Mπακαλιάρος σκορδαλιά με το ιδανικότερο κουρκούτι
Τραγανός μπακαλιάρος με χρυσαφένιο κουρκούτι και αφράτη σκορδαλιά
Από το NEWSROOM Δημοσίευση 24/3/2025 | 00:16

LIVE KITCHEN
Αν θέλετε έναν μπακαλιάρο που να είναι εξωτερικά απόλυτα τραγανός και να διατηρεί τη νοστιμιά του χωρίς να πανιάζει, τότε αυτή η συνταγή είναι για εσάς! Το μυστικό για το τέλειο κουρκούτι βρίσκεται στον κουρκουμά, που όχι μόνο δίνει υπέροχο χρυσαφένιο χρώμα, αλλά βοηθά και στη δημιουργία μιας τραγανής και ανάλαφρης κρούστας.
Επιπλέον, για να διατηρηθεί η κρούστα αναλλοίωτη, ο μπακαλιάρος δεν στραγγίζεται σε απορροφητικό χαρτί, αλλά τοποθετείται σε σχάρα, ώστε να παραμείνει τραγανός μέχρι την τελευταία μπουκιά. Συνδυάστε τον με μια βελούδινη σκορδαλιά, και έχετε το απόλυτο ελληνικό πιάτο!
Για το Μπακαλιάρο
1 κιλό μπακαλιάρος ξαλμυρισμένος (χωρίς πέτσα και κόκκαλο)
αλεύρι γ.ο.χ
Για το κουρκούτι
660 μλ σόδα που πίνουμε (2 κουτάκια)
100 γρ. κορν φλάουρ (3/4 της κούπας)
400 γρ. αλεύρι γ.ο.χ (3 κούπες)
1 κ.γ. κουρκουμά
2 κ.γ. αλάτι
2 κ.γ. μπέικιν πάουντετρ
Για τη Σκορδαλιά
700 γρ. πατάτες (3-4 πατάτες)
4 σκελίδες σκόρδου
100 γρ. ελαιόλαδο
50 γρ. λευκό ξίδι
1 κ.γ. αλάτι
2 κ.σ. νερό που βράζουν οι πατάτες
Για το τηγάνισμα
Ηλιέλαιο
Εκτέλεση
- Κόβουμε και βράζουμε τις πατάτες για 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
- Σε έναν πολυκόφτη, βάζουμε σκόρδο, ελαιόλαδο, αλάτι, λευκό ξίδι, νερό που βράζουν οι πατάτες και πολτοποιούμε.
- Ρίχνουμε τις καυτές πατάτες σε ένα μπολ, τις πολτοποιούμε και προσθέτουμε σταδιακά το μείγμα σκόρδου μέχρι να έχουμε ένα αφράτο αποτέλεσμα.
- Κόβουμε σε ισόπαχες φέτες τον ξαλμυρισμένο μπακαλιάρο.
- Για το κουρκούτι, ρίχνουμε σε ένα μπολ σόδα που πίνουμε, αλεύρι, κορνφλάουρ, κουρκουμά, αλάτι και μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Πανάρουμε τον μπακαλιάρο πρώτα σε αλεύρι, μετά στο κουρκούτι και τον τηγανίζουμε αμέσως σε καυτό ηλιέλαιο μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.
- Στραγγίζουμε τον μπακαλιάρο πάνω σε σχάρα για να μην παγώσει.
- Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Οι κορυφαίες ευρωπαϊκές πόλεις για τους λάτρεις του καλού φαγητού
Food
30.10.2025
Οι πιο νόστιμοι προορισμοί της Ευρώπης σε ένα άρθρο που θα σε κάνει να πεινάσεις!
Η κίνηση που αποκαλύπτει ψυχοπαθητικές τάσεις στον σύντροφό σου
Σχέσεις
30.10.2025
Όταν η αγάπη γίνεται χειραγώγηση
8‑8‑8: Ο απλός τρόπος που κάνει τους Φινλανδούς τον πιο ευτυχισμένο λαό στον κόσμο
Body+Mind
30.10.2025
Η χρυσή εξίσωση του 8-8-8
Μήπως έπαθα Burnout; Γιατί δεν με γεμίζει τίποτα;
Σχέσεις
30.10.2025
Στο νέο επεισόδιο του «Πόσο εγώ;» μιλάμε για εκείνη τη σιωπηλή φάση που τίποτα δεν σε αγγίζει - όταν δεν έχεις πια ενέργεια να είσαι “εσύ” και το burnout χτυπάει την πόρτα.
6 spooky φυτά εσωτερικού χώρου ιδανικά για το Halloween
Σπίτι
30.10.2025
Και όχι, δε θα πούμε μόνο για κολοκύθες!
Μην εμπιστεύεσαι το μυαλό σου μετά τα μεσάνυχτα – Οι επιστήμονες ξέρουν
Body+Mind
Χτες
Το σκοτεινό μυστικό του μυαλού σου μετά τις 12
Η Βίκυ Καγιά ταξιδεύει στη Βενετία με outfit σαν σκηνή από ταινία
Style
Χτες
Αν ετοιμάζεις κι εσύ μια φθινοπωρινή απόδραση, κράτα σημειώσεις!
Επαναστατική ανακάλυψη για το Σύνδρομο Ευερέθιστου Εντέρου: Βρήκαν το «κλειδί» για την αποκατάσταση της λειτουργίας του εντέρου
Body+Mind
Προχτές
Το εντυπωσιακό εύρημα ανοίγει νέο δρόμο για την ανάπτυξη καινοτόμων θεραπειών
Το παραμυθένιο χωριό όπου γυρίστηκε η «Δασκάλα με τα ξανθά μαλλιά»
Ταξίδια
Προχτές
Το χωριό της «Δασκάλας με τα ξανθά μαλλιά» μοιάζει με πίνακα ζωγραφικής – Δε θα πιστεύεις πόσο όμορφο είναι!
Η πιο απλή συνήθεια που θα σε βάλει ξανά σε ρυθμό χωρίς άγχος και πίεση
Body+Mind
Προχτές
Το productivity hack που θα σου αλλάξει την ψυχολογία τη νέα σεζόν
Τα τρως κάθε μέρα – κι όμως «τρώνε» τον εγκέφαλό σου! Οι ύπουλες τροφές‑εγκληματίες της μνήμης
Body+Mind
Προχτές
Νομίζεις πως ο εγκέφαλός σου σε προσέχει; Ώρα να τον προσέξεις κι εσύ!






