E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Mπακαλιάρος σκορδαλιά με το ιδανικότερο κουρκούτι

Τραγανός μπακαλιάρος με χρυσαφένιο κουρκούτι και αφράτη σκορδαλιά

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 24/3/2025 | 00:16

Mπακαλιάρος σκορδαλιά με το ιδανικότερο κουρκούτι
LIVE KITCHEN

Αν θέλετε έναν μπακαλιάρο που να είναι εξωτερικά απόλυτα τραγανός και να διατηρεί τη νοστιμιά του χωρίς να πανιάζει, τότε αυτή η συνταγή είναι για εσάς! Το μυστικό για το τέλειο κουρκούτι βρίσκεται στον κουρκουμά, που όχι μόνο δίνει υπέροχο χρυσαφένιο χρώμα, αλλά βοηθά και στη δημιουργία μιας τραγανής και ανάλαφρης κρούστας.

Επιπλέον, για να διατηρηθεί η κρούστα αναλλοίωτη, ο μπακαλιάρος δεν στραγγίζεται σε απορροφητικό χαρτί, αλλά τοποθετείται σε σχάρα, ώστε να παραμείνει τραγανός μέχρι την τελευταία μπουκιά. Συνδυάστε τον με μια βελούδινη σκορδαλιά, και έχετε το απόλυτο ελληνικό πιάτο!

Για το Μπακαλιάρο

1 κιλό μπακαλιάρος ξαλμυρισμένος (χωρίς πέτσα και κόκκαλο)
αλεύρι γ.ο.χ
Για το κουρκούτι
660 μλ σόδα που πίνουμε (2 κουτάκια)
100 γρ. κορν φλάουρ (3/4 της κούπας)
400 γρ. αλεύρι γ.ο.χ (3 κούπες)
1 κ.γ. κουρκουμά
2 κ.γ. αλάτι
2 κ.γ. μπέικιν πάουντετρ

Για τη Σκορδαλιά

700 γρ. πατάτες (3-4 πατάτες)
4 σκελίδες σκόρδου
100 γρ. ελαιόλαδο
50 γρ. λευκό ξίδι
1 κ.γ. αλάτι
2 κ.σ. νερό που βράζουν οι πατάτες
Για το τηγάνισμα
Ηλιέλαιο

Εκτέλεση

  • Κόβουμε και βράζουμε τις πατάτες για 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
  • Σε έναν πολυκόφτη, βάζουμε σκόρδο, ελαιόλαδο, αλάτι, λευκό ξίδι, νερό που βράζουν οι πατάτες και πολτοποιούμε.
  • Ρίχνουμε τις καυτές πατάτες σε ένα μπολ, τις πολτοποιούμε και προσθέτουμε σταδιακά το μείγμα σκόρδου μέχρι να έχουμε ένα αφράτο αποτέλεσμα.
  • Κόβουμε σε ισόπαχες φέτες τον ξαλμυρισμένο μπακαλιάρο.
  • Για το κουρκούτι, ρίχνουμε σε ένα μπολ σόδα που πίνουμε, αλεύρι, κορνφλάουρ, κουρκουμά, αλάτι και μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε πολύ καλά.
  • Πανάρουμε τον μπακαλιάρο πρώτα σε αλεύρι, μετά στο κουρκούτι και τον τηγανίζουμε αμέσως σε καυτό ηλιέλαιο μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.
  • Στραγγίζουμε τον μπακαλιάρο πάνω σε σχάρα για να μην παγώσει.
  • Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τι είναι το «υγρό θερμόμετρο»: Πώς σου «καίει» τον εγκέφαλο ο καύσωνας

Body+Mind 06.07.2025
Όταν ανεβαίνει το θερμόμετρο, πέφτει η διάθεση – και η μνήμη σου.

Δεν αντέχεις τα αντηλιακά; Αυτά τα 5 θα σε κάνουν να τα λατρέψεις φέτος!

Style 06.07.2025
Μην ξεχνάς πως το αντηλιακό είναι το Νο1 προϊόν αντιγήρανσης. Και με αυτές τις υφές; Δεν υπάρχει δικαιολογία!

Πόση ώρα περνάς στο κινητό; Η ψυχολογία εξηγεί τι σημαίνει αυτό για το μυαλό σου

Body+Mind 06.07.2025
Μάθε πώς το κινητό επηρεάζει τη σκέψη σου αλλά και πώς να πάρεις πίσω τον έλεγχο!

5 προϊόντα skincare κάτω από 20€ που θα μεταμορφώσουν την επιδερμίδα σου

Style 06.07.2025
Με τη σωστή χρήση, θα δεις την επιδερμίδα σου να αναζωογονείται, να αποκτά λάμψη και υγεία

H απόχρωση μαλλιών της Lindsay Lohan είναι το απόλυτο trend

Body+Mind 06.07.2025
Το νέο look που έκλεψε τις εντυπώσεις

Τα 5 καλύτερα φυτά για αρχάριους plant parents

Σπίτι 06.07.2025
Είναι εύκολα στη συντήρηση και πολύ όμορφα!

Παγωτό στην Αθήνα: Αγαπημένα και νέα μέρη για να το απολαύσεις

Eat + Drink 06.07.2025
Τι πιο δροσιστικό αυτές τις ημέρες από ένα παγωτό;

3 red flags που δείχνουν ότι η δουλειά σου σε εξαντλεί

Body+Mind 06.07.2025
Ποιος είπε ότι τα red flags αφορούν μόνο τις σχέσεις; Είναι το ίδιο σημαντικά και στη δουλειά!

Ο λόγος που ένα βρέφος δεν πρέπει να πίνει νερό

Family 06.07.2025
Μπορεί ακόμα και η ζωή του να βρεθεί σε κίνδυνο