E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ο Μητσοτάκης διέγραψε τον Σαμαρά: Έθεσε εαυτόν για δεύτερη φορά εκτός της ΝΔ

Ο κ. Σαμαράς είχε προηγουμένως κάνει λόγο για μειοδοσία στα ελληνοτουρκικά ζητώντας αποπομπή Γεραπετρίτη

Δημοσίευση 16/11/2024 | 16:58

Ο Μητσοτάκης διέγραψε τον Σαμαρά: Έθεσε εαυτόν για δεύτερη φορά εκτός της ΝΔ

Σε διαγραφή του Αντώνη Σαμαρά προχώρησε το κυβερνών κόμμα μετά τη συνέντευξη του πρώην πρωθυπουργού στο ΒΗΜΑ της Κυριακής στην οποία εξαπέλυσε επίθεση κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Γιώργου Γεραπετρίτη κάνοντας λόγο για μειοδοσία.

Η ανακοίνωση του Παύλου Μαρινάκη:

«Έχουμε πει πολλές φορές ότι οι πρώην Πρωθυπουργοί έχουν το ειδικό προνόμιο να διατυπώνουν κατά καιρούς τις απόψεις και τις ανησυχίες τους για ζητήματα πολιτικής.

Ο κ. Σαμαράς, στην τελευταία συνέντευξή του, ωστόσο, δεν διατύπωσε απόψεις. Αλλά εξέφρασε την πλήρη διαφωνία του στο σύνολο της ασκούμενης κυβερνητικής πολιτικής. Επιπλέον, με τρόπο ανοίκειο και προκλητικό, υιοθέτησε ακραία ψεύδη, διαστρεβλώνοντας δηλώσεις του Υπουργού Εξωτερικών οι οποίες έχουν διευκρινιστεί κατ’ επανάληψη και αναλυτικά.

Έφτασε, μάλιστα, στο σημείο να ισχυριστεί ότι ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας «χαριεντίζονταν» με τον Πρόεδρο της Τουρκίας και τον Πρωθυπουργό της Αλβανίας.

Τέλος, η άκαιρη συζήτηση στην οποία επέμεινε γύρω από την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας συνιστά προσβολή για το πρόσωπο και τον θεσμό του αρχηγού του κράτους.

Όλα τα παραπάνω δεν μπορούν να γίνουν ούτε ανεκτά, ούτε αποδεκτά. Η κοινωνία έχει αφήσει πίσω, εδώ και χρόνια, λογικές πολιτικής «καμαρίλας» και συμπεριφορές που διαπνέονται από το κομματικό «γινάτι».Όσοι, δε, οραματίζονται μία συρρικνωμένη ΝΔ στο μέτρο του 18%, ας αναλογιστούν ότι, με τη στρατηγική του Κυριάκου Μητσοτάκη, η Νέα Δημοκρατία κέρδισε μέχρι σήμερα τρεις εθνικές εκλογές με ποσοστά της τάξεως του 40%.

Ως εκ τούτου, ο κ. Σαμαράς, με τη σημερινή συνέντευξή του, θέτει εαυτόν, για δεύτερη φορά μετά το 1993, εκτός Νέας Δημοκρατίας. Εξάλλου, αυτό επεδίωξε. Αυτή τη φορά, όμως, η ιστορία δεν θα επαναληφθεί. Η Κυβερνητική πλειοψηφία συνεχίζει σταθερά την πορεία της, χωρίς τον κ. Σαμαρά. Κανείς δεν έχει δικαίωμα να παίζει με τη σταθερότητα της πατρίδας σε αυτούς τους ταραγμένους καιρούς».

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αποχωρεί ο Μάικ Γουόλτς από σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Τραμπ – Εμπλοκή με διαρροή απόρρητης συνομιλίας

Κόσμος Χτες
Σε αναταραχή ο Λευκός Οίκος μετά την αποχώρηση του συμβούλου εθνικής ασφάλειας Μάικ Γουόλτς, ο οποίος φέρεται να ενέπλεξε δημοσιογράφο σε απόρρητη συνομιλία για στρατιωτικά χτυπήματα στην Υεμένη.

Τραγωδία στο Κερατσίνι: Νεκρός ο Σπύρος Σέββος – Βρέθηκε απαγχονισμένος σε αποθήκη

Ελλάδα Χτες
Είχε εξαφανιστεί το μεσημέρι της περασμένης Δευτέρας (28/04) - Τον βρήκε νεκρό μέλος της οικογένειάς του ενώ είχε γράψει και σημείωμα

Η «μαύρη» φυλακή του Ταγκανρόγκ: Βασανιστήρια, εξευτελισμοί και ο θάνατος της δημοσιογράφου Βικτόρια Ρόσκινα

Ελλάδα Χτες
Η φυλακή Ταγκναρόγκ βρίσκεται κοντά στη Μαριούπολη - Τα βασανιστήρια είχε αναλάβει ειδική ομάδα της FSB - Οι συγκλονιστικές μαρτυρίες

Σύλληψη κατασκόπου στην Αλεξανδρούπολη: Οι οδηγίες μεταμφίεσης και ο ρόλος της «μαμάς Ρωσίας»

Ελλάδα Χτες
Σύμφωνα με πληροφορίες το υλικό που βρέθηκε στο κινητό του ήταν από τον τελευταίο μήνα

Καιρός: Καλοκαίρι... αγνοείται φέτος ‑ Τι δείχνει πρόβλεψη για την Ελλάδα

Καιρός Χτες
Με την ομπρέλα ανά... χείρας φαίνεται πως θα περάσουμε το φετινό καλοκαίρι

Τέμπη: Αυτός είναι ο λόγος της απόλυσης του Κώστα Γενηδουνιά από τη Hellenic Train

Ελλάδα Χτες
Οι αποκαλύψεις του μετά το οριστικό φινάλε

Ο Αρης Μουγκοπέτρος «καίει» τον φίλο του – Βίντεο‑σοκ από τη στιγμή που του φιλάει τα χέρια πριν του δώσει την κροτίδα

Ελλάδα Χτες
«Ήξερε τι μου έδινε, προσπάθησε άλλες δύο φορές να μου δώσει την κροτίδα»

ΗΠΑ και Ουκρανία υπέγραψαν τη συμφωνία για τις σπάνιες γαίες ‑ Τι κερδίζει η κάθε πλευρά

Κόσμος Χτες
Ο Τραμπ παίρνει αυτό που ζήτησε αλλά όχι στον βαθμό και με τους όρους που είχε προτείνει