E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Βρετανία: Θα συλλαμβάνουν όσους μυρίζουν άσχημα

Τι ειναι οι «οδηγίες ενοχλητικής επαιτείας»

Δημοσίευση 3/4/2024 | 12:43

Βρετανία: Θα συλλαμβάνουν όσους μυρίζουν άσχημα
Φωτογραφία από Connor Danylenko

Βρετανία: Σύμφωνα με ένα νέο νομοσχέδιο, η Aστυνομία ή οι τοπικές Aρχές μπορούν να εκδίδουν «οδηγίες ενοχλητικής επαιτείας» και αν ορισμένοι δεν συμμορφωθούν, να αντιμετωπίζουν έναν μήνα φυλάκισης.

Σύμφωνα με ένα νέο νομοσχέδιο, η Aστυνομία ή οι τοπικές Aρχές μπορούν να εκδίδουν «οδηγίες ενοχλητικής επαιτείας» και αν ορισμένοι δεν συμμορφωθούν, να αντιμετωπίζουν έναν μήνα φυλάκισης.

Ωστόσο, η υπουργός Δικαιοσύνης έχει αντίθετη άποψη αφού η ίδια δηλώνει ότι δεν πρέπει να συλλαμβάνονται άνθρωποι επειδή μυρίζουν άσχημα την ώρα μάλιστα που οι πολίτες της χώρας αντιδρούν κατά των σχεδίων που θα μπορούσαν να «ποινικοποιήσουν τους άστεγους».

Περισσότεροι από 40 Συντηρητικοί βουλευτές αναμένεται να επαναστατήσουν ενάντια σε μέρη του Νομοσχεδίου για την Ποινική Δικαιοσύνη, το οποίο θα επέτρεπε στην αστυνομία να επιβάλει πρόστιμο σε «ενοχλήσεις».

Οι επικριτές λένε ότι το νομοσχέδιο έχει συνταχθεί τόσο ευρέως που θα μπορούσε να έχει ως αποτέλεσμα τη σύλληψη ή την επιβολή προστίμου για «υπερβολική μυρωδιά» σύμφωνα με τον Independent!

Η νομοθεσία αναφέρει τις «υπερβολικές οσμές» ως μια μορφή «ζημίας» για την οποία μπορεί να εκδοθεί εντολή. Πάντως, η κυβέρνηση δεν έχει αναφερθεί στο αν υποστηρίζει την αλλαγή του νομοσχεδίου, ωστόσο η Τζίλιαν Κίγκαν δήλωσε στο Sky News ότι δεν συμφωνεί με τις αρχές που θέτει. Ερωτηθείσα αν οι άνθρωποι θα πρέπει να συλλαμβάνονται αν μυρίζουν άσχημα, η ίδια είπε: «Λοιπόν, όχι, οι άνθρωποι δεν θα πρέπει να συλλαμβάνονται μόνο αν μυρίζουν άσχημα».

Σε ερώτηση που της έγινε γιατί η διάταξη έχει συμπεριληφθεί στο νομοσχέδιο, η υπουργός Παιδείας δήλωσε ότι «δεν έχει εξετάσει τις λεπτομέρειες» και συμπλήρωσε: «Υποθέτω ότι η λέξη είναι υπερβολική και δεν ξέρω τι εννοείται, αλλά πρόκειται πραγματικά για τη διασφάλιση ότι υποστηρίζουμε τους ανθρώπους, αλλά και ότι διασφαλίζουμε πως οι άνθρωποι αισθάνονται ασφαλείς στους δρόμους μας και ότι είναι ένα ευχάριστο περιβάλλον».

Η Ντάουνινγκ Στριτ είπε ότι ο Πρωθυπουργός συμφώνησε με την κ. Κίγκαν, προσθέτοντας ότι στόχος της νέας νομοθεσίας ήταν η αντικατάσταση ενός νόμου που «ποινικοποιεί τους ανθρώπους ως άστεγους», ενώ παράλληλα προστατεύει το κοινό από «παρενόχληση και εκφοβισμό».

Η κυβέρνηση υποσχέθηκε να το πράξει όταν ψήφισε τον νόμο για την αστυνομία, το έγκλημα, τις ποινές και τα δικαστήρια το 2022, αλλά μόνο όταν βρει τον κατάλληλο αντικαταστάτη.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΕΦΕΤ: Aνακαλείται σταφίδα

Ελλάδα 30.04.2024
Η συγκεκριμένη σταφίδα την οποία έλεγξε ο ΕΦΕΤ, έχει ημερομηνία λήξεως 12/2024

Με τι καιρό θα φτάσουμε έως την Κυριακή του Πάσχα – Αναλυτική πρόγνωση

Καιρός 30.04.2024
Αέρας, σκόνη και τοπικές βροχές αναμένονται τις επόμενες ημέρες

Χανιά: Συνελήφθη 15χρονος που επιτέθηκε στη γιαγιά του

Ελλάδα 30.04.2024
Ο 15χρονος συνελήφθη για ενδοοικογενειακή βία

Ισημερινός: Νεαρό μοντέλο δολοφονήθηκε μέρα μεσημέρι σε εστιατόριο ‑ Σοκαριστικό βίντεο

Κόσμος 30.04.2024
Μερικούς μήνες νωρίτερα το όνομα της 23χρονης είχε συνδεθεί με διαβόητο εγκληματία που σκοτώθηκε στη φυλακή

POS: Για ποιες αγορές έως 10 ευρώ «κουρεύονται» οι τραπεζικές προμήθειες

Οικονομία 30.04.2024
Στη Βουλή η τροπολογία για τα POS - Ενεργοποιούνται απο 1η Μαΐου τα τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα

Το πανεπιστήμιο Κολούμπια προειδοποιεί τους φιλοπαλαιστίνιους φοιτητές: «Διαλυθείτε οικειοθελώς…»

Κόσμος Χτες
Απέτυχαν οι διαπραγματεύσεις, δεν κάνουν πίσω οι φοιτητές-διαδηλωτές

Νορβηγία: Θαλάσσιος ίππος πέθανε από γρίπη των πτηνών

Κόσμος Χτες
Ήταν το πρώτο κρούσμα σε αυτά τα θηλαστικά