E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Από τις 25 Μαρτίου και στην Ελλάδα το νέο iPad 2

Ποιες είναι οι διαφορές με το υφιστάμενο μοντέλο και τι γνωρίζουμε για τις τιμές;

Δημοσίευση 3/3/2011 | 19:47

Από τις 25 Μαρτίου και στην Ελλάδα το νέο iPad 2

Από τις 25 Μαρτίου και στην Ελλάδα το νέο iPad 2 (pics)

Τη νέα, βελτιωμένη εκδοχή του iPad παρουσίασε η Apple στο Σαν Φρανσίσκο, με έκπληξη πρώτου μεγέθους να αποτελεί η παρουσία του Steve Jobs, ο οποίος τυπικά βρίσκεται σε αναρρωτική άδεια. Το iPad2 έχει νέο σχεδιασμό, είναι 30% πιο λεπτό από τον προκάτοχό του (λεπτότερο ακόμα και από το iPhone4), πιο ελαφρύ (590 γραμμάρια) και διαθέτει βελτιωμένα τεχνικά χαρακτηριστικά. Θα έχει κάμερες μπροστά και πίσω, 9 φορές ταχύτερα γραφικά και επεξεργαστή διπλού πυρήνα. Τι γνωρίζουμε για τις τιμές και τι δήλωσε ο Steve Jobs κατά την παρουσίαση…

«Φέτος θα είναι το έτος του iPad 2», δήλωσε ο Steve Jobs πριν συμπληρώσει  «Δουλεύαμε για καιρό πάνω στο προϊόν και δεν θα έχανα την παρουσίαση». Η νέα έκδοση, υπογράμμισε ο Jobs, θα είναι το τρίτο μεγάλο τεχνολογικό blockbuster στην εποχή μετά το PC, ακολουθώντας το iPod το 2001 και το iPhone το 2007.

Το iPad 2 θα κυκλοφορήσει, εκτός από μαύρο, και σε λευκό χρώμα και θα διαθέτει έξοδο για καλώδιο HDMI για σύνδεση με τηλεόραση ή άλλα μέσα προβολής υψηλής ανάλυσης. Όπως αναμενόταν, θα διαθέτει οθόνη Retina, ίδιας ανάλυσης με αυτή του πρώτου μοντέλου. Στο iPad2 ο επεξεργαστής αναβαθμίστηκε στο διπλού πυρήνα A5, ισχυρότερο από αυτό που έχει σήμερα, με καλύτερη επίδοση στα γραφικά -μέχρι και εννέα φορές σύμφωνα με την Apple.

Η κατανάλωση ενέργειας είναι η ίδια (o Jobs έδωσε μεγάλη έμφαση σε αυτό), με την μπαταρία να διαρκεί 10 ώρες, όπως και του προκατόχου του. Μια ενδιαφέρουσα διαφορά σε σχέση με το υφιστάμενο iPad είναι το ειδικό κάλυμμα για την οθόνη της συσκευής που λειτουργεί με μαγνήτες. Το κάλυμμα θέτει σε συσκευή σε λειτουργία αστραπιαία μόλις το ανασηκώσει ο χρήστης και την κλείνει μόλις το κλείσει. Χρησιμοποιείται ακόμη και για να ανασηκώνει τη συσκευή, κάτι που διευκολύνει την πληκτρολόγηση.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Apple, η νέα ταμπλέτα θα κυκλοφορήσει στις Ηνωμένες Πολιτείες στις 11 Μαρτίου και στην Ευρώπη στις 25 Μαρτίου (συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας) ενώ οι τιμές του θα είναι ίδιες με το υπάρχον μοντέλο. Συγκεκριμένα στις ΗΠΑ θα ξεκινούν από τα 499 δολάρια για τη βασική έκδοση με 16GB μνήμης και σύνδεση μόνο με WiFi.

Μέχρι σήμερα η Apple έχει ήδη πουλήσει 100 εκατομμύρια τηλέφωνα και έφτασε τα 200 εκατομμύρια λογαριασμούς στο iTunes και AppStore. Μέσα στο 2010 -στους εννέα μήνες από την παρουσίαση τον Απρίλιο- η εταιρεία πούλησε 15 εκατομμύρια iPad. Η Apple περιμένει ότι θα πουλήσει 40 εκατομμύρια συσκευές μέσα στο 2011, μεγάλο μέρους τους θα είναι φυσικά iPad2.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πάολα Ρεβενιώτη: H απίστευτη διαδρομή της από τα Μανιάτικα στη Συγγρού και η άγνωστη σχέση της με τον Κώστα Ταχτσή

E-Daily 3.Left 11.07.2026
Υπήρξε μία από τις πιο εμβληματικές περσόνες της queer κοινότητας στην Ελλάδα, ζώντας μια ζωή κόντρα στο ρεύμα από τα εφηβικά της χρόνια μέχρι το τέλος της.

Γιατί οι αγελάδες του Μαρκ Ζούκερμπεργκ πίνουν μπίρα και τρώνε ξηρούς καρπούς

E-Daily 3.Left 11.07.2026
Μακριά από τη Silicon Valley, στη Χαβάη, έχει ανοίξει ένα εντελώς διαφορετικό κεφάλαιο

Το πιο μισητό άγαλμα της Κίνας ‑ Γιατί οι επισκέπτες ...φτύνουν εδώ και 800 χρόνια τον Qin Hui

E-Daily 3.Left 11.07.2026
Πώς ένας πολιτικός έγινε σύμβολο προδοσίας για οκτώ αιώνες

Στη Σουηδία, τα σκουπίδια γίνονται μόδα, και μάλιστα καλή

E-Daily 3.Left 11.07.2026
Την ώρα που το fast fashion κυριαρχεί

Το νησί που απαγορεύεται να πατήσει άνθρωπος

E-Daily 3.Left 11.07.2026
Ο περίεργος λόγος που απαγορεύεται να μείνεις εκεί

Ο άνθρωπος που δεν είδε ποτέ γυναίκα, αυτοκίνητο ή κινηματογράφο ‑ Η απίστευτη αληθινή ιστορία

E-Daily 3.Left Χτες
Η απίστευτη ιστορία που μοιάζει βγαλμένη από μυθιστόρημα

Ανεβάζεις βίντεο στο Facebook; Ίσως χάνεις μια ευκαιρία να βγάζεις χρήματα

E-Daily 3.Left Χτες
Δεν χρειάζεται να είσαι διάσημος influencer για να κερδίζεις από τα βίντεό σου. Αν δημιουργείς πρωτότυπο περιεχόμενο, το Facebook μπορεί να γίνει μια επιπλέον πηγή εισοδήματος.