E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η στιγμή των Ολυμπιακών Αγώνων που όσο χρόνια και αν περάσουν, προκαλεί ανατριχίλα στους Έλληνες

Συγκίνηση και αναγνώριση για έναν αθλητή που τίμησε την Ελλάδα

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Δημοσίευση 25/7/2024 | 00:20

Η στιγμή των Ολυμπιακών Αγώνων που όσο χρόνια και αν περάσουν, προκαλεί ανατριχίλα στους Έλληνες
pexels

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Παρισιού πλησιάζουν, με εκατομμύρια θεατών να περιμένουν να δούνε τους αθλητές να τα δίνουν όλα για το πολυπόθητο ολυμπιακό μετάλλιο.

Οι αθλητές της χώρας μας έχουν φτάσει ήδη στο Παρίσι, και φέτος υπάρχουν αρκετές ελπίδες να δούμε τη γαλανόλευκη σημαία να υψώνεται ψηλά στον ουρανό των παριζιάνικων γηπέδων.

Η χώρα με παράδοση στα ολυμπιακά μετάλλια χρωστάει ακόμα την ελπίδα και το όραμα του ελληνικού αθλητισμού στη Βούλα Πατουλίδου και τον Πύρρο Δήμα, που το 1992 στη Βαρκελώνη μας έκαναν να πιστέψουμε ότι εμείς οι Έλληνες μπορούμε να πετύχουμε το ακατόρθωτο.

Ο Πύρρος Δήμας το 2004, μπροστά στους Έλληνες φιλάθλους, ήθελε να προσθέσει ένα τέταρτο χρυσό στο βιογραφικό του.

Οι ελπίδες ελάχιστες αφού ταλαιπωρείται όλη τη χρονιά από σοβαρούς τραυματισμούς.

Όμως το λιοντάρι της Χιμάρας, δεν γνωρίζει από πόνο. Δεν φοβάται να πληγωθεί, καμιά πληγή δεν θα τον σταματούσε από το να δοξαστεί από δέκα χιλιάδες Έλληνες μέσα στο γήπεδο.

Στη τελευταία προσπάθεια ο Πύρρος μέσα σε απόλυτη ησυχία, σηκώνει τα βάρη, αλλά ο καρπός του τον προδίδει.

Σε μια συμβολική κίνηση βγάζει τα παπούτσια του. Το τέλος ήρθε. Ο Πύρρος δεν θα "ξανακάτσει κάτω από την μπάρα".

Κερδίζει όμως το χάλκινο μετάλλιο. Και αυτό που ακολούθησε στην απονομή δεν έχει ξαναγίνει ποτέ. Άλλο ένα ρεκορ για έναν αθλητή που πρόσφερε εκτός από επιτυχίες, τεράστια ανύψωση ηθικού για όλη τη χώρα.

Ο κόσμος όρθιος χειροκροτά και φωνάζει το όνομα του για 8 συνεχόμενα λεπτά. Ο Εθνικός Ϋμνος μας συνοδεύει τα δάκρυα του Πύρρου, που λυγίζει από την αναγνώριση και την αγάπη του κόσμου.

Οι συναθλητές του που θα ανεβαίναν στο βάθρο, δεν ενοχλούνται, ίσως ονειρεύονται να ζήσουν και αυτοί κάποτε, κάτι τόσο σπουδαίο.

Ολυμπιακοί Αγώνες σημαίνει αυτοθυσία, πόνος, και στο τέλος λύτρωση. Και ο Πύρρος και η συγκεριμένη στιγμή τα έχει όλα. Πύρρο σε ευχαριστούμε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το ανατριχιαστικό μυστικό των παιδιών των Ίνκας που έμειναν παγωμένα για 500 χρόνια

E-Daily 1.Hero 29.06.2026
Οι μούμιες που μοιάζουν να κοιμούνται: Το εύρημα που συγκλόνισε τους επιστήμονες

Παρίσι: Γιατί οι σοφίτες φτάνουν τους 40°C – Το πιο χαρακτηριστικό στοιχείο της μποέμ ζωής γίνεται εφιάλτης

E-Daily 3.Left 29.06.2026
Οι κάτοικοι στις σοφίτες «ψήνονται» κάτω από τις εμβληματικές στέγες

Γιατί κλείνει το «Αλκατράζ με αλιγάτορες» του Τραμπ;

E-Daily 3.Left 29.06.2026
Ένας high-security «εφιάλτης» μέσα στους βάλτους

Η μεγαλύτερη μεταβίβαση πλούτου στην ιστορία μόλις ξεκίνησε

E-Daily 1.Hero 29.06.2026
Μέχρι το 2048 θα αλλάξουν χέρια 124 τρισ. δολάρια

Πώς η Google έσωσε εκατομμύρια Βενεζουελάνους από τους φονικούς σεισμούς

E-Daily 3.Left Χτες
Το σύστημα Earthquake Alerts της Google έστειλε προειδοποιήσεις σε 11,4 εκατομμύρια ανθρώπους λίγα δευτερόλεπτα πριν χτυπήσουν οι σεισμοί των 7,5 και 7,2 Ρίχτερ στη Βενεζουέλα.

Η παραλία που για να μπεις θα πρέπει να ξέρεις καλά... γερμανικά

E-Daily 3.Left Χτες
«Μιλάτε γερμανικά»; Αν όχι, δεν έχει βουτιά

H μέρα που οι Ισλανδές βγήκαν στους δρόμους για να διεκδικήσουν τη θέση τους

E-Daily 3.Left Χτες
Οι Ισλανδές γυναίκες έδειξαν πως όταν ενωθούν για έναν κοινό σκοπό, μπορούν να αλλάξουν την πορεία της κοινωνίας τους.

Eίχε εξαφανιστεί για 26 χρόνια, κι όμως βρισκόταν 200 μέτρα από το σπίτι του

E-Daily 3.Left Χτες
Η συγκλονιστική ιστορία ενός άντρα που βρέθηκε στο κελάρι του γείτονα

Η χώρα που δεν έχει φυλακές

E-Daily 3.Left Χτες
Που εντοπίζονται οι λιγότεροι φυλακισμένοι