E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ο άνδρας που εμβολιάστηκε 217 φορές κατά του κορωνοϊού

Τι βρήκαν οι επιστήμονες

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 8/3/2024 | 00:10

Ο άνδρας που εμβολιάστηκε 217 φορές κατά του κορωνοϊού
Photo by Steven Cornfield on Unsplash

Σε διάστημα μόλις 29 μηνών, ένας Γερμανός έκανε 217 εμβόλια κατά του κορωνοϊού και δεν παρουσίασε ούτε κάποια παρενέργεια, ούτε νόσησε από τον ιό, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στο ιατρικό περιοδικό Lancet Infectious Diseases.

Ο 62χρονος που έχει «υπερ-εμβολιαστεί» είπε πως έκανε αυτόν τον τεράστιο αριθμό εμβολίων για «προσωπικούς λόγους». Όπως αναφέρει το Spiegel, οι πολλοί εμβολιασμοί οδήγησαν σε ποινική έρευνα εναντίον του, αφού υπήρξαν υποψίες πως είχε οργανώσει απάτη, πουλώντας πιστοποιητικά εμβολίων σε ανθρώπους που δεν ήθελαν να εμβολιαστούν. Ο εισαγγελέας είχε δώσει εντολή για έρευνα, αλλά ποτέ δεν ασκήθηκε ποινική δίωξη.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν την περίπτωσή του μέσω δημοσίευσης σε εφημερίδα, και ζήτησαν να μελετήσουν την απόκριση του οργανισμού του στις πολλαπλές ενέσεις. Επικοινωνήσαμε μαζί του και τον προσκαλέσαμε να υποβληθεί σε διάφορες εξετάσεις στο Πανεπιστήμιο του Erlangen-Nuremberg. Ενδιαφερόταν πολύ να το κάνει», είπε ο Δρ. Kilian Schober.

Επιβεβαίωσαν 134 Από τις φερόμενες 217 δόσεις, αριθμός που και πάλι εντυπωσιάζει. Και μάλιστα από 8 διαφορετικά εμβόλια κατά του κορωνοϊού. «Το γεγονός ότι δεν υπέφερε αξιοσημείωτες παρενέργειες παρά αυτόν τον απίστευτο υπερ-εμβολιασμό δείχνει ότι τα φάρμακα έχουν καλό βαθμό ανοχής», είπε ο Δρ. Schober. Το ανοσοποιητικό του σύστημα του ήταν λειτουργικότατο.

Κάποια αντισώματα και ανοσοκύτταρα ήταν σε αρκετά υψηλότερα επίπεδα σε σύγκριση με όσους έχουν λάβει τρεις δόσεις. «Συνολικά, δεν βρήκαμε καμία ένδειξη για ασθενέστερη ανοσολογική απόκριση, μάλλον το αντίθετο», δήλωσε η Katharina Kocher, μία εκ των συγγραφέων της μελέτης.

Ο καθηγητής Dr. Andreas Radbruch, ανοσολόγος και πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ανοσολογικών Συλλόγων Εμπειρογνωμόνων (EFIS), ο οποίος δεν συμμετείχε στη μελέτη, δήλωσε ότι ο υπερεμβολιασμός δεν θα αύξανε την προστασία ενός ατόμου πέρα από το σημείο στο οποίο η ανοσολογική του μνήμη είχε κορεστεί. «Το εμβόλιο απορροφάται από τα αντισώματα πριν μπορέσει να προκαλέσει ανοσολογική απόκριση. Πέρα από ένα ορισμένο επίπεδο συγκέντρωσης αντισωμάτων, το ανοσοποιητικό σύστημα κλείνει και δεν παράγονται πλέον νέα αντισώματα», δήλωσε στα γερμανικά μέσα ενημέρωσης. "Από τη στιγμή που κάποιος έχει αρκετά αντισώματα, δεν μπορείτε να αυξήσετε την προστασία του με περαιτέρω εμβολιασμούς".

Η μόνιμη επιτροπή εμβολιασμού της Γερμανίας, η Stiko, συμβουλεύει ότι η βασική ανοσία ενός ατόμου επιτυγχάνεται μετά από τρία επεισόδια επαφής με ένα παθογόνο, όπως ένα εμβόλιο και δύο λοιμώξεις ή το αντίστροφο. Στη Γερμανία, όσοι θεωρούνται ότι διατρέχουν κίνδυνο και όλοι οι άνω των 60 ετών συνιστάται να κάνουν ένα συμπληρωματικό εμβόλιο κατά του κορωνοϊού κάθε φθινόπωρο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Έπλεξαν τον ουρανό πάνω από δρόμο στην Ισπανία – Οι γυναίκες που δημιούργησαν ένα έργο τέχνης 500 τετραγωνικών μέτρων

E-Daily 3.Left 15.05.2026
Αυτό που ξεκίνησε ως λύση για τη σκιά, μετατράπηκε σε ένα από τα πιο εντυπωσιακά αστικά θεάματα της Ισπανίας

Μπορεί ένα παιδί να έχει τρεις γονείς; Η παράξενη υπόθεση του Μπάρι

E-Daily 3.Left 15.05.2026
Μια ιστορική απόφαση και οι αντιδράσεις

Ο Έλληνας επιθετικός που για δευτερη σεζον κάνει πάρτι πετυχαίνοντας ξανά πάνω από 20 γκολ

E-Daily 3.Left 15.05.2026
Από τη Σκύδρα και την Τούμπα στην απόλυτη καταξίωση

Η παραλία που γέμιζε μυστηριωδώς με τηλέφωνα του Garfield για 30 χρόνια

E-Daily 3.Left 15.05.2026
Ένα ακατανόητο αίνιγμα στα κύματα

Νησί έδωσε λύση εκεί που το κράτος δυσκολεύεται: Επίδομα σε εκπαιδευτικούς για σπίτι και φαγητό

E-Daily 3.Left 15.05.2026
Δήμος στηρίζει έμπρακτα τους αναπληρωτές με μηνιαία ενίσχυση, στέλνοντας μήνυμα για το πώς μπορούν να κρατηθούν ζωντανά τα σχολεία στα μικρά νησιά

Ποια είναι η σχεδιάστρια των ρούχων του Aκύλα;

E-Daily 3.Left 15.05.2026
H Κλέλια Ανδραλη, εκτός από καλό γούστο έχει και φανταστικό χιούμορ στα social media

Larry: Ο επίσημος κυνηγός ποντικών που «έφαγε» 7 πρωθυπουργούς

E-Daily 3.Left 15.05.2026
Ο πραγματικός «ιδιοκτήτης» της Ντάουνινγκ Στριτ

Πώς περνούν όσοι βρίσκονται σε καραντίνα για χανταϊό

E-Daily 3.Left 15.05.2026
Delivery, τηλεόραση και ποδήλατο γυμναστικής

Η μυστηριώδης ζωγράφος που επιστρέφει με έναν πίνακα «βόμβα» ‑ Κρυμμένος για χρόνια, τώρα βγαίνει σε δημοπρασία

E-Daily 3.Left Χτες
Έργο που αποδίδεται στην Κλάρα Πίτερς, μία από τις πιο αινιγματικές μορφές της ευρωπαϊκής τέχνης, μπορεί να σπάσει κάθε ρεκόρ και να ξαναγράψει την ιστορία της αγοράς τέχνης

Το σπάνιο φαινόμενο στη θάλασσα που μπερδεύει όποιον το δει

E-Daily 3.Left Χτες
Η εντυπωσιακή Fata Morgana κάνει καράβια να μοιάζουν σαν να πετούν πάνω από τη θάλασσα και εξηγεί γιατί πολλοί πίστεψαν σε UFO και πλοία-φαντάσματα

Η εξαφάνιση‑μυστήριο της Amy Bradley: Το κορίτσι που χάθηκε από ένα κρουαζιερόπλοιο και δεν βρέθηκε ποτέ

E-Daily 3.Left Χτες
28 χρόνια χωρίς απαντήσεις, δεκάδες μαρτυρίες και ένα άλυτο μυστήριο που συνεχίζει να στοιχειώνει το FBI και την οικογένειά της