E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τι ήθελε να πει με την γλώσσα του σώματος η Marilyn Monroe όταν τραγούδησε στον John Kennedy;

Ένας ειδικός εξηγεί

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 25/5/2024 | 00:06

Τι ήθελε να πει με την γλώσσα του σώματος η Marilyn Monroe όταν τραγούδησε στον John Kennedy;
@biography.com

Η Marilyn Monroe είναι αναμφίβολα η πιο εμβληματική ηθοποιός της Χρυσής Εποχής του κινηματογράφου. Αν και εμφανίστηκε σε πολλές ταινίες κατά τη διάρκεια της καριέρας της, είναι ίσως περισσότερο γνωστή για τις ερμηνείες της στην κωμωδία, κυρίως στο "Some Like It Hot" του 1959, που είναι αναμφισβήτητα μία από τις καλύτερες ταινίες του αιώνα.

Ωστόσο, το πιο αξιομνημόνευτο περιστατικό της είναι η στιγμή στην ταινία του 1955 "The Seven Year Itch", στην οποία η Monroe, που υποδύεται το "the girl", αφηνει το φόρεμά της να χορέψει ενώ στεκόταν πάνω από έναν αεραγωγό δίπλα σε σταθμό του μετρό.

Αν και η καριέρα της αργότερα άρχισε να παραπαίει, τον Μάιο του 1962 έκανε μια τελευταία εμβληματική εμφάνιση, αυτή τη φορά σε ένα διάσημο γκαλά για τον εορτασμό των 45ων γενεθλίων του προέδρου John F. Kennedy, στο οποίο τραγούδησε ένα τραγούδι που υποτίθεται ότι έγραψε η ίδια στον πρόεδρο. Η Monroe βρέθηκε νεκρή μόλις τρεις μήνες αργότερα σε ένα σκηνικό που έμοιαζε με αυτοκτονία σε ηλικία 36 ετών. Έκτοτε, τα πλάνα της τελευταίας μεγάλης δημόσιας εμφάνισής της έχουν δημοσιευτεί από θαυμαστές και ειδικούς, υπό το φως των αποκαλύψεων που υποδηλώνουν ότι η ηθοποιός και ο πρόεδρος είχαν είχε εμπλακεί σε εpωτική σχέση.

Ο Jess Ponce III, ειδικός στη γλώσσα του σώματος, εκπαιδευτής επικοινωνίας και συγγραφέας του βιβλίου "A.W.E.S.O.M.E.: Seven Keys to Unlocking the Speaker Within", λέει ότι η εμφάνιση της Monroe ήταν μια "καθοριστική στιγμή που περικλείει τη μοναδική της γοητεία", προσθέτοντας ότι ήταν " μια εκδήλωση που συνδύαζε απρόσκοπτα την οικειότητα της με το δημόσιο θέαμα».

Η στοργή της Μέριλιν Μονρό για τον Πρόεδρο Τζον Φ. Κένεντι ήταν ξεκάθαρη εκείνη τη νύχτα του 1962 όταν ανέβηκε στη σκηνή μπροστά σε 15.000 θεατές για να τραγουδήσει το "Happy Birthday" στον πιο ισχυρό άνδρα της χώρας. Διάφορες πηγές, συμπεριλαμβανομένου του βιογράφου της Monroe, Donald Spoto, ισχυρίζονται ότι η εμφάνιση ήρθε μετά από ένα ραντεβού μεταξύ της ηθοποιού και του προέδρου που συνέβη μόλις τρεις μήνες νωρίτερα σε ένα πάρτι στο σπίτι του τραγουδιστή Bing Crosby. Σε αυτό το πλαίσιο, η ερμηνεία της Monroe στα γενέθλιά του θα μπορούσε να θεωρηθεί ως αντανάκλαση μιας σeξουαλικής σχέσης μεταξύ των δύο.

Η εμφάνιση της Monroe στη σκηνή προκάλεσε μια ηχηρή βοή του κοινού καθώς ήρθε στο μικρόφωνο και έβγαλε το λευκό γούνινο παλτό της για να αποκαλύψει ένα στενό φόρεμα που έδινε την εντύπωση ότι είναι σχεδόν γuμνή. Ο ίδιος ο Κένεντι έκανε μια αστεία αναφορά στο πόσο ασύστολα σeξουαλική ήταν η εμφάνιση της Monroe, και πήγε στο μικρόφωνο μετά την ερμηνεία της για να πει ειρωνικά: «Μπορώ τώρα να αποσυρθώ από την πολιτική αφού μου τραγούδησαν το Happy Birthday με τόσο γλυκό και ευεργετικό τρόπο».

Μπορεί να είναι ενδεικτικό ότι η σύζυγος του Kennedy, Jackie, δεν ήταν παρούσα στα γενέθλιά του, αν και αναφέρεται ευρέως ότι η Πρώτη Κυρία συχνά απέφευγε δημόσιες εκδηλώσεις. Ωστόσο, αν και υπάρχουν κάποιες ενδείξεις ότι η Monroe και ο Kennedy πιθανότατα είχαν μια σeξουαλική επαφή στο σπίτι του Crosby τον Φεβρουάριο, οι φήμες για μια παρατεταμένη σχέση δεν έχουν ποτέ τεκμηριωθεί.

Ο Jess Ponce III τόνισε τη στιγμή του τραγουδιού γενεθλίων της Marilyn Monroe στον Πρόεδρο John F. Kennedy ως μια στιγμή που δείχνει το διαχρονικό της χάρισμα τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό χώρο και δίνει μια εικόνα για το πώς θα μπορούσε να προέκυψε ο έρωτάς τους. «Εκείνη η στιγμή αποκρυστάλλωσε την ικανότητά της να δημιουργεί μια αποκλειστική σύνδεση, με το ακλόνητο βλέμμα της καρφωμένο στον πρόεδρο, τη φωνή της να αποπνέει γλυκύτητα και αθωότητα που έμοιαζε να διαγράφει την παρουσία ολόκληρου του κοινού», είπε ο POnce. «Ήταν μια συνάντηση των δυο τους, υποδηλώνοντας μια βαθιά σύνδεση που έχει τροφοδοτήσει εικασίες για χρόνια, μια αναμφισβήτητη σύνδεση που φαίνεται στο καταγεγραμμένο υλικό».

Ωστόσο, η ηθοποιός φαίνεται να έχει επίγνωση του δημόσιου χαρακτήρα της εκδήλωσης και παρόλο που το τραγούδι γενεθλίων απευθύνεται απευθείας στον πρόεδρο, επαναφέρει αβίαστα το κοινό στη στιγμή. «Καθώς σήκωσε τα χέρια της, επέδειξε μια ασυνήθιστη ικανότητα να ταλαντεύεται ανάμεσα στο έντονο προσωπικό και το οικείο στο μεγαλειώδες και το εκρηκτικό», λέει ο Ponce. «Αυτή η πολύπλευρη στιγμή αποκαλύπτει ένα μοναδικό ταλέντο, την ικανότητα της να περιηγηθεί ανάμεσα στο βαθιά προσωπικό και στο πληθωρικά δημόσιο».

Αλλά ο Ponce σημειώνει επίσης πώς, παρά το κύρος της περίστασης, η τελευταία σημαντική δημόσια εμφάνιση της Monroe είναι απόδειξη της γνήσιας, αφιλτράριστης και ακαταμάχητης γοητείας της. "Το βίντεο απαθανατίζει μια σπάνια, αφιλτράριστη περίπτωση, αφήνοντάς μας αβέβαιους για το αν θα ξαναγίνουμε ποτέ μάρτυρες μιας τέτοιας ωμής αυθεντικότητας."

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η ημέρα που ο Mike Tyson δάγκωσε το αυτί του Evander Holyfield

Αθλητισμός 27.07.2024
Μια περίεργη αλλά ιστορική στιγμή για τον αθλητισμό

Tι ήταν οι Δρόμοι των Νεκρών στην Ιρλανδία

Stories 27.07.2024
Πού πάνε τα πνεύματα στη μετά θάνατον ζωή; Oι Ιρλανδοί ξέρουν

Μήπως ο επόμενος πόλεμος γίνει στο διάστημα;

Stories 27.07.2024
Πόσο κοντά είμαστε στη τοποθέτηση ενός όπλου στο διάστημα;

Οι άνθρωποι μπορούν να έχουν όριο ζωής 150 ετών, αλλά πώς θα τα φτάσουν;

Νέα Εποχή 27.07.2024
Οι άνθρωποι δεν μπορούν να ζήσουν για πάντα, αλλά δεν έχουμε φτάσει καν στο όριο για το πόσο θα αντέξει το σώμα μας

Πώς τρεις Γαλλίδες πριγκίπισσες κατέλυσαν μια ολόκληρη δυναστεία

Πρόσωπα 27.07.2024
Τι επέφερε μια τόσο καταστροφική αλλαγή που αποδυνάμωσε και τελικά κατέστρεψε τη δυναστεία των Καπετιδών; Η απάντηση είναι, τρεις νεαρές γυναίκες.

6+1 ασυμβίβαστες γυναίκες που θα ήθελες πολύ να γνωρίσεις

Πρόσωπα 27.07.2024
Αυτά τα κορίτσια άλλαξαν τον κόσμο με το δυναμισμό και τη θέλησή τους!

Sante: Το θρυλικό ελληνικό τσιγάρο που θυμούνται όλοι

Retro Χτες
Είχαν ένα φανταστικό κόκκινο πακέτο

Οι 10+1 πιο επικίνδυνες πόλεις της Ευρώπης

Stories Χτες
Υπάρχει λόγος για το +1

Όλοι οι αριθμοί των Ελλήνων αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες μέχρι σήμερα

Αθλητισμός Χτες
Τα μετάλλια και οι πιο επιτυχημένες διοργανώσεις

Ποια είναι η Allyson Felix που εξαιτίας της άνοιξε παιδικός σταθμός στο Ολυμπιακό χωριό του Παρισιού

Πρόσωπα Προχτές
Η πολυβραβευμένη αθλήτρια «δεν θέλει καμία γυναίκα να αισθάνεται ότι πρέπει να επιλέξει μεταξύ του επαγγέλματος και της μητρότητας»