E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Αυτό το λουλούδι ταιριάζει στο μήνα γέννησής σου!

Γράφει η MATINA KONTOY Δημοσίευση 16/11/2023 | 15:32

Αυτό το λουλούδι ταιριάζει στο μήνα γέννησής σου!
Φωτ. αρχείου / pexels

Ψάχνεις να στείλεις το τέλειο λουλούδι για τα γενέθλια ενός αγαπημένου σου προσώπου; Μην το σκέφτεσαι πολύ! Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να διαλέξεις το λουλούδι που ταιριάζει στο μήνα γέννησης του!

Ανάλογα με τον μήνα γέννησης, διαφορετικά λουλούδια συμβολίζουν μοναδικά χαρακτηριστικά και ιδιότητες, επομένως συνέχισε να διαβάζεις παρακάτω αν θέλεις να στείλεις ένα πρωτότυπο και ξεχωριστό δώρο, όπως ακριβώς και οι αγαπημένοι σου!

Ιανουάριος

Γαρύφαλλο

Θεωρείται ένα από τα παλαιότερα λουλούδια στον κόσμο. Τα γαρύφαλλα τα βρίσκουμε σε μεγάλη ποικιλία χρωμάτων και το καθένα συμβολίζει κάτι διαφορετικό. 

  • Το κόκκινο γαρύφαλλο συμβολίζει τη βαθιά αγάπη και τον θαυμασμό. 
  • Το ροζ γαρίφαλο δείχνει ότι ο αποστολέας δε θα ξεχάσει ποτέ τον παραλήπτη. 
  • Το μωβ γαρύφαλλο συμβολίζει την ιδιοσυγκρασία. 
  • Το γαρύφαλλο με ρίγες σημαίνει "λυπάμαι που δεν μπορώ να είμαι μαζί σου".
  • Το λευκό γαρύφαλλο δείχνει την αγνή αγάπη και καλή τύχη.

Υπάρχουν διάφορες θεωρίες για το πώς ονομάστηκε αυτό το λουλούδι. Μία θεωρία λέει ότι προέρχεται από τη λατινική λέξη «incarnation», που σημαίνει την ενσάρκωση του Θεού στη σάρκα. Στην αρωματοθεραπεία, το αιθέριο έλαιο γαρίφαλου είναι χρήσιμο για να ενισχύσει τη διάθεση, να αφαιρέσει αρνητικά συναισθήματα και δημιουργεί μια αίσθηση γαλήνης και ηρεμίας.

 

Φεβρουάριος

Ίριδα

Η Ίριδα πήρε το όνομά της από την ελληνική θεά που θεωρείται ότι είναι ο αγγελιοφόρος της αγάπης και χρησιμοποιεί το ουράνιο τόξο για να ταξιδέψει. Μπορείς να βρεις ίριδες σε πολλά όμορφα χρώματα, όπως είναι οι αποχρώσεις του μπλε, μοβ, κίτρινου και λευκού. Η ρίζα της ίριδας χρησιμοποιείται κυρίως σε ξηρή μορφή και λέγεται ότι καταπραΰνει ασθένειες των πνευμόνων, τον βήχα και τη βραχνάδα.

 

Μάρτιος

Νάρκισσος

Είναι το λουλούδι που συμβολίζει την αναγέννηση και τις νέες αρχές και είναι σχεδόν συνώνυμο με την άνοιξη. Στην Ουαλία, λέγεται ότι αν εντοπίσετε το πρώτο νάρκισσο της εποχής, οι επόμενοι 12 μήνες θα γεμίσουν με πλούτο. Αποτελεί σύμβολο της Κινέζικης Πρωτοχρονιάς: Εάν το λουλούδι ανθίσει την πρωτοχρονιά θεωρείται ότι θα φέρει επιπλέον πλούτο και καλή τύχη, για όλη τη χρονιά. Παρά την ομορφιά του και την καλοτυχία που φέρνει, είναι ένα δηλητηριώδες φυτό, τόσο για τους ανθρώπους όσο και για τα ζώα, καθώς περιέχει ατροπίνη.

 

Απρίλιος

Μαργαρίτα

Μια μαργαρίτα αντιπροσωπεύει όχι μόνο την ευτυχία, αλλά και την αθωότητα και την αγνότητα. Ένα μπουκέτο μαργαρίτες είναι ένα υπέροχο δώρο που θα προσθέσει θετική ενέργεια σε κάθε χώρο! Τα φύλλα και τα πέταλά της είναι βρώσιμα και μπορούν να παρασκευαστούν ως τσάι για να μαλακώσουν πονόλαιμο, βρογχίτιδα και πόνους στο στομάχι.

 

Μάιος

Κρινάκι της κοιλάδας

Λέγεται επίσης ότι τα λουλούδια φύτρωσαν από τα δάκρυα της Εύας όταν διώχθηκε με τον Αδάμ από τον Κήπο της Εδέμ. Αυτά τα αρωματικά σε σχήμα καμπάνας, λουλούδια χρησιμοποιούνται σε κήπους, παγκόσμιους εορτασμούς, αλλά και στην Παρασκευή αρωμάτων, καθώς όταν αποξηραίνονται εκπέμπουν ένα ιδιαίτερο ευχάριστο άρωμα. Ωστόσο, όλα τα μέρη αυτού του λουλουδιού είναι δηλητηριώδη και μπορούν να δημιουργήσουν ασθέvεια ή παράλυση κατά την κατάποση. Επίσης, όταν τα άνθη αναμειγνύονται με αμύγδαλο ή ελαιόλαδο, η έγχυση χρησιμοποιείται ως βασικό έλαιο στην Αγιουρβέδα και την κινέζικη παραδοσιακή ιατρική.

 

Ιούνιος

Τριαντάφυλλο

Τα αγαπημένα αυτά λουλούδια είναι πάντα ένα διαχρονικό σύμβολο αγάπης, ομορφιάς και ισορροπίας. Ανάλογα με το χρώμα, αλλάζει και ο συμβολισμός του. Το κόκκινο συμβολίζει τον έρωτα και το πάθος, το λευκό την αθωότητα και την αγνότητα, το ροζ τα φιλικά αισθήματα και την ευγνωμοσύνη και τα κίτρινα που για μερικούς συμβολίζουν την  πλατωνική αγάπη ή και για άλλους το μίσος. Οι καρποί σε συγκεκριμένα είδη τριαντάφυλλων είναι εξαιρετικά υψηλά σε βιταμίνη C. Λόγω αυτού, συχνά παρασκευάζονται μαρμελάδες ή τσάι. Το έλαιο του τριαντάφυλλου, καθώς και το νερό που βγαίνει από την απόσταξή του, χρησιμοποιούνται σε προϊόντα για την προστασία του δέρματος και προϊόντα μακιγιάζ.

 

Ιούλιος

Δελφίνιο 

Ένα ιδιαίτερο λουλούδι που η ονομασία του προέρχεται από την ελληνική λέξη «δελφίνι», επειδή το φυτό λέγεται ότι μοιάζει με τη μύτη ενός δελφινιού. Συμβολίζει μια ανοιχτή καρδιά και μπορούν εύκολα να συνδεθούν με ισχυρά ρομαντικά συναισθήματα. Κάθε παραλλαγή χρώματος σε αυτά τα λουλούδια έχει διαφορετικό νόημα. Τα ροζ άνθη συμβολίζουν την τρυφερότητα, τα λευκά άνθη σημαίνουν μια ευτυχισμένη ζωή και τα μοβ άνθη αντιπροσωπεύουν την πρώτη αγάπη ή τη  ρομαντική/γλυκιά διάθεση. Οι θρύλοι λένε ότι παρείχε προστασία από τις μάγισσες και τα ξόρκια τους, ενώ παλιότερα ο χυμός του χρησιμοποιούνταν για την κατασκευή μπλε μελάνης.

 

Αύγουστος

Γλαδιόλα

Το όνομά της προέρχεται από το λατινικό "gladius" που σημαίνει "ξίφος" καθώς τα φύλλα της μοιάζουν με το σπαθί. Συμβολίζοντας τη δύναμη και την ηθική ακεραιότητα, οι γλαδιόλες αντιπροσωπεύουν επίσης την ερωτική συνύπαρξη και τη δύναμη του χαρακτήρα.

 

Σεπτέμβριος

Αστράκι

Το Άστρο είναι ένα από τα πιο εξωτικά λουλούδια, με μοναδικές ιστορίες που συνδέονται με τα πέταλά του. Υπάρχουν πολλές ιστορίες σχετικά με την προέλευσή του. Στην Κίνα, ο αστέρας σημαίνει εμπιστοσύνη. Το όνομα "aster" έχει λατινική προέλευση που σημαίνει "αστέρι". Ο πιο δημοφιλής αρχαίος μύθος εξηγεί πώς δημιουργήθηκαν τα λουλούδια αυτά. Η Παρθένος, γνωστή και ως Astaea, η θεά της αθωότητας διαμαρτύρεται για την αμαρτία στη γη. Τα δάκρυά της έπεσαν σαν αστέρι, καλύπτοντας τη γη με τα αστράκια. Στην αρχαιότητα, πίστευαν ότι καίγοντας τα φύλλα στο αστράκι το άρωμά τους θα μπορούσε να απομακρύνει το κακό.

 

Οκτώβριος

Καλέντουλα

Επειδή αυτό το λουλούδι δείχνει το ‘ανοιχτό’ του πρόσωπο μόνο όταν ο ήλιος λάμπει, είναι γνωστό και ως «βότανο του ήλιου» και μπορεί να συμβολίζει το πάθος, τη γενναιότητα και το θάρρος. Τα φωτεινά άνθη της καλέντουλας, που κυμαίνονται από χρυσό έως έντονο πορτοκάλι, χρησιμοποιούνται  επίσης για την παρασκευή βαφής για υφάσματα, για καλλυντικά και για τρόφιμα. Στην αρχαιότητα, τοποθετώντας στις πόρτες γιρλάντες με καλέντουλα προστάτευσαν τα σπίτια από το κακό.

 

Νοέμβριος

Χρυσάνθεμο

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το άνθος αυτό συμβολίζει την αισιοδοξία και τη χαρά. Στην Ιαπωνία το ονομάζουν "Το σύμβολο του ήλιου’’ πιστεύοντας ότι αντιπροσωπεύει την τελειότητα και τη λάμψη! Στην Κίνα από όπου κατάγεται, εκτός από καλλωπιστικό είναι και εδώδιμο λουλούδι. Συγκεκριμένα, υπάρχουν ποικιλίες χρυσάνθεμου των οποίων οι βλαστοί τρώγονται σε σαλάτες, ενώ τα άνθη τους γίνονται ρόφημα, όπως το διάσημο τσάι χρυσάνθεμων. Λέγεται ότι τοποθετώντας κάτω από ένα ποτήρι κρασί ένα μόνο πέταλο από αυτό το γιορτινό λουλούδι μπορεί να χαρίσει μια μακρά και υγιή ζωή!

 

Δεκέμβριος

Αλεξανδρινό

Καθώς ο Δεκέμβριος συνδέεται με τα Χριστούγεννα τότε δε θα μπορούσε να μην είναι το αλεξανδρινό το λουλούδι που αντιπροσωπεύει τον μήνα αυτόν. Η ποϊνσέτια ή αλεξανδρινό, γνωστό και ως «αστέρι της Βηθλεέμ», είναι το χαρακτηριστικό λουλούδι με τα κόκκινα φύλλα, που συμβολίζει την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων. Ήταν πολύ δημοφιλές και σημαντικό φυτό για τους Αζτέκους από τον 14ο έως 16ο αιώνα. Το αποκαλούσαν το «λουλούδι που μαραίνεται στην αγνότητα του». Γι’ αυτούς, το έντονο κόκκινο χρώμα του, είχε δοθεί από τους Θεούς ως υπενθύμιση των θυσιών τους. Διακοσμούσαν τα παλάτια τους με άπειρα αλεξανδρινά και από τα κόκκινα φύλλα του φυτού έπαιρναν τη χρωστική ουσία για να φτιάξουν κόκκινες βαφές για τα ρούχα τους.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τα πιο αφράτα πασχαλινά τσουρέκια με ίνες

Food 29.04.2024
Όλα τα tips για να φτιάξετε αφράτο και πεντανόστιμο τσουρέκι

Λινό παντελόνι: Είναι αυτό που χρειάζεσαι για να δημιουργήσεις το πιο δροσερό ανοιξιάτικο στυλ

Style 29.04.2024
Αυτό είναι το μοναδικό παντελόνι που θα χρειαστείς την άνοιξη, αλλά και το καλοκαίρι!

4 συμβουλές για καλύτερη διάθεση στη δουλειά

Body+Mind 29.04.2024
Μάθε πώς θα περνάς καλά στη δουλειά σου κάθε μέρα!

Νιώθεις το πρόσωπό σου πρησμένο; Να πώς θα το καταπολεμήσεις

Body+Mind 29.04.2024
Υπάρχει λύση, αρκεί να ακούσεις το σώμα σου

Πώς θα σωθείς από τις παρανυχίδες και τα πετσάκια που σου χαλάνε το μανικιούρ

Body+Mind Χτες
Τι μπορεί να κάνεις λάθος και δεν τα ξεφορτώνεσαι

Πως θα απαλλαγείς από την δυσκοιλιότητα

Body+Mind Χτες
Μυστικά κατά της δυσκοιλιότητος

Ο νόστιμος ξηρός καρπός που θα σταματήσει τις λιγούρες σου

Food Χτες
Έχει επίδραση στο κέντρο αυτοελέγχου του εγκεφάλου

Λαύκος: Το ελληνικό χωριό που απαγορεύονται τα αυτοκίνητα

Ταξίδια Χτες
Το πανέμορφο χωριό του Πηλίου που πρέπει να επεισκεφθείς