E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ζιζέλ Πελικό: Σοκάρει στην τελική της κατάθεση

«Νόμιζα πως θα πεθάνω, δεν ξέρω τι χρόνος μου απομένει»

Δημοσίευση 19/11/2024 | 13:09

Ζιζέλ Πελικό: Σοκάρει στην τελική της κατάθεση

Στην τελική ευθεία μπαίνει η δίκη των μαζικών βιασμών της Ζιζέλ Πελικό, από τον άντρα της Ντομινίκ και δεκάδες αγνώστους για τουλάχιστον 10 έτη μέσα στο σπίτι τους στο χωριό Μαζάν στη Γαλλία, με την απόφαση να αναμένεται στις 20 Δεκεμβρίου.

Στην τελευταία της κατάθεση η Ζιζέλ Πελικό ανέφερε ότι η κοινωνία πρέπει να εξετάσει σοβαρά τον τρόπο που ευτελίζει το έγκλημα του βιασμού. Η Ζιζέλ Πελικό κατέθεσε ότι «ήξερα σε τι υπέγραφα όταν παραιτήθηκα από το δικαίωμα σε μια δίκη κεκλεισμένων των θυρών… Ομολογώ ότι σήμερα νιώθω την κούραση», εκφράζοντας την ψυχική της εξάντληση.

Η Ζιζέλ Πελικό χαρακτήρισε τη διαδικασία αυτή ως «δίκη δειλίας» και τόνισε πως δεν έχει να προσθέσει πολλά περισσότερα στην εναρκτήρια ομιλία της, παρά μόνο να επαναλάβει την ανάγκη για κοινωνική αναθεώρηση της αντιμετώπισης του βιασμού.

Η συνήγορος υπεράσπισης δύο εκ των 50 κατηγορουμένων, Nadia El Bouroumi, επισημαίνει στη Ζιζέλ Πελικό ότι χρησιμοποίησε «σκληρά λόγια» κατά των άλλων κατηγορουμένων, αλλά όχι κατά του συζύγου της, Ντομινίκ. Η Ζιζέλ, απαντώντας, αναφέρει ότι αισθάνεται «προδομένη» από τον σύζυγό της και προσθέτει πως ο Ντομινίκ «αναγνώρισε αυτό που έκανε και δεν το αρνήθηκε ποτέ».

Σε ερώτηση της συνηγόρου υπεράσπισης, για τη συναισθηματική της αντίδραση στη δίκη, αναφέρει πως: «Κοιτάζοντάς σας – και λυπάμαι που το λέω αυτό – αναρωτιόμουν αν θα σας βλέπαμε ποτέ να κλαίτε. Η μόνη φορά που κλάψατε ήταν όταν μιλούσαμε για το πόσο μίζερα ήταν τα παιδικά χρόνια του κ. Πελικό», λέει η συνήγορος.

«Ξέρω τι έζησε… Ήμουν πολύ κοντά στην πεθερά μου και τα ξέρω όλα», απάντησε η Ζιζέλ.

Όταν η Πελικό ερωτάται από τους δικηγόρους της υπεράσπισης αν κοιτάζοντας πίσω μπορεί να «δει τα σημάδια» ότι κάτι δεν πήγαινε καλά, για παράδειγμα, πώς ένιωθε το πρωί μετά τη νάρκωση, η ίδια λέει πως όχι. «Ξυπνούσα με τις συνηθισμένες μου πιτζάμες, οπότε όχι. Παίρναμε πρωινό, πηγαίναμε βόλτες, είχα μια κανονική ζωή», περιγράφει.

Στη συνέχεια ρωτήθηκε σχετικά με κάποιους κατηγορούμενους που λένε ότι χειραγωγήθηκαν για να πραγματοποιήσουν τους βιασμούς.

Η Πελικό επισημαίνει το γεγονός ότι στα βίντεο ακούγεται το ροχαλητό της: «Νομίζω ότι καταλαβαίνεις από νωρίς ότι κάτι δεν πάει καλά»!

«Έχασα 10 χρόνια από τη ζωή μου και δε θα τα πάρω ποτέ πίσω» τονίζει στη νέα και τελευταία κατάθεσή της η Ζιζέλ Πελικό στο δικαστήριο της Αβινιόν στη Γαλλία. «Είμαι 72 ετών τώρα και δεν ξέρω πόσος χρόνος μου απομένει», συνεχίζει.

Η Ζιζέλ λέει ότι τα χρόνια που νόμιζε ότι ήταν άρρωστη ένιωθε «σαν θανατική καταδίκη».«Νόμιζα ότι είτε θα πεθάνω είτε θα καταλήξω σε ψυχιατρική κλινική» είπε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΠΑΟΚ – Ντέρμπι 79‑67: Καθαρή πρόκριση στα ημιτελικά του BCL Qualifiers

Αθλητικά Νέα 20.09.2025
Με οδηγούς τους Μπεν Μουρ και Τόμας Ντιμσά, ο ΠΑΟΚ τιμώρησε τα λάθη της Ντέρμπι και πήρε άνετα το εισιτήριο. Επόμενος αντίπαλος η Μπούρσασπορ (Κυρ. 21/9, 16:30)

Ολυμπιακός – Αρμάνι Μιλάνο 76‑71: Στον τελικό του τουρνουά Κρήτης με οδηγούς Φουρνιέ και Βεζένκοβ

Αθλητικά Νέα 20.09.2025
Με κρίσιμο τρίποντο του Φουρνιέ και καθοριστικές βολές του Βεζένκοβ, ο Ολυμπιακός ανέτρεψε το -13 και θα παίξει στον τελικό με τον Ερυθρό Αστέρα

ΟΗΕ: Η Γενική Συνέλευση ψήφισε υπέρ της συμμετοχής της Παλαιστίνης στην 80ή Σύνοδο

Κόσμος Χτες
Το μέτρο, που αφορά τη συμμετοχή του Κράτους της Παλαιστίνης στη σύνοδο, εγκρίθηκε με 145 ψήφους υπέρ, 6 αποχές και 5 κατά, μεταξύ αυτών των ΗΠΑ και του Ισραήλ

«Το κράτος δεν λειτουργεί» ‑ Νέο εξώδικο στον Αρειο Πάγο από συγγενή θύματος στα Τέμπη

Ελλάδα Χτες
Ο Θοδωρής Ελευθεριάδης, γιος της Μαρίας Εγούτ, που έχασε τη ζωή της σε ηλικία 55 ετών, κατέθεσε σήμερα εξώδικο στον Αρειο Πάγο.

Τέμπη: Σε απεργία πείνας καλούν και άλλοι συγγενείς θυμάτων, μπροστά από τον Αρειο Πάγο.

Ελλάδα Χτες
«Η Δικαιοσύνη στέκεται περισσότερο δίπλα στους θύτες παρά στα θύματα» δηλώνουν οι οικογένειες

Τέμπη: 5η μέρα στην απεργία πείνας του Πάνου Ρούτσι – Ηχηρή παρέμβαση του Αντώνη Σαμαρά

Ελλάδα Χτες
«Έχουν απόλυτο δικαίωμα να διαπιστώσουν εάν τα λείψανα που βιαστικά και δίχως τον πρέποντα έλεγχο τους παραδόθηκαν προς ταφή, ανήκουν πράγματι στα παιδιά τους. Είναι θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα»

Το πρόγραμμα της Stoiximan GBL: Η πρεμιέρα και το πρώτο ντέρμπι αιωνίων

Αθλητικά Νέα Χτες
Την Κυριακή 12/10 θα γίνει στο ΣΕΦ το πρώτο ντέρμπι αιωνίων για τη Stoiximan GBL, ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό.

Πειραιάς: «Τρέχα με σκοτώσανε» ‑ Αγριος ξυλοδαρμός 81χρονης μέσα σε σχολή οδηγών

Ελλάδα Χτες
Τα κίνητρα της επίθεσης παραμένουν άγνωστα μέχρι στιγμής

Μπρετ Τζέιμς: Νεκρός ο βραβευμένος με Grammy τραγουδοποιός σε αεροπορικό δυστύχημα

Κόσμος Χτες
Μαζί του επέβαιναν άλλα δύο άτομα, που επίσης έχασαν τη ζωή τους στη συντριβή, αλλά η ταυτότητά τους δεν έγινε γνωστή