E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ο Ελληνας φωτογράφος που κατέκτησε με την κάμερά του την Αυστραλία

Ο Delly Carr μας κάνει περήφανους!

Δημοσίευση 13/7/2014 | 00:00

Ο Ελληνας φωτογράφος που κατέκτησε με την κάμερά του την Αυστραλία

Είναι ο καλύτερος φωτογράφος στο νότιο ημισφαίριο, είναι ο μοναδικός Αυστραλός της Παγκόσμιας Ακαδημίας Φωτογραφίας και αποσπά συνέχεια διακρίσεις και βραβεία! Μεταξύ αυτών, το βραβείο για την καλύτερη αθλητική φωτογραφία στους Ολυμπιακούς αγώνες του Σίδνεϊ το 2000.

Πρόσφατα έλαβε το βραβείο «Best Photo 2013» από το περιοδικό «USA Inside Triathlon».

Ο ελληνικής καταγωγής Delly Carr, ή αλλιώς Παντελής Καραγιάννης, έχει φωτογραφήσει μερικές από τις πιο συγκλονιστικές στιγμές στον αθλητισμό.

Στα 7 του χρόνια ο πατέρας του του χάρισε μια μικρή πλαστική κάμερα Diana F, χωρίς κανένας να γνωρίζει πως αυτό ήταν η αρχή μιας σπουδαίας καριέρας.

 

Τι κι αν σπούδασε στο Οικονομικά, η φωτογραφία ήταν πάντα η μεγάλη του αγάπη.

«Η φωτογραφία, και ιδιαίτερα η αθλητική φωτογραφία, κυλούσε πάντοτε στο αίμα μου. Τα Σαββατοκύριακα πήγαινα και έβγαζα όπου μπορούσα φωτογραφίες από σπορ», εξομολογείται ο Delly στον Νέο Κόσμο.

Το 2000 κέρδισε το βραβείο για την καλύτερη αθλητική φωτογραφία στους Ολυμπιακούς αγώνες του Σίδνεϊ.

Για να φωτογραφήσει από τα ψηλά την εκκίνηση του τριάθλου στον ωκεανό της Χαβάης, μάζεψε όλες του τις οικονομίες και νοίκιασε ελικόπτερο! Ευτυχώς, το μεράκι του επιβραβεύτηκε!

Ήταν η πρώτη τιμητική διάκριση από τις πολλές που ακολούθησαν.

Έχει φωτογραφήσει τις μεγαλύτερες αθλητικές διοργανώσεις της Αυστραλίας, τους Αγώνες της Κοινοπολιτείας (Commonwealth Games) και Ολυμπιάδες, όπως της Αθήνας το 2004 και του Λονδίνου το 2012. 

«Μεγάλωσα σαν Έλληνας, αλλά και σαν Αυστραλός, καθότι ο πατέρας μου και η μητέρα μου ήταν ευχαριστημένοι από αυτήν τη χώρα. Έτσι λοιπόν, σαν μια τυπική οικογένεια μεταναστών, μεγάλωσα με τα καλύτερα στοιχεία από τους δύο κόσμους. Μιλούσα ελληνικά, πήγαινα στο ελληνικό σχολείο, στην εκκλησία την Κυριακή, σε ελληνικούς χορούς», λέει.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η ανακαίνιση έφερε στο φως μια παλιά φωτογραφία: «Aυτή είναι η μαμά μου!»

Stories 04.03.2026
Η σύμπτωση που προκάλεσε έντονη συγκίνηση

Τι πρέπει να κάνεις σε περίπτωση ενδεχόμενου πολέμου στην Ελλάδα – Οδηγός ψυχραιμίας και προετοιμασίας από το ChatGPT

Νέα Εποχή 04.03.2026
Πρακτικά βήματα προστασίας, ενημέρωσης και οργάνωσης για εσένα και την οικογένειά σου σε συνθήκες εθνικής κρίσης

Proxy Wars στη Μέση Ανατολή: Όταν οι «μικροί» πολεμούν για τους «μεγάλους» – Ποιος πληρώνει το τίμημα;

Stories 04.03.2026
Η Στρατηγική της «Αποστάσεως»: Γιατί προτιμάται ο Proxy War;

Γιατί θα αποφυλακιστεί νωρίτερα ο Diddy

Πρόσωπα 04.03.2026
Ποιος είναι ο λόγος για την πρόωρη αποφυλάκιση;

Σιρίν Εμπαντί: Η γυναίκα που νίκησε τον φόβο και πλήρωσε το τίμημα της ελευθερίας

Πρόσωπα Χτες
Από την πρώτη γυναίκα δικαστή του Ιράν σε εξόριστη σύμβολο ανθρωπίνων δικαιωμάτων – το Νόμπελ Ειρήνης που την προστάτευσε και ταυτόχρονα την εξέθεσε

Σε ποιες χώρες θα ήσουν πιο ασφαλείς, αν ξεσπούσε ο 3ος Παγκόσμιος Πόλεμος

Νέα Εποχή Χτες
Οι πιο «ασφαλείς» χώρες στον κόσμο σύμφωνα με διεθνείς δείκτες ειρήνης και γεωπολιτικούς παράγοντες