E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

3 λιπαρές τροφές που όμως σε βοηθούν να χάσεις λίπος

Μπορούν να προσφέρουν κορεσμό και να σταθεροποιήσουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Δημοσίευση 27/12/2023 | 00:03

3 λιπαρές τροφές που όμως σε βοηθούν να χάσεις λίπος
Φωτογραφία από Life Of Pix

Τα τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά έχουν συχνά γίνει αντιληπτά αρνητικά στο πλαίσιο της διαχείρισης βάρους, αλλά η αναδυόμενη έρευνα δείχνει ότι ορισμένες τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά μπορεί να είναι ευεργετικές για την απώλεια βάρους.

Η παραδοσιακή πεποίθηση ότι όλα τα λιπαρά είναι επιβλαβή για την υγεία έχει εξελιχθεί, αναγνωρίζοντας τη σημασία της ενσωμάτωσης υγιεινών λιπαρών σε μια ισορροπημένη διατροφή. Τροφές πλούσιες σε υγιή λίπη, όπως το αβοκάντο, οι ξηροί καρποί, οι σπόροι και το ελαιόλαδο, μπορούν να προσφέρουν κορεσμό και να σταθεροποιήσουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, μειώνοντας τη συνολική πρόσληψη θερμίδων.

Αβοκάντο
Τα αβοκάντο, γνωστά για την πλούσια και κρεμώδη υφή τους, διαθέτουν υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά που αποτελούνται κυρίως από μονοακόρεστα λιπαρά, τα οποία θεωρούνται υγιεινά για την καρδιά. Παρά την πυκνότητά τους σε θερμίδες, τα αβοκάντο έχουν συσχετιστεί με την απώλεια βάρους λόγω της ικανότητάς τους να προάγουν την αίσθηση της πληρότητας και του κορεσμού. Τα μονοακόρεστα λιπαρά στο αβοκάντο, σε συνδυασμό με φυτικές ίνες και βασικά θρεπτικά συστατικά, συμβάλλουν σε ένα αίσθημα ικανοποίησης, μειώνοντας ενδεχομένως τη συνολική πρόσληψη θερμίδων.

Eίναι αρκετά υψηλό σε φυτικές ίνες που μπορούν να σας βοηθήσουν να χορτάσετε για μεγάλα χρονικά διαστήματα Αυτό μπορεί να σας αποτρέψει από την υπερκατανάλωση φαγητού ή το σνακ κατά τη διάρκεια της ημέρας και να βοηθήσει στην απώλεια βάρους.

Aμύγδαλα
Τα αμύγδαλα, με το άφθονο θρεπτικό τους προφίλ και την υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά, έχουν συγκεντρώσει την προσοχή για τον πιθανό ρόλο τους στην απώλεια βάρους. Παρά το γεγονός ότι είναι πλούσια σε θερμίδες, η πλειονότητα των λιπαρών στα αμύγδαλα είναι μονοακόρεστα λιπαρά και πολυακόρεστα λιπαρά υγιεινά για την καρδιά. Αυτοί οι ξηροί καρποί είναι πλούσιοι σε φυτικές ίνες και πρωτεΐνες, συμβάλλοντας σε ένα αίσθημα πληρότητας και μειώνοντας τη συνολική κατανάλωση θερμίδων.

Σολωμός

Ο σολωμός, ένα λιπαρό ψάρι που εκτιμάται για την πλούσια γεύση και τα θρεπτικά του οφέλη, περιέχει υψηλά επίπεδα ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, ιδιαίτερα EPA και DHA. Αν και μπορεί να φαίνεται αντιφατικό, η κατανάλωση λιπαρών ψαριών όπως ο σολομός έχει συσχετιστεί με απώλεια βάρους και βελτιωμένη μεταβολική υγεία. Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα παίζουν καθοριστικό ρόλο στη ρύθμιση της φλεγμονής και μπορεί να ενισχύσουν την ευαισθησία στην ινσουλίνη. Η περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη στον σολομό συμβάλλει επίσης σε ένα αίσθημα πληρότητας, δυνητικά μειώνοντας τη συνολική πρόσληψη θερμίδων.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τα πιο αφράτα πασχαλινά τσουρέκια με ίνες

Food 29.04.2024
Όλα τα tips για να φτιάξετε αφράτο και πεντανόστιμο τσουρέκι

Λινό παντελόνι: Είναι αυτό που χρειάζεσαι για να δημιουργήσεις το πιο δροσερό ανοιξιάτικο στυλ

Style 29.04.2024
Αυτό είναι το μοναδικό παντελόνι που θα χρειαστείς την άνοιξη, αλλά και το καλοκαίρι!

4 συμβουλές για καλύτερη διάθεση στη δουλειά

Body+Mind 29.04.2024
Μάθε πώς θα περνάς καλά στη δουλειά σου κάθε μέρα!

Νιώθεις το πρόσωπό σου πρησμένο; Να πώς θα το καταπολεμήσεις

Body+Mind 29.04.2024
Υπάρχει λύση, αρκεί να ακούσεις το σώμα σου

Πώς θα σωθείς από τις παρανυχίδες και τα πετσάκια που σου χαλάνε το μανικιούρ

Body+Mind Χτες
Τι μπορεί να κάνεις λάθος και δεν τα ξεφορτώνεσαι

Πως θα απαλλαγείς από την δυσκοιλιότητα

Body+Mind Χτες
Μυστικά κατά της δυσκοιλιότητος

Ο νόστιμος ξηρός καρπός που θα σταματήσει τις λιγούρες σου

Food Χτες
Έχει επίδραση στο κέντρο αυτοελέγχου του εγκεφάλου

Λαύκος: Το ελληνικό χωριό που απαγορεύονται τα αυτοκίνητα

Ταξίδια Χτες
Το πανέμορφο χωριό του Πηλίου που πρέπει να επεισκεφθείς