E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τα πιο όμορφα καφέ ‑ βιβλιοπωλεία της Αθήνας για να διαβάσεις για την εξεταστική

Αυτά τα στέκια για διάβασμα είναι ότι πρέπει για σένα που δεν μπορείς να διαβάσεις στο σπίτι…

Γράφει η MATINA KONTOY Δημοσίευση 29/5/2024 | 00:30

Τα πιο όμορφα καφέ ‑ βιβλιοπωλεία της Αθήνας για να διαβάσεις για την εξεταστική
Φωτ. αρχείου / pexels

Δεν είναι όλες οι καφετέριες για να πας, να χαζέψεις κόσμο, να ακούσεις μουσική και να πεις (φωναχτά, επειδή σε καλύπτουν οι φωνές των άλλων) τα νέα σου. Σε κάποιες καφετέριες της πόλης, προτιμούν την ησυχία, και ένα ανοιχτό βιβλίο.

Εξάλλου, έρχεται αυτή η περίοδος του χρόνου που οι φοιτητές προγραμματίζουν την εξεταστική τους. Αν λοιπόν θέλεις ένα ήσυχο μέρος να διαβάσεις είτε μόνος είτε με παρέα, τα μαγαζιά αυτά είναι πάντα η αγαπημένη εναλλακτική για να ξεφύγεις από τη ρουτίνα του σπιτιού.

Bookbar by Kaktos

Η νέα άφιξη στην οικογένεια των βιβλιοκαφέ ακούει στο όνομα Bookbar by Kaktos. Οι «Εκδόσεις Κάκτος» κλείνουν φέτος 50 χρόνια παρουσίας στον χώρο του βιβλίου και αποφάσισαν να το γιορτάσουν με ένα ιδιαίτερο τρόπο, ανοίγοντας τον δικό τους χώρο για λίγο κους κους, πολλά και διάφορα βιβλία και ποιοτικό καφέ. Θα βρεις ακόμη, λαχταριστή ζεστή σοκολάτα, αρωματικό τσάι, μερικά συνοδευτικά γλυκάκια όπως κέικ και brownies, αλμυρά σνακ αλλά και αλκοόλ, όπως κρασί, μπύρες και κοκτέιλ.

Ο χώρος είναι υπέροχος, ψηλοτάβανος, με έναν εντυπωσιακό πολυέλαιο, ψηλές βιβλιοθήκες γεμάτες βιβλία και μεγάλα παράθυρα που γεμίζουν τον ζεστό, κομψό χώρο με άπλετο φως. Στο υπόγειο μπορείς να εργαστείς στο σύγχρονο coworking space της Cube, με ησυχία και καλό wifi. Εκεί κάνεις detox από τη βαβούρα του δρόμου και της καθημερινότητας.

Στον ψηλοτάβανο, φρέσκο και φωτεινό μικρό του χώρο, δεσπόζουν δύο μεγάλες ξύλινες βιβλιοθήκες η μία με κλασική και μοντέρνα λογοτεχνία και η άλλη με την σειρά των εκδόσεων για την Αρχαία Ελληνική Γραμματεία. Ο καφές είναι τέλειος, οι διάφορες λιχουδιές που σερβίρονται νοστιμότατες, και η ατμόσφαιρα χαλαρή, όχι τόσο για group study, όσο για έναν χαλαρό καφέ συνοδεία ενός βιβλίου ή παρέας.

Αιόλου 39, Αθήνα

 

Ευριπίδης στη Στοά

Το βιβλιοπωλείο Ευριπίδης στο Χαλάνδρι έχει δημιουργήσει ένα ευχάριστο χώρο με χαλαρή ατμόσφαιρα για τους λάτρεις των βιβλίων και του καφέ. Πρόκειται για τον πρώτο πολυχώρο στην Αθήνα, που είναι άρρηκτα συνυφασμένος με τον εμπορικό σφυγμό της αγοράς του Χαλανδρίου. Μάλιστα, το βιβλιοκαφέ του Ευριπίδη βρίσκεται στη λίστα με τα ομορφότερα βιβλιοπωλεία του κόσμου, σύμφωνα με τον εκδοτικό οίκο Pan MacMillan.

Αυτό το «στολιδάκι» του εκδοτικού που ξεκίνησε σαν βιβλιοχαρτοπωλείο, κατόρθωσε να συγκεντρώσει τους ντόπιους των βορείων προαστίων αλλά και βιβλιόφιλους από όλη την Αθήνα. Λειτουργεί από το 1998, γεγονός που καθιστά τον Ευριπίδη, πρωτοπόρο των 90s. Μαζί με τον καφέ, σας περιμένουν αμέτρητες επιλογές από παλιές και νέες κυκλοφορίες, εκδόσεις και τίτλους.

Ανδρέα Παπανδρέου 11, Χαλάνδρι

 

 

Little Tree Books and Coffee

Το Little Tree Books and Coffee στο Κουκάκι, είναι μια φωλιά γεμάτη βιβλία και παρέες που πίνουν τον καφέ τους κάτω από τη σκιά της Ακρόπολης. Ο καλαίσθητος, μικρός του χώρος, είναι ό,τι πρέπει για χαλαρώσεις.  Με σχεδόν σπιτική ατμόσφαιρα, εκτός από τον καλό καφέ, σερβίρει λαχταριστά σάντουιτς και γλυκές λιχουδιές, όπως κορμό ή κέικ ημέρας. Αν και είναι ένας cozy χώρος, ιδανικός για διάβασμα και καφέ, έχετε στα υπ’ όψιν, ότι όταν τα τραπέζια είναι γεμάτα, δυστυχώς υπάρχει όριο παραμονής 2 ωρών.

Καβαλόττι 2, Ακρόπολη

 

Βιβλιοστάτης

Βρίσκεται στο Χαλάνδρι και φιλοξενεί μια βιβλιοθήκη 6.000 τόμων που περιλαμβάνει λογοτεχνικά, φιλοσοφικά, ιστορικά, ταξιδιωτικά βιβλία, δοκίμια, λεξικά, βιβλία τέχνης και άλλα, τα οποία μπορείς να τα τσεκάρεις και στον ηλεκτρονικό τους κατάλογο. Καθώς ταξιδεύεις στις σελίδες τους απολαμβάνεις κάθε είδους ρόφημα και σνακ, ενώ διαθέτει και μια πλούσια δισκοθήκη με βινύλια και CDs.

Χαϊμαντά 17, Χαλάνδρι

 

 

Zatopek

Άνοιξε πριν τρία χρόνια και έβαλε την Καλλιθέα στον χάρτη των βιβλιοκαφέ. Οι θαμώνες εδώ έρχονται να πιούν καφέ ή ποτό, να φάνε ένα ελαφρύ νόστιμο σνακ, να αγοράσουν ή απλώς να χαζέψουν τους τίτλους, να τσεκάρουν τα οπισθόφυλλα και να «περιηγηθούν» στα ράφια, αλλά και να κάνουν δουλειά στα λάπτοπ. Επίσης, για τις συχνές βιβλιοπαρουσιάσεις, τη λέσχη ανάγνωσης, για κάποιο live και για τη φιλόξενη ατμόσφαιρα που σε κάνει να νιώθεις σαν στο σπίτι σου.

Παναγή Τσαλδάρη 209, Καλλιθέα

 

Βοoktalks

Πέρα από ένα cozy μέρος για να διαβάζεις ή να δουλέψεις πίνοντας καφέ και τρώγοντας ολόφρεσκες πίτες και σαντουιτσάκια, το Booktalks στο Παλαιό Φάληρο φιλοξενεί workshops δημιουργικής γραφής για μικρούς και μεγάλους, λέσχες ανάγνωσης βιβλίων Ελλήνων ή ξένων συγγραφέων.

Αρτέμιδος 47, Π. Φάληρο

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Open‑air στέκια για ποτό στη Θεσσαλονίκη

Eat + Drink 27.07.2024
Ανάσες δροσιάς για έξοδο στην πόλη!

4 προτάσεις για απογευματινό απεριτίβο στο κέντρο της Αθήνας

Eat + Drink Χτες
Τώρα που ανοίγει ο καιρός βάλε τα στη λίστα σου, για μία έξοδο με άρωμα Ιταλίας!

Παραλίες κοντά στην Αθήνα, που δε γίνεται χαμός από κόσμο

Urban Προχτές
Λύσεις για εμάς που επιμένουμε staycation ...

Τα πιο νόστιμα street food μαγαζιά στο κέντρο της Αθήνας

Eat + Drink 24.07.2024
Θα θέλεις να πηγαίνεις ξανά και ξανά!

8 μέρη κοντά στην Αθήνα για μονοήμερες εκδρομές

Urban 20.07.2024
Μέρη ιδανικά για να περάσεις όμορφες και ξεκούραστες στιγμές δίπλα στη φύση!

Θέλεις ιταλικό εστιατόριο με θέα; Έχουμε 4 προτάσεις για σένα!

Eat + Drink 19.07.2024
Αν λατρεύεις (όπως και εμείς) την ιταλική κουζίνα, πρέπει σίγουρα να τα δοκιμάσεις!

Το πιο τρομακτικό μουσείο της χώρας βρίσκεται λίγες ώρες μακριά από την Αθήνα

Urban 18.07.2024
Ένα στοιχειωμένο χωριό που ζουν μόνο ...κούκλες και ομοιώματα

Σε αυτά τα μαγαζιά στην Αθήνα θα φας τα πιο νόστιμα κρεατικά

Eat + Drink 17.07.2024
Αν είσαι λάτρης της κρεατοφαγίας, δοκίμασε τις προτάσεις μας και δε θα χάσεις!

Θεσσαλονίκη: Δροσερά καφέ μακριά από τη φασαρία του κέντρου

Eat + Drink 16.07.2024
Πού να απολαύσεις τον καφέ σου τις μέρες του καύσωνα

Μια βόλτα στα thrift shops της Αθήνας και τι υπάρχει εκεί

Urban 14.07.2024
Μαγαζιά που έχουν κρυφούς θησαυρούς και σε καλούν να τους ανακαλύψεις!