E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Έβρος: Πέθανε ο 31χρονος συνοριοφύλακας που αυτοπυροβολήθηκε

Δωρίζει τα όργανα η οικογένειά του

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 16/9/2023 | 17:26

Έβρος: Πέθανε ο 31χρονος συνοριοφύλακας που αυτοπυροβολήθηκε

Πέθανε τελικά ο 31χρονος συνοριοφύλακας που είχε αυτοπυροβοληθεί με το υπηρεσιακό του περίστροφο τα ξημερώματα της 3ης Σεπτεμβρίου και νοσηλευόταν όλο αυτό το διάστημα στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης.

Σύμφωνα με το evros-news.gr, νωρίτερα, η οικογένεια του καταγόμενου από χωριό της Αλεξανδρούπολης αστυνομικού, ο οποίος υπηρετούσε στο Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας στο Χειμώνιο, παρά την τεράστια θλίψη της αποφάσισε να γίνει δωρεά των οργάνων του σε τρεις συνανθρώπους μας στη χώρα.

Ο 31χρονος άνδρας νοσηλεύονταν στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, ωστόσο το διαμπερές τραύμα που έφερε στο κεφάλι τον κατέστησε εγκεφαλικά νεκρό, και η οικογένειά του αποφάσισε να προχωρήσει στη δωρεά οργάνων του.

Ειδικότερα, προς μεταμόσχευση θα διατεθούν η καρδιά, οι νεφροί και οι κερατοειδείς του αστυνομικού. Μια συγκινητική ενέργεια, που δείχνει μεγαλείο ψυχής και προσφοράς στον συνάνθρωπο.

Η διοίκηση του Π.Γ.Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης με ανακοίνωση της αναφέρεται στην συγκινητική αυτή δωρεά οργάνων και την κινητοποίηση που υπήρξε σε συνεργασία με την μεταμοσχευτική ομάδα του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων. Όπως αναφέρει:

«Σήμερα Παρασκευή στις 15/09/2023, στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, μετά από μαραθώνια προσπάθεια των ιατρών της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας, του Αναισθησιολογικού Τμήματος, του Χειρουργείου, καθώς και της μεταμοσχευτικής ομάδας του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων, πραγματοποιήθηκε δωρεά οργάνων από ασθενή νοσηλευόμενο στη Μ.Ε.Θ..

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου, εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος που παρά την φόρτιση και τη θλίψη, με ενσυναίσθηση ανταποκρίθηκε στην έκκληση των ιατρών της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας και προσέφερε δώρα ζωής σε πάσχοντες, συναινώντας στην πραγματοποίηση της δωρεάς. Ευχή όλων είναι το παράδειγμά τους που βασίζεται στην ανιδιοτέλεια, τον ανθρωπισμό και την αγάπη για τον πάσχοντα συνάνθρωπο να ακολουθηθεί και από άλλους συνανθρώπους μας.

Τέλος η Διοίκηση του Π. Γ.Ν. Αλεξανδρούπολης ευχαριστεί θερμά και συγχαίρει όλους τους Ιατρούς και Νοσηλευτές για την καθοριστική συμβολή τους στην επιτυχή έκβαση της δωρεάς».

Θυμίζεται ότι εισήχθη στη ΜΕΘ σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση την Δευτέρα (04/09). Ο 31χρονος είχε αυτοπυροβοληθεί, με αποτέλεσμα να προκαλέσει διαμπερές τραύμα στο κεφάλι του χωρίς ωστόσο να επέλθει ο θάνατός του από τον σοβαρότατο τραυματισμό. Άμεσα είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που ειδοποίησαν συνάδελφοί του, υποβλήθηκε σε επέμβαση στη νευροχειρουγική κλινική και 'εκτοτε νοσηλευόταν στην ΜΕΘ.

Οι γιατροί μάλιστα είχαν ενημερώσει από αρκετά νωρίς την οικογένεια του ότι, δυστυχώς, οι ελπίδες για να κερδίσει τη «μάχη» για τη ζωή δεν ήταν με το μέρος του.

Όπως είχαν αναφέρει συνάδελφοί του, το τελευταίο διάστημα ο άτυχος 31χρονος δεν βρισκόταν σε καλή ψυχολογική κατάσταση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αγρότες φυλάνε σκοπιές στα χωράφια στην Ηλεία: Αγριογούρουνα έφαγαν 50 τόνους καρπούζια και πεπόνια

Ελλάδα 07.07.2025
Όπου υπάρχουν καλλιέργειες κοντά σε δασώδεις περιοχές, το φαινόμενο είναι εντονότερο

Τέξας: Νεαρή κρεμάστηκε από δέντρο για να γλιτώσει από τις φονικές πλημμύρες

Κόσμος 07.07.2025
«Είναι ένα πραγματικό θαύμα, δεν υπάρχει άλλος τρόπος να το εξηγήσουμε» ανέφερε ο άνδρας που την άκουσε να φωνάζει και ειδοποίησε τις αρχές

Πέρασε στην Ελλάδα η φωτιά που ξέσπασε στην Αλβανία ‑ Καίει σε ορεινή δύσβατη περιοχή

Ελλάδα 07.07.2025
Στο σημείο επιχειρούν 15 πυροσβέστες με 3 οχήματα

Επίδομα 100 ευρώ ‑ Αυτοί είναι οι δικαιούχοι

Οικονομία 07.07.2025
Ποιοι εργαζόμενοι μπορούν να λάβουν το επίδομα των 100 ευρώ

Πανσέληνος Ιουλίου 2025: Πότε θα δούμε το «Φεγγάρι του Κόκκινου Ελαφιού»

Ελλάδα 07.07.2025
Η Πανσέληνος του Ελαφιού, όπως αποκαλείται παραδοσιακά η πανσέληνος του Ιουλίου, θα κορυφωθεί στις 10 Ιουλίου 2025

Το υπόμνημα Καραμανλή στην Προανακριτική για τα Τέμπη ‑ Αρνείται κάθε αξιόποινη πράξη

Ελλάδα 07.07.2025
Ζητάει την παραπομπή του στο δικαστικό συμβούλιο - Δείτε το υπόμνημα

Ξεκινά η υποβολή του μηχανογραφικού δελτίου: Πότε ολοκληρώνεται η προθεσμία

Ελλάδα 07.07.2025
Γενικές πληροφορίες για τους υποψηφίους

Ακρίβεια: «Πικρή» γεύση στα καλοκαιρινά φρούτα λόγω τιμής – Αυτό είναι το πιο «τσιμπημένο»

Οικονομία 07.07.2025
Τα καλοκαιρινά φρούτα είναι από τις μεγαλύτερες απολαύσεις αυτής της εποχής, ωστόσο, τείνουν να γίνουν κι αυτά… είδος πολυτελείας

Χρέη στην εφορία: Πάνω από 3,5 δισ. ευρώ οι απλήρωτοι φόροι το πρώτο πεντάμηνο του 2025

Οικονομία 07.07.2025
Σταγόνα στον ωκεανό των ληξιπρόθεσμων οφειλών οι ρυθμίσεις χρεών

Θηλιά στις επιχειρήσεις το ενεργειακό κόστος ‑ Πού φτάνει η τιμή του ρεύματος

Ελλάδα 07.07.2025
Οι ελληνικές επιχειρήσεις πληρώνουν κατά 50% υψηλότερη τιμή ρεύματος σε σχέση με τον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Καύσωνας: Ποιες περιοχές θα «ψηθούν»

Καιρός 07.07.2025
Τι πρέπει να προσέχουν οι πολίτες