E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Την σκότωσε γιατί την «αγαπούσε» πολύ

«Ευχαριστήθηκα έτσι, γιατί δεν θα την έπαιρνε πια κανένας άλλος»

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Δημοσίευση 11/7/2024 | 00:29

Την σκότωσε γιατί την «αγαπούσε» πολύ
pexels

Ένα έγκλημα που πάγωσε την ελληνική κοινωνία και έγινε πρωτοσέλιδο στις εφημερίδες της εποχής και ήταν πολύ πριν καθιερωθεί ο όρος γυναικοκτονία στη χώρα μας.

Ήταν Οκτώβριος του 1966, όταν το πτώμα της 18χρονης Ειρήνης Ζερβού, κομμώτριας στο επάγγελμα βρέθηκε στο σπίτι του ηλεκτρολόγου Χριστόφορου Φαντή στο Παλαιό Φάληρο.

Ο επίσης 18χρονος Φαντής, στργγάλισε την άτυχη κοπέλα στον ύπνο της με μία ζώνη και στη συνέχεια ζωγράφισε με ιώδιο έναν σταυρό στο στήθος της κοπέλας, αφήνει πάνω της ένα κολιέ σε σχήμα καρδιάς, φωτογραφίες και ένα απολογητικό σημείωμα στη μητέρα του: «Δεν είναι ανάγκη να ψάχνετε. Θα σας φέρουν γρήγορα το πτώμα μου. Την αγαπούσα και τη σκότωσα».

Συλλαμβάνεται μέσα σε 24 ώρες και εκεί προσπαθεί να απολογηθεί λέγοντας πως το θύμα τον απατούσε και πως προηγήθηκε καυγάς κατά τον οποίο τον χλεύαζε και τον υποτιμούσε.

«Την ώρα που γελούσε και με κορόιδευε έπιασα τη μία άκρη και την έδεσα με την άλλη. Της τύλιξα τον λαιμό με τη ζώνη της πιτζάμας, ενώ αυτή συνέχιζε να με βρίζει και να γελά. “Σ’ αγαπώ”, της είπα, αλλά αυτή απάντησε “Δεν με ενδιαφέρει”.

Όμως κατά την αναπαράσταση του φόνου, ο δράστης "σπάει" και εξιστορεί τα γεγονότα όπως πραγματικά έγιναν. Η νεαρή κοπέλα έπεσε θύμα της νοσηρής ζήλειας του.

Μάλιστα ολοκλήρωσε την αναπαράσταση με τη φράση: «Ευχαριστήθηκα έτσι, γιατί δεν θα την έπαιρνε πια κανένας άλλος»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το τεχνητό νησί των δισεκατομμυριούχων που έφερε προβλήματα στο Μαϊάμι

Stories 22.06.2025
Το νησί των δισεκατομμυριούχων μυρίζει… σκάνδαλο

Η 17χρονη που επέζησε από πτώση αεροπλάνου και έβγαλε σκουλήκια από το χέρι της με… βενζίνη

Πρόσωπα 22.06.2025
Η κοπέλα που επέζησε από αεροπορική τραγωδία, ενώ 91 επιβάτες σκοτώθηκαν – Το σώμα της έγινε ένα με τη ζούγκλα, αλλά η ψυχή της αρνήθηκε να πεθάνει

Τα πιο ξεχωριστά φυτά και βότανα που θα συναντήσεις στον Εθνικό Κήπο της Αθήνας

Περιβάλλον 22.06.2025
Μια όαση στο κέντρο της πόλης που απαρτίζεται από 7.000 δένδρα, 40.000 θάμνους και άλλα φυτά, που ανήκουν σε 519 είδη και ποικιλίες!

10 αποφθέγματα του καταραμένου ποιητή Αρθούρ Ρεμπό

Stories 22.06.2025
Ένα παιδί - θαύμα που έζησε και πέθανε γρήγορα

Jack Black: Η σκληρή ζωή πίσω από το πιο πλατύ χαμόγελο

Πρόσωπα 22.06.2025
Πέρασε πολλά για να φτάσει μέχρι την σημερινή του ευτυχία

Η κόντρα των Αγγλων με τους Γάλλους φτάνει μέχρι και τις καθημερινές εκφράσεις...

Ιστορικά Χτες
Μια απλή φράση, που χρησιμοποιείται αντίστροφά στις δυο γλώσσες

10 χρόνια με το ίδιο θερμός, oδήγησαν στον θάνατο έναν άντρα στην Ταϊβάν

Stories Χτες
Η αλήθεια που ανακάλυψαν οι γιατροί σοκάρει

Η οικογενειακή ιστορία του Τζάκι Τσαν είναι πιο τρελή κι απ’ τις ταινίες του

Πρόσωπα Χτες
Πατέρας κατάσκοπος, μητέρα λαθρέμπορος οπίου