E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily
#TiNaDeis: Ο μύθος της Carmen, το best seller που έγινε ταινία και μια σειρά που θα σου αλλάξει τη ζωή

Ταινίες της εβδομάδας: Expendables 4 και ο μύθος της Κάρμεν

Από 21 Σεπτεμβρίου στις αίθουσες

Γράφει ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ Δημοσίευση 20/9/2023 | 19:34

Ταινίες της εβδομάδας: Expendables 4 και ο μύθος της Κάρμεν
@ciffcalgary.ca
ΑΘΗΝΑ
Ημερομηνίες: από 21/9/2023 έως 27/9/2023
ΣΕΠΤ 2023
ΔE ΤΡ ΤΕ ΠΕ ΠΑ ΣΑ ΚΥ
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930


Οι Αναλώσιμοι 4 - Κάρμεν - Ράδιο Μέτρονομ - Το Βιβλίο των Θαυμάτων - Γελώντας στο Αφγανιστάν - After 5 Ολα Μετά - Μάβκα: Το Ξωτικό του Δάσους

Οι Αναλώσιμοι 4 (The Expendables 4)

του Σκοτ Βο. Με τους Ντολφ Λούντγκρεν, Τζέισον Στέιθαμ, Αντι Γκαρσία, Κέρτισ Τζέιμς Τζάκσον, Μέγκαν Φοξ.

Περιπέτεια 2023, ΗΠΑ 104’

Στην τέταρτη περιπέτειά τους, οι «Αναλώσιμοι» αποτελούν την τελευταία γραμμή άμυνας του κόσμου, η ομάδα που αναλαμβάνει δράση την ύστατη στιγμή. Αυτή τη φορά, το στιλ και οι τακτικές της νέας γένιας «αναλώσιμων» θα δώσουν νέο νόημα στη φράση «νέο αίμα».

Κάρμεν (Carmen)

του Μπενζαμέν Μιλπιέ. Με τους Μελίσα Μπαρμπέρα, Πολ Μεσκάλ, Ρόσι ντε Πάλμα.

Μιούζικαλ 2022, Αυστραλία - Γαλλία - ΗΠΑ 117’

Η Κάρμεν, μια σαγηνευτική, νεαρή τσιγγάνα, αφήνει πίσω την οικογένεια και την κοινότητά της για να ξεφύγει από ένα μεξικανικό καρτέλ. Φεύγει στις ΗΠΑ, ονειρευόμενη ασφάλεια και ελευθερία. Αιχμαλωτίζεται από έναν πράκτορα της περιπολίας των συνόρων που προσπαθεί να τη σκοτώσει. Συγκλονισμένος από αυτή τη βία, ένας άλλος αστυνομικός, ο Εϊνταν, σώζει την Κάρμεν και τη βοηθά να δραπετεύσει. Βρίσκεται γοητευμένος από το πάθος, το ελεύθερο πνεύμα και τη θέληση της Κάρμεν να αγωνιστεί για την ελευθερία. Συμφωνεί να την πάει στο Λος Άντζελες και στο δρόμο η έλξη του γι' αυτήν μεγαλώνει. Ο Εϊνταν επίσης, ονειρεύεται μια νέα ζωή απαλλαγμένη από τις σκιές του παρελθόντος. Μαζί θα ακολουθήσουν την καρδιά τους. Ξέρουν ότι δεν υπάρχει γυρισμός.

Ράδιο Μέτρονομ (Metronom)

του Αλεξάντρου Μπελκ. Με τους Μάρα Μπουγκάριν, Σερμπάν Λαζαρόβιτσι, Βλαντ Ιβάνοφ.

Κοινωνική 2022, Ρουμανία - Γαλλία 93’

Βουκουρέστι, 1972. Η δεκαεπτάχρονη Άννα ονειρεύεται την αγάπη και την ελευθερία, ενώ ανακαλύπτει ότι ο φίλος της θα φύγει οριστικά από τη χώρα σε λίγες μέρες. Ένα βράδυ, καθώς γλεντάνε με την παρέα της, αποφασίζουν να στείλουν ένα γράμμα στο Metronom, το μουσικό πρόγραμμα που μεταδίδει το Radio Free Europe παράνομα στη Ρουμανία. Τότε είναι που φτάνει στο κατώφλι τους η Σεκουριτάτε, η μυστική αστυνομία του Τσαουσέσκου.

Το Βιβλίο των Θαυμάτων (La Chambre des Merveilles)

της Λίζα Αζουέλος. Με τους Αλεξαντρά Λαμί, Μιριέλ Ρομπέν, Ιγκό Κεστέλ, Ξαβιέ Λακάιγ.

Δραματική 2023, Γαλλία 94’

Οταν ένα 12χρονο αγόρι πέφτει σε κώμα εξαιτίας ενός ατυχήματος, η μαμά του αποφασίζει να εκπληρώσει τα όνειρα του, για να αναγκάσει, κατά κάποιον τρόπο, τον γιο της να βγει από την κωματώδη κατάσταση. Έτσι, με οδηγό το ημερολόγιό του, όπου ο έφηβος έχει απαριθμήσει τα δέκα πράγματα που θα ήθελε να κάνει, και τους τόπους που θα ήθελε να δει «πριν τελειώσει ο κόσμος» σε μια τραγικά προφητική έμπνευσή του, η μητέρα του κινητοποιείται. Ταξιδεύει όπου ονειρευόταν ο μικρός να ταξιδέψει, από την Ιαπωνία μέχρι την Πορτογαλία , κάνοντας πράγματα που μόνο οι έφηβοι συνηθίζουν…

Γελώντας στο Αφγανιστάν

της Ανέττας Παπαθανασίου.

Ντοκιμαντέρ 2022, Ελλάδα 90’

Eνας μικρόσωμος νεαρός Αφγανός θέλει να αλλάξει τον κόσμο με την παντομίμα και το χιούμορ. Ο Καρίμ Ασίρ, ο Αφγανός Τσάρλι Τσάπλιν, ανάμεσα σε βόμβες και καταστροφές, δίνει παραστάσεις με μοναδικό όπλο το γέλιο. Στις 15 Αυγούστου 2021 οι Ταλιμπάν εισβάλουν στην Καμπούλ και απειλούν με θάνατο τον Καρίμ. Μια δύσκολη απόφαση φαίνεται αναπόφευκτη.

After 5 Ολα Μετά (After Everything)

του Ανταμ Σάνκμαν. Με τους Τζόζεφιν Λάνγκφορντ, Χίροου Φάινς Τίφιν.

Αισθηματική 2023, ΗΠΑ 94’

Μόνος στην Αγγλία, ο Χάρντιν υποκύπτει στο ποτό και σε άλλες βλαβερές συνήθειες. Για να γίνουν ακόμη χειρότερα τα πράγματα, υποφέρει από συγγραφικό μπλοκ και ίσως χρειαστεί να επιστρέψει την αρκετά μεγάλη προκαταβολή του, αν δεν ολοκληρώσει σύντομα ένα νέο χειρόγραφο. Αντί να ενδώσει στους δαίμονές του, ο Χάρντιν αρχίζει να συνειδητοποιεί ότι ο μόνος τρόπος για να προχωρήσει - και να έχει πιθανότητες να κερδίσει πίσω την Τέσα - είναι να διορθώσει τα λάθη του παρελθόντος του. Ταξιδεύει στην Πορτογαλία για να επισκεφτεί τη Νάταλι, μια γυναίκα που κάποτε της είχε φερθεί απαίσια. Περνώντας χρόνο με τη Νάταλι και συνειδητοποιώντας ότι εκείνη έχει προχωρήσει, ο Χάρντιν επιτέλους καταφέρνει να συγχωρήσει τον εαυτό του και να οραματιστεί ένα λαμπρό μέλλον με τη γυναίκα που αγαπά. Εν τω μεταξύ, πίσω στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο Landon και η Nora προετοιμάζονται για τον επερχόμενο γάμο τους - όπου η Τέσα και ο Χάρντιν θα είναι παρόντες. Μπορεί το ζευγάρι που τα έχει περάσει όλα να συγχωρήσει ο ένας τον άλλον και να αναλάβει την απόλυτη δέσμευση;

Μάβκα: Το Ξωτικό του Δάσους (Mavka: The Forest Song)

των Ολεχ Μαλαμούζ και Ολεκσάντρα Ρούμπαν. Με τις φωνές των Ιωάννας Παπαμιχαλοπούλου, Άρη Κυπριανού, Μάριαν Κυπριανού, Μιχάλη Καζάκα, Άντονυ Παπαμιχαήλ, Ανδρέα Τσελέπου, Θανάση Δρακόπουλου, Σαββίνας Γεωργίου, Ιωάννας Κεραυνού, Γιάννη Καραούλη.

Animation 2023, Ουκρανία 99’

Από αμνημονεύτων χρόνων, τα αχανή δάση της Ουκρανίας κρύβουν αμέτρητα μυστικά και ανεξιχνίαστα μυστήρια. Αποτελούν το σπίτι μυθικών πλασμάτων που κατοικούν ανάμεσα σε αρχαία δέντρα, φυλάσσοντας πιστά το ιερό τους βασίλειο. Η Μάβκα είναι μια Ψυχή του Δάσους και η πρόσφατα επιλεγμένη Φύλακάς του. Η κύρια αποστολή της είναι να προστατεύσει το Δάσος και την ιερή Καρδιά του - την ίδια την Πηγή της Ζωής - από οποιαδήποτε επίθεση ή εισβολή, συμπεριλαμβανομένων των ανθρώπων.Ο Λούκας είναι ένα γνήσιο χωριατόπαιδο, με μεγάλη αγάπη για τη μουσική που διοχετεύει το ταλέντο του στο ξύλινο φλάουτό του ενώ ονειρεύεται να αφιερώσει τη ζωή του σε αυτό το πάθος. Και η μουσική του Λούκας δημιουργεί κάτι μοναδικό: η Μάβκα και ο Λούκας συναντιούνται και ερωτεύονται.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

The Meet Market #EasterEdition στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

Cityλάιφ 27.04.2024
ΤΕΧΝΟΠΟΛΗ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝαπό 27/04 έως 28/04

Main ‑ event TEDxAUTH 2024: Osmosis

Cityλάιφ 27.04.2024
ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΕΛΕΤΩΝ Α.Π.Θ.28/04

Ανακοίνωση προβολών Horrorant Film Festival 2024!

Σινεμά Προχτές
ΕΛΙΖΕαπό 18/04 έως 28/047

Έρχεται το Hobby Festival 2024

Cityλάιφ 24.04.2024
ΠΑΛΙΟ ΑΜΑΞΟΣΤΑΣΙΟ ΟΣΥαπό 26/04 έως 28/04

Flea Market

Cityλάιφ 24.04.2024
ΔΕΘ - HELEXPOαπό 27/04 έως 28/04

#JobDay Δήμου Παύλου Μελά

Cityλάιφ 22.04.2024
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ26/04

Vinyl Market

Cityλάιφ 21.04.2024
ΤΕΧΝΟΠΟΛΗ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝαπό 26/04 έως 28/04

Η Πεντάμορφη και το Τέρας ‑ Κλασικό Μπαλέτο

Θέατρο+Χορός 19.04.2024
ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ - ΘΕΑΤΡΟΝ ΑΙΘ. ΑΝΤΙΓΟΝΗαπό 17/05 έως 19/0515