E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τα πιο επικίνδυνα νερά του κόσμου

Πού φοβούνται να βουτήξουν και οι πιο καλοί κολυμβητές;

Γράφει η ΔΑΦΝΗ ΤΣΑΡΤΣΑΡΟΥ Δημοσίευση 4/8/2023 | 00:15

Τα πιο επικίνδυνα νερά του κόσμου
Unsplash

Από όλα τα μέρη στη Γη, ο ωκεανός που καλύπτει περίπου το 70 τοις εκατό του πλανήτη μας είναι ένα μέρος απίστευτης ομορφιάς καθώς και ακραίου κινδύνου.

Περισσότερο από το 95 τοις εκατό του νερού της Γης περιέχεται στους πέντε διαφορετικούς ωκεανούς της. Αλλά, ανάμεσα στα νερά του Ατλαντικού, του Ειρηνικού, του Αρκτικού, του Ινδικού και του Νότιου Ωκεανού, υπάρχουν πολλά άλλα μέρη που περιέχουν θεαματικά επικίνδυνες υδάτινες τοποθεσίες.

Παρακάτω σου παρουσιάζουμε τα πιο επικίνδυνα νερά του κόσμου που θα φοβόντουσαν και οι πιο δεινοί κολυμβητές να μπουν ...

The Great Blue Hole, Μπελίζ

Αυτή η τεράστια ωκεάνια τρύπα που έχει πλάτος 984 πόδια και βάθος 410 πόδια δεν είναι μόνο η βαθύτερη υποβρύχια καταβόθρα στον κόσμο, αλλά είναι επίσης μια από τις πιο επικίνδυνες. Ο υποθαλάσσιος εξερευνητής Jacques Cousteau έκανε αυτή την τρύπα απίστευτα διάσημη όταν την ανακήρυξε ως μέρος των 10 καλύτερων τοποθεσιών κατάδυσης του κόσμου το 1971.

Αλλά οι δύτες πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί όταν εξερευνούν τα βάθη του, επειδή οι παλίρροιες του δημιουργούν ισχυρές στροβιλιζόμενες δίνες που μπορούν να ρουφήξουν σχεδόν τα πάντα. Επίσης, λόγω του ακραίου βάθους του, όταν κάτι πάει στραβά σε μια κατάδυση, μπορεί να γίνει γρήγορα μοιραίο χωρίς την κατάλληλη εκπαίδευση.

Michigan Lake, Μίτσιγκαν

Η δεύτερη μεγαλύτερη Μεγάλη Λίμνη που συνορεύει με ολόκληρη τη δυτική πλευρά του The Mitten State είναι εύκολα μια από τις καλύτερες λίμνες καλοκαιρινής αναψυχής για τους ανθρώπους που ζουν κοντά. Τους ζεστούς καλοκαιρινούς μήνες, το νερό μπορεί να φτάσει σε θερμοκρασίες άνω των 70 βαθμών, καθιστώντας το απίστευτο για κολύμπι. Αλλά περιέχει επίσης μερικά από τα πιο επικίνδυνα υδάτινα ρεύματα όλων των Μεγάλων Λιμνών. Ο μέσος όρος είναι περίπου έξι θάνατοι που σχετίζονται με το ρεύμα ανά έτος. Μπορεί επίσης να έχει απίστευτα ισχυρά, μεγάλα κύματα που μπορούν να φτάσουν σε ύψος 20-23 πόδια.

Jacob's Well, Τέξας

Αυτό το φυσικό πηγάδι μήκους 9 μέτρων που τροφοδοτείται από απίστευτα κρυστάλλινα νερά πηγής αποτελεί πόλο έλξης για τους ντόπιους του Τέξας κατά τους υπερβολικά ζεστούς καλοκαιρινούς μήνες. Δυστυχώς, η ελκυστικότητα του δροσερού, καθαρού νερού αντισταθμίζεται από τις επικίνδυνες σήραγγες και τις σπηλιές που γεμίζουν τον πυθμένα του πηγαδιού.

Μέχρι στιγμής, οκτώ άνθρωποι έχουν σκοτωθεί αφού βούτηξαν πολύ βαθιά και δεν μπόρεσαν να επιστρέψουν στην επιφάνεια. Το άνοιγμα είναι επίσης μόνο 4 μέτρα πλάτος, οπότε για τους τολμηρούς και όσους αναζητούν τη συγκίνηση που τους αρέσει να πηδούν από τα κοντινά βράχια στο νερό, δεν υπάρχει μεγάλο κενό μεταξύ ωραίου, καθαρού νερού και εξαιρετικά επικίνδυνου βράχου.

Horseshoe Lake, Καλιφόρνια

Η Horseshoe Lake κατοικεί στις παρυφές του όρους Mammoth, καθιστώντας την έναν εξαιρετικά δημοφιλή προορισμό για πεζοπόρους. Κατά τη διάρκεια του χειμώνα, η πρόσβαση περιορίζεται σε σκιέρ και χιονοπέδιλα μόνο λόγω της υπερβολικής ποσότητας χιονιού στην περιοχή. Τις περιόδους ξηρασίας κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, πολλές από τις πηγές που τροφοδοτούν τη λίμνη στεγνώνουν, αφήνοντας αμμώδεις παραλίες για να επισκεφτούν οι άνθρωποι. Αλλά πίσω στο 1989, μια σειρά σεισμών προκάλεσε το άνοιγμα της γης και επικίνδυνες ποσότητες CO2 διέφυγαν από τον πυθμένα της λίμνης, σκοτώνοντας περισσότερα από 100 στρέμματα δέντρων. Το βουνό Μαμούθ είναι ένα νεαρό ηφαίστειο που εξακολουθεί να προκαλεί δυνητικά θανατηφόρες ποσότητες διοξειδίου του άνθρακα στη λίμνη Horseshoe, καθιστώντας το μια τοποθεσία που παρακολουθείται συνεχώς.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πώς το TikTok έχασε τη μάχη στην Ουάσινγκτον

Νέα Εποχή 29.04.2024
Το «αυτογκόλ» του TikTok

Έπεσαν οι μάσκες: Ποιος θα υπερασπιστεί τη Μαίρη και την Κατερίνα; Μάλλον και πάλι, μια γυναίκα

Απόψεις 29.04.2024
Το περιστατικό του J2US σε δεύτερη ανάγνωση έχει πολλά να μας πει

6+1 πράγματα που ίσως δε γνωρίζατε για τον Μυστικό Δείπνο

Ιστορικά 29.04.2024
Γιατί λέγεται Μυστικός και άλλες απορίες

Πάσχα στις άλλες χώρες: Πώς το γιορτάζουν οι ξένοι

Stories 29.04.2024
Το Πάσχα γιορτάζεται με διάφορους τρόπους σε όλο τον κόσμο

Ποια είναι η ακριβής τοποθεσία όπου σταυρώθηκε ο Ιησούς;

Ιστορικά 29.04.2024
Πού βρίσκεται ο τόπος σταύρωσης του;

Γιατί ένας τύπος στο Αιντάχο, αποφάσισε να ρίξει από αεροπλάνο 76 κάστορες μέσα σε κουτιά

Ιστορικά 29.04.2024
Τι ακριβώς συνέβη σε μια μικρή πόλη της Αμερικής

Γιατί ανάβουμε κεριά στην εκκλησία;

Πάσχα 29.04.2024
Πώς επικράτησε το άναμμα των κεριών

Κυριακή των Βαΐων: Τι γιορτάζουμε σήμερα ‑ Τα βάγια, οι παραδόσεις και τα έθιμα

Ιστορικά Χτες
Πρόκειται για την τελευταία Κυριακή της Σαρακοστής και ταυτόχρονα την πρώτη ημέρα της Μεγάλης Εβδομάδας

Οι έρευνες που θα αλλάξουν την ιατρική

Νέα Εποχή Χτες
Ελπιδοφόρα μηνύματα

Πώς ένα μέντιουμ, η Ελένη Ζακυνθινού οδήγησε την αστυνομία στην εξιχνίαση μιας υπόθεσης το 1934

Ιστορικά Χτες
«Πώς ένα μέντιουμ οδήγησε τας αστυνομικάς αρχάς εις την ανακάλυψιν δύο διαρρηκτών»

Βίλα Μαργαρίτα, η έπαυλη των Αθηνών που δεν υπάρχει πια

Ιστορικά Χτες
Βρισκόταν στη συνοικία των Αμπελοκήπων

Πώς η Βιέννη κράτησε τις τιμές των κατοικιών της σε λογικά επίπεδα και γκρέμισε τα ταμπού

Stories Χτες
Τι είναι τα Gemeindebau που κάνουν τη Βιέννη να ξεχωρίζει στον ευρωπαϊκό χάρτη για τη σταθερότητα της πολιτικής της στη στέγαση