E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily
#TiNaDeis: Μια υπέροχη ιστορία αγάπης, σειρές για Ισραήλ και Παλαιστίνη και ο Λουπέν

Ταινίες της εβδομάδας: Μια αληθινή ιστορία αγάπης που θα σε καθηλώσει

Από Πέμπτη 12/10 στις αίθουσες

Γράφει ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ Δημοσίευση 11/10/2023 | 17:49

Ταινίες της εβδομάδας: Μια αληθινή ιστορία αγάπης που θα σε καθηλώσει
@imdb.com
ΑΘΗΝΑ
Ημερομηνίες: από 12/10/2023 έως 18/10/2023
ΟΚΤ 2023
ΔE ΤΡ ΤΕ ΠΕ ΠΑ ΣΑ ΚΥ
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031


Περασμένες Ζωές - Anselm - Dogman - Ο Εξορκιστής: Πιστός - Shayda - Ξερά Χόρτα - Η Φανταστική Χώρα Μου - Το Μεγάλο Ταξίδι του Μικρού Γκρίζλι

Περασμένες Ζωές (Past Lives)

της Σελίν Σονγκ. Με τους Γκρέτα Λι, Τέο Γιό, Τζον Μαγκάρο.

Δραματική 2023, ΗΠΑ 105’

Η Νόρα και ο Χε-Σαν, δύο βαθιά συνδεδεμένοι παιδικοί φίλοι, χωρίζονται όταν η οικογένεια της Νόρα μεταναστεύει από τη Νότια Κορέα. Δύο δεκαετίες μετά, επανασυνδέονται στη Νέα Υόρκη και περνάνε μία μοιραία εβδομάδα καθώς βρίσκονται αντιμέτωποι με το πεπρωμένο, την αγάπη και τις επιλογές που καθορίζουν μία ζωή.

Anselm

του Βιμ Βέντερς.

Ντοκιμαντέρ 2023, Γερμανία 93’

Ο Βιμ Βέντερς δημιουργεί το πορτραίτο ενός από τους σημαντικότερους και πιο πρωτοποριακούς ζωγράφους και γλύπτες του καιρού μας, του Ανσελμ Κίφερ.

Dogman

του Λικ Μπεσόν. Με τους Κέιλεμπ Λάντρι Τζόουνς, Τζόζο Τ. Γκιμπσ, Κρίστοφερ Ντέναμ.

Δραματική 2023, Γαλλία 114’

Ενας άντρας είναι ντυμένος Μέριλιν Μονρόε στο πρώτο πλάνο της ταινίας και οδηγεί ένα φορτηγό γεμάτο σκυλιά, όταν τον σταματά η αστυνομία. Το μέικ απ του είναι μουτζουρωμένο, ο ώμος του έχει μια πληγή από σφαίρα και το ροζ του φόρεμα είναι χάλια. Στην επόμενη σκηνή, μια ψυχολόγος της αστυνομίας θα δοκιμάσει να λύσει το μυστήριο αυτού του εξωτικού πλάσματος που ακούει στο όνομα Ντάγκλας, και που φορά ξανθιά περούκα, ροζ φουστάνι, μεταλλικά στηρίγματα στα πόδια και μετακινείται με αμαξίδιο.

Ο Εξορκιστής: Πιστός (The Exorcist: Believer)

του Ντέιβιντ Γκόρντον Γκριν. Με τους Λέσλι Οντομ Τζούνιορ, Αν Ντάουντ, Τζένιφερ Νετλς, Νόρμπερτ Λίο Μπατζ, Λίντια Τζουέτ, Ολίβια Μάρκαμ, Ελεν Μπέρστιν.

Τρόμου 2023, ΗΠΑ 121’

Μετά τον τραγικό θάνατο της εγκύου συζύγου του στον φονικό σεισμό στην Αϊτή πριν από 12 χρόνια, ο Βίκτορ Φίλντινγκ έχει μεγαλώσει μόνος του την κόρη τους, Αντζελα. Αλλά όταν η Αντζελα και η φίλη της, Κάθριν, εξαφανίζονται στο δάσος και επιστρέφουν τρεις μέρες αργότερα χωρίς καμία ανάμνηση του τι συνέβη, ξεκινάει μία σειρά από αλυσιδωτά γεγονότα που θα αναγκάσουν τον Βίκτορ να αντιμετωπίσει το απόλυτο κακό και, μέσα στην απόγνωση και τον τρόμο του, να αναζητήσει το μοναδικό άτομο που έχει βιώσει κάτι αντίστοιχο: την Κρις ΜακΝιλ.

Shayda

της Νούρα Νιασάρι. Με τους Ζαρ Αμίρ Εμπραχίμι, Οσαμάχ Σάμι, Μοζεάν Αρια.

Δραματική 2023, Αυστραλία 117’

Μιας Ιρανή μετανάστρια, η Σάιντα, κρύβεται με την κορούλα της σε μια δομή φιλοξενίας γυναικών στην Αυστραλία, προκειμένου να ξεφύγει από τον κακοποιητικό της σύζυγο. Η θέση της είναι δύσκολη: Αν γυρίσει στην πατρίδα της, θα χάσει την κηδεμονία του παιδιού της. Αν μείνει στην Αυστραλία, ο άντρας της δεν πρέπει να μάθει για το κρησφύγετό της έως ότου ολοκληρωθούν οι διαδικασίες της για διαζύγιο. Ολομόναχη στην προσπάθειά της να ορίσει μια καλύτερη ζωή, η Σέιντα μαθαίνει να υψώνει ανάστημα άφοβη απέναντι σε έναν σκληρό κόσμο.

Ξερά Χόρτα (About Dry Grasses)

του Νούρι Μπιλγκέ Τσεϊλάν. Με τους Ντενίζ Τσελίλογλου, Μερβέ Ντιζντάρ, Μουσάμπ Εκιτσί.

Δραματική 2023, Τουρκία - Γαλλία - Γερμανία 197’

Ο Σαμέτ, ένας δάσκαλος καλλιτεχνικών, διανύει τον τέταρτο χρόνο της υποχρεωτικής θητείας του σε έναν απομακρυσμένο, παραδοσιακό οικισμό της Ανατολίας, που τον χειμώνα θάβεται μέσα στο χιόνι. Oσο ονειρεύεται μια μετάθεση στην Κωνσταντινούπολη, αναπτύσσει μια αμφιλεγόμενη εμμονή με μία απ' τις μαθήτριές του. Όταν στην τσάντα του 14χρονου κοριτσιού βρεθεί ένα ερωτικό σημείωμα, ο Σαμέτ καταλήγει άδικα κατηγορούμενος και αγωνίζεται να αποδείξει την αθωότητά του.

Η Φανταστική Χώρα Μου (Mi País Imaginario)

του Πατρίσιο Γκουσμάν.

Ντοκιμαντέρ 2022, Χιλή - Γαλλία 83’

Η φανταστικη μου χωρα είναι η αφήγηση του Γκουζμάν για το κοινωνικό Estallido, μια σειρά από μαζικές διαδηλώσεις που προέκυψαν από μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο Σαντιάγο που διαμαρτύρονταν για τα μέσα μαζικής μεταφοράς και εξαπλώθηκαν σε όλη τη χώρα, οδηγώντας σε ένα κοινωνικό ξέσπασμα που η χώρα δεν είχε ξαναδεί και του οποίου η διάσταση και οι επιπτώσεις είναι δύσκολο να υπερεκτιμηθούν.

Το Μεγάλο Ταξίδι του Μικρού Γκρίζλι (Big Trip: Special Delivery)

των Νατάλια Νίλοβα και Βασίλι Ροβένσκι. Με τις φωνές των Κώστα Τερζάκη, Τάσου Νταπαντά, Κωνσταντίνου Τσουμπάρη, Βαγγέλη Χαλκιαδάκη, Κώστα Αποστολίδη, Χρήστου Λαγκούση, Μυρτούς Ναούμ.

Animation 2022, Ρωσία - Ουγγαρία 90’

Οι μέρες περνούν μες στη χαλάρωση για τον αξιαγάπητο αρκούδο Μικ Μικ και τον πανέξυπνο λαγό Oσκαρ . Αλλά δεν είναι γραφτό τους να απολαύσουν την ηρεμία τους για πολύ καιρό, γιατί ξαφνικά η περιπέτεια τούς χτυπά την πόρτα: μια μέρα, το κλάμα ενός μωρού -ενός γλυκύτατου νεογέννητου αρκουδομωρού- ακούγεται κοντά στο σπίτι τους κι εκείνοι δεν πιστεύουν στα αυτιά τους - άλλη μια λανθασμένη μωρό-παράδοση από τον πελαργό έχει γίνει πια δικός τους μπελάς! Σύντομα οι δύο τους, με τη βοήθεια παλιών και νέων φίλων, θα βάλουν μπρος για να παραδώσουν το μωρό στους γονείς του στην άλλη άκρη του κόσμου, χωρίς να γνωρίζουν ότι δε θέλουν όλοι να φτάσουν στον προορισμό τους… Ένας παμπόνηρος γύπας, που έχει τα δικά του σχέδια για το δάσος, θα κάνει τα πάντα για να τους σταματήσει και τους στήνει διάφορες παγίδες, αλλά θα τα βρει σκούρα με τη συγκεκριμένη τρελοπαρέα. Αρκεί, βέβαια, ο Όσκαρ να καταφέρει να κρατήσει τον Μικ Μικ μακριά από τον πειρασμό της… χειμερίας νάρκης!

TV Σειρές

2 σειρές για να καταλάβεις τι συμβαίνει ανάμεσα σε Ισραήλ και Παλαιστίνη

Η κινηματογραφική κάμερα προσπαθεί να αποτυπώσει τη σκληρή πραγματικότητα
TV Σειρές

Η σειρά του Netflix που επιτέλους επέστρεψε και μάλιστα με 7 επεισόδια!

Μας είχε αφήσει σε πολύ σημαντικό σημείο εδώ και για περισσότερο από έναν χρόνο
Σινεμά

Η ταινία μυστηρίου των 00s που δεν αναγνωρίστηκε όσο έπρεπε

Μια κωμωδία με μπόλικο μυστήριο που αξίζει να δεις
TV Σειρές

2 κωμωδίες που θα σου φτιάξουν το κέφι το Σαββατοκύριακο

Αποτοξίνωση από την μαυρίλα των ημερών
Retro

«Στάσου Μύγδαλα»: Αυτό που κανείς δεν ήξερε για την επική ατάκα

Ο Γιάννης Βόγλης θυμάται και μαθαίνουμε κι εμείς μαζί του
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

The Meet Market #EasterEdition στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

Cityλάιφ Χτες
ΤΕΧΝΟΠΟΛΗ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝαπό 27/04 έως 28/04

Main ‑ event TEDxAUTH 2024: Osmosis

Cityλάιφ Χτες
ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΕΛΕΤΩΝ Α.Π.Θ.28/04

Ανακοίνωση προβολών Horrorant Film Festival 2024!

Σινεμά 25.04.2024
ΕΛΙΖΕαπό 18/04 έως 28/047

Έρχεται το Hobby Festival 2024

Cityλάιφ 24.04.2024
ΠΑΛΙΟ ΑΜΑΞΟΣΤΑΣΙΟ ΟΣΥαπό 26/04 έως 28/04

Flea Market

Cityλάιφ 24.04.2024
ΔΕΘ - HELEXPOαπό 27/04 έως 28/04

#JobDay Δήμου Παύλου Μελά

Cityλάιφ 22.04.2024
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ26/04

Vinyl Market

Cityλάιφ 21.04.2024
ΤΕΧΝΟΠΟΛΗ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝαπό 26/04 έως 28/04