Σε αυτό το μέρος όλοι οι κάτοικοι δουλεύουν για το YouTube
Με πληθυσμό περίπου 4.000 κατοίκους
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ Δημοσίευση 19/2/2025 | 00:17

Στο Tulsi, ένα χωριό στην κεντρική Ινδία, το YouTube έγινε από... πλατφόρμα ψυχαγωγίας, μοχλός κοινωνικής και οικονομικής αλλαγής.
Αυτό το μικρό χωριό, με πληθυσμό περίπου 4.000 κατοίκους, έχει αποκτήσει τον τίτλο της "YouTube πρωτεύουσας της Ινδίας", καθώς περισσότεροι από 1.000 κάτοικοι ασχολούνται ενεργά με τη δημιουργία βίντεο.
Όλα ξεκίνησαν το 2018, όταν ο Jai Varma και ο Gyanendra Shukla δημιούργησαν το κανάλι "Being Chhattisgarhiya". Το τρίτο τους βίντεο, έγινε viral. Μέσα σε λίγους μήνες, οι δύο φίλοι απέκτησαν δεκάδες χιλιάδες συνδρομητές και έφτασαν να κερδίζουν περισσότερα από 30.000 ρουπίες τον μήνα. Αυτή η επιτυχία ενέπνευσε πολλούς άλλους κατοίκους να ακολουθήσουν το παράδειγμά τους.
Το YouTube άλλαξε την οικονομία του χωριού
Το YouTube άλλαξε την οικονομία του χωριού. Οι δημιουργοί περιεχομένου πληρώνονται, ενώ αρκετοί κάτοικοι εργάζονται ως ηθοποιοί, μοντέρ ή σεναριογράφοι. Η κυβέρνηση της πολιτείας Chhattisgarh, βλέποντας την επιτυχία του χωριού, ίδρυσε ένα υπερσύγχρονο στούντιο εκεί το 2023, βοηθώντας στη γεφύρωση του ψηφιακού χάσματος μεταξύ αγροτικών και αστικών περιοχών.
Η μεγαλύτερη σταρ του Tulsi είναι η Pinky Sahoo, μια νεαρή γυναίκα που ξεκίνησε ανεβάζοντας χορευτικά βίντεο. Οι δημιουργοί του "Being Chhattisgarhiya" την ανακάλυψαν και την ενσωμάτωσαν στις παραγωγές τους. Σύντομα, η Sahoo πέρασε από το YouTube στον κινηματογράφο, πρωταγωνιστώντας σε επτά ταινίες.
Παράλληλα, το YouTube έχει βοηθήσει στην ενδυνάμωση των γυναικών. Η Draupadi Vaishnu, πρώην επικεφαλής του χωριού, πρωταγωνίστησε σε βίντεο που προωθούν την ισότητα των φύλων και την καταπολέμηση της ενδοοικογενειακής βίας. Όπως λέει, "Αυτά τα βίντεο βοηθούν στο να σπάσουν οι παλιές προκαταλήψεις".
Το παράδειγμα του Tulsi δείχνει πώς μια μικρή αγροτική κοινότητα μπορεί να αξιοποιήσει την τεχνολογία για να μεταμορφώσει τις ζωές των κατοίκων της!
Το «αθώο» λάθος που μπορεί να σου κοστίσει έως 500 ευρώ σε δημοφιλή ευρωπαϊκή πόλη
Ποδοσφαιριστές στα όρια της κατάρρευσης: Τα χρόνια των «γυάλινων» ποδιών
Το νησί που θα είναι η σωτηρία για το πετρέλαιο του Ιράν
Ιαπωνία: Το μυστικό δίκτυο γυναικών της Ιαπωνίας που χτυπά κουδούνια και σώζει ζωές
Πήγε για μπύρα στο διάλειμμα, έχασε τη δουλειά του αλλά κέρδισε στο δικαστήριο
Ο σεισμός που άνοιξε τον δρόμο για τον «μαύρο χρυσό»
Ο πιο «αναιμάκτος» πόλεμος της ιστορίας – Οι συγκρούσεις που έμειναν στα χαρτιά
Η απίστευτη ιστορία του «ζητιάνου εκατομμυριούχου» της Ινδίας
Ποια ακίνητα έχουν τη μεγαλύτερη ζήτηση σήμερα;
ΡΕΠΟΡΤΑΖ Focus On Χτες






