E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily
#TiNaDeis: Ο μύθος της Carmen, το best seller που έγινε ταινία και μια σειρά που θα σου αλλάξει τη ζωή

5 ταινίες όπου η ανθρωπότητα δοκιμάστηκε

Ενώθηκε για να αντιμετωπίσει φυσικές καταστροφές

Γράφει ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ Δημοσίευση 15/9/2023 | 00:22

5 ταινίες όπου η ανθρωπότητα δοκιμάστηκε
@WARNER BROS

Η ανθρωπότητα δοκιμάζεται πολύ τον τελευταίο καιρό. Δεν ήταν μόνο η πανδημία, αλλά και η κλιματική αλλαγή μαζί με πολλές σεισμικές δονήσεις που προκαλούν φυσικές καταστροφές σε πολλά μέρη του πλανήτη, με πιο πρόσφατα αυτό που συνέβη στη Θεσσαλία αλλά και το Μαρόκο.

Το σινεμά έχει πολλές φορές ασχοληθεί με φυσικές καταστροφές, προτάσσοντας κάθε φορά το χαρτί, ότι για να συμβεί κάτι καλό η ανθρωπότητα πρέπει να μείνει ενωμένη. Αλλά ακόμα και αυτό το τελευταίο, είναι μια δοκιμασία για την ανθρωπότητα, που έρχεται να προστεθεί στη φυσική καταστροφή.

Μπορούμε να είμαστε ενωμένοι; Το Μαρόκο μάλλον διαφωνεί. Ίσως οι παρακάτω ταινίες λοιπόν να μπορέσουν να μας μάθουν κάποια πράγματα. Αχρείαστα να είναι…

The Day After Tommorow (2004)

Ο Jack Hall είναι παλαιοκλιματολόγος και θα κληθεί να κάνει ένα τολμηρό και επικίνδυνο ταξίδι από την Ουάσιγκτον στη Νέα Υόρκη. Εκεί βρίσκεται ο γιος του, παγιδευμένος μέσα σε μια διεθνή καταιγίδα, η οποία σιγά σιγά βυθίζει τον πλανήτη σε μια νέα Εποχή των Παγετώνων.

Geostorm (2017)

Μια καταστροφική κλιματική αλλαγή βάζει σε κίνδυνο το μέλλον του πλανήτη, με τις κυβερνήσεις να ενώνονται και να δημιουργούν το πρόγραμμα «Dutch Boy», ένα δίκτυο δορυφόρων εξοπλισμένοι να αποτρέπουν φυσικές καταστροφές. Μετά από τρία χρόνια, κάτι αρχίζει να μην λειτουργεί σωστά και επιτίθεται στη Γη. Δυο αδέρφια δίνουν μάχη με τον χρόνο προτού η Γεωθύελλα κατακλύσει τον πλανήτη.

The Impossible (2012)

Μια πενταμελής οικογένεια ταξιδεύει στην Ταϊλάνδη για να περάσει τα Χριστούγεννα. Μένουν σε μια βίλα κοντά στην ακτή, ανταλλάσσουν δώρα και όπως πολλοί τουρίστες πηγαίνουν στην πισίνα. Οι ονειρικές διακοπές όμως σε λίγο θα γίνουν εφιαλτικές, όταν ένας απόκοσμος ήχος ακούγεται και το τσουνάμι πλησιάζει. Τι θα συμβεί; Η ταινία βασίζεται σε αληθινά γεγονότα που συνέβησαν μετά το τσουνάμι του Ινδικού Ωκεανού το 2004.

Deep Impact (1998)

Ένας κομήτης, που ανακαλύφθηκε τον έναν χρόνο νωρίτερα από τον μαθητή λυκείου Leo Biederman και τον αστρονόμο Dr. Marcus Wolf, βρίσκεται σε πορεία σύγκρουσης με τη Γη, ένα γεγονός που μπορεί να προκαλέσει την εξαφάνιση όλων. Μια κοινή ομάδα από ΗΠΑ και Ρωσία αποστέλλεται για να καταστρέψει τον κομήτη, αλλά σε περίπτωση αποτυχίας, θα πρέπει να ληφθούν ειδικά μέτρα για να διασφαλιστεί το μέλλον της ανθρωπότητας. Καθώς η διαστημική αποστολή εξελίσσεται, όλοι αντιμετωπίζουν τους φόβους τους και συλλογίζονται το μέλλον τους.

Dante’s Peak (1997)

Ο ηφαιστειολόγος Harry Dalton και η δήμαρχος του Dante’s Peak, Rachel Wando, προσπαθούν να πείσουν το δημοτικό συμβούλιο αλλά και άλλους ηφαιστειολόγους, ότι το ηφαίστειο που βρίσκεται ακριβώς πάνω από την πόλη είναι έτοιμο να εκραγεί. Η ασφάλεια των ανθρώπων προέχει αλλά τα οικονομικά συμφέροντα στέκονται και αυτή τη φορά απέναντι σε όσους την βάζουν πρώτη.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αρλεκιν: Ποιο ήταν το πρώτο βιβλίο στην Ελλάδα και ο μοναδικός Έλληνας συγγραφέας με ψευδώνυμο

Paper 27.04.2024
Τα Αρλεκιν μας αποχαιρετούν: H ιστορία των πιο πετυχημένων βιβλίων περιπτέρου

The Bear: Η σειρά που οφείλεις στον εαυτό σου να ξεκινήσεις

TV Σειρές 27.04.2024
Ανάγκασε εκατομμύρια τηλεθεατές να κολλήσουν μαζί της

Τέλος τα Αρλεκιν μετά από 45 χρόνια: Η συγκινητική ανακοίνωση του εκδότη

Paper Προχτές
Το τέλος εποχής για τα Αρλεκιν ανακοίνωσε ο επικεφαλής των εκδόσεων, Χάρης Νικολακάκης

O Γιάννης Καραγιάννης έχει δισκάδικο σε ταράτσα και μας υποδέχεται για τη Record Store Day

Rec Mode 21.04.2024
Record Store Day: Η γιορτή που λατρεύουν οι μουσικόφιλοι επιστρέφει και πάλι στις 20 Απριλίου

Eκείνη τον έβρισκε ανώριμο, εκείνος αχώνευτη: Κι όμως έπαιξαν σε μια ταινία που έκανε πάταγο

Σινεμά 20.04.2024
Μόλις και μετά βίας μιλούσαν μεταξύ τους όταν δεν γύριζαν σκηνές μαζί...

Maestro: Νέο απόσπασμα από τον δεύτερο κύκλο στη δημοσιότητα

TV Σειρές 18.04.2024
Ο νέος κύκλος του Maestro θα κάνει πρεμιέρα στις 16 Μαΐου

Baby Reindeer: Η καλύτερη σειρά της χρονιάς

TV Σειρές 18.04.2024
Πάτα το play, κλείσε κινητό και απόλαυσε την