E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Οι πιο ανατριχιαστικές προβλέψεις της Μπάμπα Βάνγκα για το 2024

Δεν είναι σαφείς, αλλά επιδέχονται παραλλαγές

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 11/12/2023 | 00:05

Οι πιο ανατριχιαστικές προβλέψεις της Μπάμπα Βάνγκα για το 2024
@nypost.com

Η εποχή των δώρων έφτασε. Ωστόσο δεν είναι μόνο των δώρων. Είναι και η εποχή που αναζητούμε σοφές, ξεκάθαρες, καλά μελετημένες και απολύτως σαφείς κοινωνικοπολιτικές αναλύσεις για το επόμενο ημερολογιακό έτος. Και ένα από τα πρόσωπα που στρεφόμαστε είναι η Μπάμπα Βάνγκα, μια τυφλή γυναίκα από τη Βουλγαρία που πέθανε το 1996 αλλά άφησε πίσω της προφητείες για χιλιάδες χρόνια μπροστά. Και θα τις στριμώξουμε κάπως ώστε να ταιριάζουν με αυτά που θέλουμε να ακούσουμε.

Πάνω απ’ όλα είναι ψυχαγωγικό βέβαια. Η Μπάμπα Βάνγκα, ο «Νοστράδαμος των Βαλκανίων», είχε προβλέψει τις επιθέσεις του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου της 11ης Σεπτεμβρίου, το Brexit, την εξάπλωση του COVID-19 και άλλες τέτοιες «υπέροχες» στιγμές. Μερικές από τις προβλέψεις της για το 2023 δεν επιβεβαιώθηκαν, αλλά μην ανησυχείτε, υπάρχει χρόνος ακόμα.

Τι θα γίνει το 2024; Θα είναι μια ευχάριστη χρονιά γεμάτη γλυκύτητα, φως, υπομονή, ανεκτικότητα, καλοσύνη, αγάπη και ειρηνικές προθέσεις σε όλο τον κόσμο; Μάλλον πολλά ζητάμε. Όπως περιγράφει η New York Post, ορισμένες από τις προβλέψεις της Μπάμπα Βάνγκα για το 2024 είναι αρκετά γενικές ώστε να είναι αληθινές ανεξάρτητα από το έτος: οικονομικά προβλήματα, πολιτικά προβλήματα, τρομοκρατία κ.λπ. Άλλες είναι προβλέψιμες από όποιον έχει ίντερνετ, όπως η αυξημένη χρήση της AI τεχνολογίας και η δολοφονία του Ρώσου προέδρου Πούτιν.

Το Μπάμπα Βάνγκα είναι το παρατσούκλι της Vangeliya Pandeva Gushterova μιας τυφλής μυστικίστριας που γεννήθηκε το 1911 και πέρασε τη ζωή της στην αγροτική ύπαιθρο των βουνών Kozhuh της Βουλγαρίας. Τυφλώθηκε σε ηλικία 12 ετών εξαιτίας μιας καταιγίδας που κατά κάποιο τρόπο της έδωσε επίσης διόραση και από τότε λέγεται ότι το 85% των προβλέψεών της έχουν εκπληρωθεί.

Όσον αφορά το 2024, το Euronews αναλύει τις προβλέψεις της Μπάμπα Βάνγκα σε επτά κατηγορίες. Όπως αναφέρθηκε, έχουμε τα συνηθισμένα καταστροφικά προμηνύματα, όπως φυσικές καταστροφές και τεταμένες οικονομίες λόγω αυξημένου χρέους και γεωπολιτικών επιπλοκών. Έχουμε επίσης τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ευρώπη και δοκιμές βιολογικών όπλων από μια «μεγάλη χώρα».

Σε εκείνο το σημείο, η Μπάμπα Βάνγκα, στρέφεται στην τεχνολογία. Το 2024, το έγκλημα στον κυβερνοχώρο θα ανέβει σε πρωτοφανή ύψη, καθώς «προηγμένοι χάκερ» θα προσπαθήσουν να εξαλείψουν υποδομές όπως δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας και εγκαταστάσεις επεξεργασίας νερού. Η κβαντική πληροφορική θα επιτύχει μια «σημαντική ανακάλυψη» που κάποιοι συνδέουν με κάποιο τρόπο με την τεχνητή νοημοσύνη (AI). Η Μπάμπα Βάνγκα είπε ακόμα ότι ένας «ισχυρός δράκος», με πολλούς να πιστεύουν ότι πρόκειται για μια παγκόσμια δύναμη όπως η Κίνα, η Ινδία ή η Ρωσία.

Το 2024 επίσης, η Μπάμπα Βάνγκα προέβλεψε ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν θα δολοφονηθεί από έναν συμπατριώτη του. Αν και αυτή δεν είναι μια εντελώς παράλογη πρόβλεψη γενικά, ο πρόσφατος πόλεμος μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας έχει σίγουρα αυξήσει την πιθανότητα να γίνει κάτι τέτοιο στο κοντινό μέλλον και όχι στο μακρινό. Πολλοί άλλωστε έχουν αναλύσει σε βάθος την παράνοια του Πούτιν με τους δολοφόνους που κρύβονται πίσω από κάθε γωνία. Και αν η Μπάμπα Βάνγκα έχει δίκιο, τότε ίσως και ο Πούτιν να είχε εξαρχής.

Τέλος, η Μπάμπα Βάνγκα έκανε και δυο υπέροχες προβλέψεις. Δεν έγινε πολύ συγκεκριμένη, αλλά είπε ότι το 2024 θα υπήρχε κάποιου είδους πρόοδος στη θεραπεία του Αλτσχάιμερ και του καρκίνου. Αν επαληθευθεί κάτι τέτοιο θα δώσει χαρά σε εκατομμύρια κόσμο. Αν όχι, θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε και να ελπίζουμε. Η Μπάμπα Βάνγκα είπε ωστόσο ότι η Γη θα γίνει ακατοίκητη το 2341 μ.Χ. Και πάλι θα ελπίζουμε να μη βγει κάτι τέτοιο αληθινό.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ποια ήταν τελικά η Μαρία η Μαγδαληνή: Η μεγάλη παρεξήγηση με τη ζωή της

Ιστορικά 30.04.2024
Η Αγία Μαρία η Μαγδαληνή και η εσφαλμένη ταύτιση της με άλλα πρόσωπα

5 τρόποι που οι άνθρωποι ξυπνούσαν πριν τα ξυπνητήρια

Ιστορικά 30.04.2024
Πάντα υπήρχε αυτή η ανάγκη

Ποια είναι η ακριβής τοποθεσία όπου σταυρώθηκε ο Ιησούς;

Ιστορικά 30.04.2024
Πού βρίσκεται ο τόπος σταύρωσης του;

Tι κάνει όλη μέρα ένας αστροναύτης όταν είναι στο διάστημα;

Stories 30.04.2024
Είναι ένα συναρπαστικό ταξίδι αλλά πολύ δύσκολο

Η γυναίκα που έζησε για έναν χρόνο σύμφωνα με τη Βίβλο

Πάσχα 30.04.2024
Έγραψε την εμπειρία της σε βιβλίο

Πώς το TikTok έχασε τη μάχη στην Ουάσινγκτον

Νέα Εποχή Χτες
Το «αυτογκόλ» του TikTok

Έπεσαν οι μάσκες: Ποιος θα υπερασπιστεί τη Μαίρη και την Κατερίνα; Μάλλον και πάλι, μια γυναίκα

Απόψεις Χτες
Το περιστατικό του J2US σε δεύτερη ανάγνωση έχει πολλά να μας πει

6+1 πράγματα που ίσως δε γνωρίζατε για τον Μυστικό Δείπνο

Ιστορικά Χτες
Γιατί λέγεται Μυστικός και άλλες απορίες

Πάσχα στις άλλες χώρες: Πώς το γιορτάζουν οι ξένοι

Stories Χτες
Το Πάσχα γιορτάζεται με διάφορους τρόπους σε όλο τον κόσμο

Γιατί ένας τύπος στο Αιντάχο, αποφάσισε να ρίξει από αεροπλάνο 76 κάστορες μέσα σε κουτιά

Ιστορικά Χτες
Τι ακριβώς συνέβη σε μια μικρή πόλη της Αμερικής

Γιατί ανάβουμε κεριά στην εκκλησία;

Πάσχα Χτες
Πώς επικράτησε το άναμμα των κεριών

Κυριακή των Βαΐων: Τι γιορτάζουμε σήμερα ‑ Τα βάγια, οι παραδόσεις και τα έθιμα

Ιστορικά Προχτές
Πρόκειται για την τελευταία Κυριακή της Σαρακοστής και ταυτόχρονα την πρώτη ημέρα της Μεγάλης Εβδομάδας