E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Οι ροκ και μέταλ συναυλίες του καλοκαιριού είναι στo Release Festival 2025

Αν αναρωτιέστε που οδηγούν όλοι οι δρόμοι των ροκάδων και των μεταλάδων, τότε η απάντηση είναι εύκολη: στο Release Athens 2025.

Γράφει ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ Δημοσίευση 9/5/2025 | 00:30

Οι ροκ και μέταλ συναυλίες του καλοκαιριού είναι στo Release Festival 2025
@Photo Collage

Το καλοκαίρι έφτασε και ίσως για κάποιους από εσάς σημαίνει παραλία, μαύρισμα, νησιά και ξεκούραση, ωστόσο για κάποιους άλλους σαν και εμάς, το καλοκαίρι σημαίνει μουσική και συναυλίες που μας μένουν αξέχαστες. Και αν αναρωτιέστε που οδηγούν όλοι οι δρόμοι των ροκάδων και των μεταλάδων, τότε η απάντηση είναι εύκολη: στο Release Athens 2025.

Το διασημότερο φεστιβάλ μουσικής του καλοκαιριού, μπορεί να έχει εμπλουτίσει το ρεπερτόριο του και με άλλα είδη, αλλά παραμένει πιστό στη ροκ και στη μέταλ μουσική και την τιμά κάθε χρόνο, αφού φέτος θα μας χαρίσει συνολικά 7 συναυλίες.

Η αρχή γίνεται με τους Καλιφορνέζους “Hail to the King” Aveneged Sevenfold, πανάξιους πρεσβευτές του heavy και του progressive metal, που ανυπομωνούμε να ανέβουν στη σκηνή και να φωνάξουμε όλοι μαζί “Dear God”, σε ευχαριστούμε. Μαζί τους την ίδια νύχτα της 7ης Ιουνίου, οι ροκάδες από το Λας Βέγκας, Palaye Royale, που ψηλώνουν συνεχώς εμπορικά και κάνουν το ένα sold – out μετά το άλλο.

Ακολουθούν οι πιστοί μας Idles, η μπάντα που ξέρει ότι στην Ελλάδα το κοινό τους αγαπά και θέλει πάντα να κάνουν ένα stop στις περιοδείες τους. Και πως να μην γίνει αυτό αφού το βρετανικό ποστ – πανκ είναι ένα αγαπημένο είδος που μας κάνει να χοροπηδάμε από την αρχή μέχρι το τέλος της συναυλίας. Μαζί τους μια μπάντα που μας κέρδισε από το πρώτο λεπτό, με τις επιρροές της από την ινδική μουσική που συνδυάζεται με την ψυχεδέλεια της indie rock περασμένων δεκαετιών. Αν δεν έχετε ακούσει το “Mahal” των Glass Beams, βάλτε το τώρα και θα το λατρέψετε, όπως όλα τα κομμάτια τους, αλλά οι τύποι αξίζουν περισσότερο στα live τους, θυμηθείτε το. Γι' αυτό μη χάσετε τη συναυλία της 18ης Ιουνίου.

Την σκυτάλη για το Σάββατο της 21ης Ιουνίου στο Release Athens 2025, θα πάρει ο γνωστός σε όλους μας Παύλος Παυλίδης, ο τραγουδιστής του θρυλικού ελληνικού συγκροτήματος “Ξύλινα Σπαθιά”, που θα ανέβει στη σκηνή να μας χαρίσει, λίγο χοροπηδητό, λίγο νοσταλγία και λίγο από την καρδιά του, που τους χωράει όλους.

Στις 27 Ιουνίου κανένας δεν πρέπει να λείψει από την πλατεία Νερού. Τελεία. Γιατί οι Fontaines D.C. από την Ιρλανδία, προκαλούν πάντα αίσθηση και ανατριχίλα όπου κι αν πάνε. Οι μελωδίες και αυτή η στακάτη φωνή του Grian Chatten, μας κάνει να τους φωνάξουμε “you've been my favourite for a long time”, ακόμα και πριν τους ακούσουμε.

Την Τετάρτη 16 Ιουλίου πάλι, ξεχάστε ότι είναι να κάνετε ή μην κανονίσετε τίποτα. Ένας εμβληματικός τραγουδιστής που επηρέασε εκατοντάδες χιλιάδες μουσικούς και εκατομμύρια κόσμο θα είναι στο Release Athens 2025. Όταν λοιπόν θρυλικός Morrissey θα βρίσκεται κάτω από τον Αττικό ουρανό, δεν μπορείς να μην είσαι εκεί. Ο πρώην τραγουδιστής των αγαπημένων “The Smiths” υπόσχεται πολλά και πάντα παραδίδει...

Η πρώτη μεταλ μπάντα που έπαιξε ποτέ σε τελετή έναρξης Ολυμπιακών Αγώνων, δεν είναι άλλοι από τους τεράστιους Gojira. Μας κάνουμε να αισθανόμαστε πάντα “Stranded” όταν τους ακούμε και δεν κρατιόμαστε να τους δούμε. Το στολίδι της Γαλλίας έρχεται στην Ελλάδα μαζί με εκείνο της Ιταλίας, τους gothαδες Lacuna Coil που θα μας ανοίξουν σίγουρα περισσότερο την όρεξη στις 19 Ιουλίου.

Η τελευταία συναυλία για το Release Athens 2025, θα γίνει στις 23 Ιουλίου με ένα line up που μάλλον θα το μετανιώσετε αν το χάσετε. Οι πατριάρχες του prigressive μεταλ Dream Theater δεν θέλουν και πολλές συστάσεις και γιορτάζουν τα 40 χρόνια από την ίδρυση τους κάνοντας μια απαραίτητη στάση στην Ελλάδα. Μαζί τους οι φοβεροί και τρομεροί Mastodon, για λίγο ατόφιο heavy μέταλ ανάμεσα στον progressive ήχο των Dream Theater και των Βρετανών Haken.

Νομίζουμε πως οι συναυλίες μιλούν από μόνες τους. Ξεκινάμε όπως είπαμε με ένα “Hail to the King” και τελειώνουμε με το “Another Day”, από τις 7 Ιουνίου μέχρι τις 23 Ιουλίου, σε ένα πλήρες ταξίδι στη ροκ και μεταλ σκηνή. Καλό μουσικό καλοκαίρι!

Όλο το πρόγραμμα των ροκ και μεταλ συναυλιών:

Avenged Sevenfold & Palaye Royale - 7 Ιουνίου

Idles & Glass Beams & Sprints- 18 Ιουνίου

Παύλος Παυλίδης & Κωνσταντίνος Βήτα - 21 Ιουνίου

Fontaines D.C. & Boy Harsher - 27 Ιουνίου

Morissey - 16 Ιουλίου

Gojira & Lacuna Coil - 19 Ιουλίου

Dream Theater & Mastodon & Haken - 23 Ιουλίου

Μην χάνεις χρόνο κλεισε τώρα εισιτήρια στο Release Athens 2025!

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Οι ροκ και μέταλ συναυλίες του καλοκαιριού είναι στo Release Festival 2025

Μουσική 09.05.2025
Αν αναρωτιέστε που οδηγούν όλοι οι δρόμοι των ροκάδων και των μεταλάδων, τότε η απάντηση είναι εύκολη: στο Release Athens 2025.

Το πιο προκλητικό, απαγορευμένο βίντεο της Cher: Πώς ένα μαύρο κορμάκι έφερε χαμό

Μουσική 03.05.2025
Η... αλήθεια πίσω από το βίντεο που σόκαρε την Αμερική

5 ταινίες που λατρεύουμε να βλέπουμε σε θερινό σινεμά

Σινεμά 03.05.2025
Τα θερινά ανοίξανε κι εμείς ξεχυθήκαμε στις προβολές!

Το πιο διάσημο ροκ τραγούδι που γράφτηκε μέσα σε 5 λεπτά και το τραγουδάμε όλοι

Μουσική 01.05.2025
Αποτελεί έναν από τους πιο εμβληματικούς ύμνους της ροκ της δεκαετίας του 1980

Πώς μια αστακομακαρονάδα παραλίγο να καταστρέψει την ταινία «Τιτανικός»

Σινεμά 01.05.2025
Μια πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία που δεν γνωρίζαμε

5 ηθοποιοί ‑ θρύλοι που ήταν «εφιαλτικοί» στην πραγματική τους ζωή

Σινεμά 30.04.2025
Η οθόνη δεν λέει πάντα την αλήθεια

Συναυλία ΛΕΞ στο ΟΑΚΑ: Η νέα λύση που εξετάζουν για να ικανοποιηθεί η τεράστια ζήτηση

Μουσική 29.04.2025
Λύση για να ικανοποιηθεί όσο το δυνατό περισσότερος κόσμος αναζητούν οι διοργανωτές της συναυλίας του ΛΕΞ στο ΟΑΚΑ