E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ο επισκέπτης ξενοδοχείου που πλήρωσε μια νύχτα και έμεινε 5 χρόνια

Το θράσος του τύπου είναι επικό

Γράφει ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ Δημοσίευση 27/3/2024 | 00:23

Ο επισκέπτης ξενοδοχείου που πλήρωσε μια νύχτα και έμεινε 5 χρόνια
@Gary Hershorn

Ένα απόγευμα Ιουνίου του 2018, ένας άντρας ονόματι Mickey Barreto έκανε check in στο ξενοδοχείο New Yorker. Του δόθηκε το Δωμάτιο 2565, ένα κατάλυμα με διπλό κρεβάτι με θέα στο κέντρο του Μανχάταν σχεδόν εξ ολοκλήρου καλυμμένο από έναν εξωτερικό τοίχο. Για μια διανυκτέρευση, πλήρωσε 200,57 δολάρια.

Αλλά δεν έκανε check out το επόμενο πρωί. Αντίθετα, έκανε το άλλοτε διάσημο ξενοδοχείο κατοικία του για τα επόμενα πέντε χρόνια, χωρίς να πληρώσει ποτέ άλλο ένα σεντ.

Πως έγινε αυτό; Την επόμενη μέρα, ο Barreto ζήτησε από το ξενοδοχείο να συνάψει συμφωνία μίσθωσης μαζί του για το δωμάτιο σε μια προσπάθεια να χρησιμοποιήσει ένα κενό στο νόμο σταθεροποίησης ενοικίου της Νέας Υόρκης.

Ο Barreto ισχυρίστηκε ότι ήταν ήδη ενοικιαστής αφού πλήρωσε για μια νύχτα το ξενοδοχείο. Η σταθεροποίηση του ενοικίου στην πόλη της Νέας Υόρκης ισχύει για κτίρια έξι ή περισσότερων διαμερισμάτων που κατασκευάστηκαν μεταξύ 1 Φεβρουαρίου 1947 και 31 Δεκεμβρίου 1973. Οι ένοικοι σε κτίρια που χτίστηκαν πριν από την 1η Φεβρουαρίου 1947, οι οποίοι μετακόμισαν μετά τις 30 Ιουνίου 1971, επίσης καλύπτονται από τον νόμο περί σταθεροποίησης ενοικίων και προστασίας ενοικιαστών έκτακτης ανάγκης της Νέας Υόρκης. Το New Yorker Hotel άνοιξε στις 2 Ιανουαρίου 1930, αναφέρει η ιστοσελίδα του ξενοδοχείου.

Όταν το ξενοδοχείο αρνήθηκε να δώσει στον Μπαρέτο συμβόλαιο μίσθωσης, άφησε τα υπάρχοντά του μέσα στο δωμάτιο του ξενοδοχείου. Το ξενοδοχείο έδωσε στον Barreto τα υπάρχοντά του και του ζήτησε να φύγει. Εκείνος όμως υπέβαλε μήνυση στο δικαστήριο ισχυριζόμενος ότι το ξενοδοχείο του έκανε άδικη έξωση. Το δικαστήριο τον δικαίωσε και του παραχώρησε ένα δωμάτιο στο ξενοδοχείο!

Τον Μάιο του 2019, ο Barreto ανέβασε έγγραφα στο Αυτοματοποιημένο Πληροφοριακό Σύστημα Μητρώου Πόλης του Υπουργείου Οικονομικών (ACRIS) της Νέας Υόρκης, ισχυριζόμενος ότι μεταβίβασε την ιδιοκτησία του ξενοδοχείου New Yorker στον εαυτό του.

Έτσι, ο Barreto προσποιούμενος τον ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου, ζήτησε ενοίκιο από έναν από τους ενοίκους του ξενοδοχείου. Επιπλέον, δήλωσε το ξενοδοχείο στο όνομά του στο Τμήμα Περιβαλλοντικής Προστασίας της Νέας Υόρκης για πληρωμές ύδρευσης και αποχέτευσης και ζήτησε από την τράπεζα του ξενοδοχείου να του μεταφέρει τους λογαριασμούς του.

Απαιτώντας από τον ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου να εκκενώσει το ξενοδοχείο, ο Barreto ζήτησε επίσης να του σταλούν απευθείας τα ενοίκια των ενοικιαστών. Επίσης, ο Barreto επικοινώνησε με τον δικαιοπάροχο του ξενοδοχείου, Wyndham, και ξεκίνησε συνομιλίες για να του μεταβιβαστεί το franchise.

Οι ιδιοκτήτες του ξενοδοχείου υπέβαλαν μήνυση κατά του Barreto στο Ανώτατο Δικαστήριο της Κομητείας της Νέας Υόρκης και έλαβαν με επιτυχία μια εντολή που απαγόρευε στον Barreto να κάνει περαιτέρω ψευδείς δηλώσεις ή να ισχυριστεί ότι είναι ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου. Ο Μπαρέτο άσκησε έφεση κατά της απόφασης και συνέχισε να ισχυρίζεται ότι του ανήκει το κτίριο.

Τον Απρίλιο και τον Σεπτέμβριο του 2023, ο Barreto κατέθεσε πρόσθετα πλαστά έγγραφα στο ACRIS κατά παράβαση της εντολής του δικαστηρίου, με σκοπό να μεταβιβάσει την ιδιοκτησία του ξενοδοχείου στον εαυτό του.

Τώρα, ο Barreto κατηγορείται από το Ανώτατο Δικαστήριο της Πολιτείας της Νέας Υόρκης για επίδοση πλαστού μέσου σε πρώτο βαθμό και για κακοποίηση πλαστού μέσου σε δεύτερο βαθμό, με κίνδυνο να καταλήξει στη φυλακή.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Οι κήποι των celebrities που έγιναν viral

Αρχιτεκτονική 27.04.2024
Αν έχεις χρήματα όλα είναι κάπως πιο εύκολα

Οι χώρες με το χαμηλότερο IQ παγκοσμίως

Νέα Εποχή 27.04.2024
Ο παγκόσμιος μέσος όρος IQ είναι 82,12

Ο ερασιτέχνης αστρονόμος που τελικά ανακάλυψε έναν πλανήτη

Ιστορικά 27.04.2024
Αλλά δεν τον ονόμασε αυτός

Tι συνέβη τη μέρα που έγινε το μεγάλο κραχ της Wall Street

Ιστορικά 27.04.2024
Η Χρηματιστηριακή Κρίση του 1929 ήταν η πιο καταστροφική του χρηματιστηρίου στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών

Ανδρέας Σπυρόπουλος: Με φρέσκες ιδέες και δυναμισμό για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Πρόσωπα Χτες
Οι εκλογές είναι η ευκαιρία μας να διαμορφώσουμε το μέλλον μας.

Ο Γερουσιαστής των ΗΠΑ που θέλει να επαναφέρει την μονομαχία με πιστόλια

Stories Χτες
Μαι μεσαιωνική πρακτική που ίσως θα επιστρέψει;

Ο διάσημος φωτογράφος που βίαζε και σκότωνε μοντέλα στα 70s

Stories Χτες
«Μάγευε» τα θύματά του για να τα αποπλανήσει

Ποια είναι η Caitlin Clark που αλλάζει το μέλλον του μπάσκετ για τις γυναίκες

Πρόσωπα Προχτές
Αναμόρφωσε πλήρως το κολεγιακό μπασκετικό τοπίο