E-Daily
#TiNaDeis: Spiderman στις αίθουσες, Ted Lasso και From στο σπίτι

Η κατάρα ενός διάσημου θρίλερ: Οι μυστηριώδεις θάνατοι των πρωταγωνιστών

Τι συνέβη με την υπόθεση «Poltergeist»;

Γράφει η ΔΑΦΝΗ ΤΣΑΡΤΣΑΡΟΥ

26/5/2023 | 00:09

Poltergeist (1982)

Από τη στιγμή που ψηφίστηκε ως μία από τις πιο συγκλονιστικές ταινίες στις ΗΠΑ, το franchise του Poltergeist συνεχίζει να απολαμβάνει απαράμιλλη δημοφιλία μεταξύ των θεατών, χάρη στην απεικόνιση του αργού ρυθμού κατάρρευσης του προαστιακού ονείρου.

Με πρωταγωνίστρια τη Heather O'Rourke ως Carol Anne και την Dominique Dunne ως Dana Freeling, το κλασικό του 1982 παραμένει μια εξαιρετική επιλογή για μαραθώνιους τρόμου. Αυτό που κάνει το Poltergeist ακόμα πιο τρομακτικό είναι το γεγονός ότι αρκετά από τα αστέρια του πέθαναν τη δεκαετία του 1980.

Άραγε, είναι αληθινή η κατάρα του Poltergeist;

Αρκετοί σταρ του «Poltergeist», συμπεριλαμβανομένης της Heather O'Rourke, της ηθοποιού που υποδύεται την Carol Anne, έχουν πεθάνει.

Το Poltergeist απαθανατίζει τον κολασμένο εφιάλτη που κρατά κατειλημμένους τους Freelings - Steve, Diane και τα τρία παιδιά τους: Dana, Robbie και Carol Anne. Η οικογένεια αρχίζει να παρατηρεί ασυνήθιστη δραστηριότητα μέσα στο όμορφο σπίτι της, λίγο αφότου η μικρότερη, η Carol Anne, αναπτύσσει μια ιδιαίτερη γοητεία για την τηλεόραση.

Η ιστορία της ζωής πολλών μελών του καστ του Poltergeist είναι εξίσου οδυνηρή με τα γεγονότα που απεικονίζει η ταινία. Πάρτε, για παράδειγμα, τον τραγικό θάνατο της Heather O'Rourke.

Η Heather, η οποία με την κουκλίστικη εμφάνισή της μαγνήτισε εκατομμύρια θεατές, πέθανε από σηπτικό σοκ που προκλήθηκε από συγγενή στένωση την 1η Φεβρουαρίου 1988. Ήταν μόλις 12 ετών. Το Poltergeist III κυκλοφόρησε στις 10 Ιουνίου 1988.  Η πρωταγωνίστρια του Poltergeist, Heather ήταν σε πορεία για να χτίσει μια απίστευτα επιτυχημένη καριέρα ως ηθοποιός του Χόλιγουντ πριν υποκύψει σε κάτι που για λίγο φαινόταν να ήταν μια σειρά από καρδιακά επεισόδια. Διαγνώστηκε λανθασμένα με τη νόσο του Crohn σε νεαρή ηλικία, λαμβάνοντας θεραπεία που της έδωσε «μαγουλάκια». Εκτός από τις ταινίες Poltergeist, η Heather εμφανίστηκε σε ταινίες όπως το Still the Beaver, το Rocky Road και το Webster.

Η Dominique Dunne, ο οποίος έπαιξε τη μεγαλύτερη αδερφή της Carol Anne στο «Poltergeist», πέθανε επίσης τη δεκαετία του 1980

Η Dominique Dunne πέθανε μόλις λίγους μήνες μετά την κυκλοφορία του πρώτου μέρους του franchise, Poltergeist, στις 4 Ιουνίου 1982. Δέχτηκε επίθεση από έναν σεφ ονόματι John Thomas Sweeney στις 30 Οκτωβρίου 1982, την ίδια μέρα που χώρισε μαζί του. Το περιστατικό έλαβε χώρα έξω από το σπίτι της στο Δυτικό Χόλιγουντ της Καλιφόρνια. Μια ανερχόμενη ηθοποιός, η Dominique έκανε πρόβες για τη μίνι σειρά επιστημονικής φαντασίας, V, εκείνη την εποχή. Έπεσε σε κώμα και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Ιατρικό Κέντρο Cedars-Sinai στο Λος Άντζελες, όπου πέθανε λίγες μέρες αργότερα, στις 4 Νοεμβρίου 1982. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Σουίνι καταδικάστηκε σε 6,5 χρόνια φυλάκιση. Πολλοί πιστεύουν ότι υπηρέτησε μόνο τρεισήμισι χρόνια πριν από την πρόωρη αποφυλάκισή του, αν και οι ακριβείς λεπτομέρειες σχετικά με την καταδίκη του είναι άγνωστες.

Ο Julian Beck, ο ηθοποιός που υποδύθηκε τον αιδεσιμότατο Henry Kane στο «Poltergeist II: The Other Side», πέθανε στις 14 Σεπτεμβρίου 1985

Ο Julian, ταλαντούχος ηθοποιός, σκηνοθέτης και συνιδρυτής του The Living Theatre, πέθανε από καρκίνο στις 14 Σεπτεμβρίου 1985, στο νοσοκομείο Mount Sinai της Νέας Υόρκης. Ήταν 60 ετών. Ο Julian διαγνώστηκε με καρκίνο στομάχου το 1983. Τα γυρίσματα του Poltergeist II: The Other Side φέρεται να ξεκίνησαν την άνοιξη του 1985. Συμφώνησε να αναλάβει το ρόλο του αιδεσιμότατου Henry Kane παρά τη σοβαρή κατάσταση της υγείας του.

Ο Will Sampson, ο οποίος έπαιξε τον Taylor στο «Poltergeist II: The Other Side», πέθανε το 1987

Ο Will πέθανε στις 3 Ιουνίου 1987. Είχε σκληρόδερμα, μια πάθηση που επηρέασε την καρδιά, το δέρμα και τους πνεύμονές του. Υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση μεταμόσχευσης καρδιάς-πνεύμονα πριν εμφανίσει νεφρική ανεπάρκεια και μετεγχειρητική λοίμωξη, η οποία τελικά προκάλεσε τον θάνατό του.

«Είναι απλώς τραγικές συμπτώσεις», λέει ο Oliver Robbins, ο οποίος έπαιξε τον Robbie στο «Poltergeist»

"Για να είμαι απολύτως ειλικρινής, δεν νομίζω ότι κάποιος που συμμετείχε στην ταινία ποτέ πήρε την κατάρα στα σοβαρά. Δεν υπάρχει κατάρα - είναι απλώς τραγικές συμπτώσεις", είπε ο Oliver Robbins, ο ηθοποιός που υποδύεται τον Robbie, στην Daily Mail το 2015. "Με αυτή τη μυθολογία κατάρας, δεν μίλησα ποτέ στον Spielberg γι' αυτό, αλλά υποθέτω ότι πιστεύει ότι τα γεγονότα που έλαβαν χώρα ήταν φρικτά τραγικά και απαίσια, αλλά δεν είχαν καμία σχέση με τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στο πλατό."

«Οι άνθρωποι μπορεί να προσπαθήσουν να συνδέσουν τις κουκκίδες και να δημιουργήσουν κάτι από αυτό, αλλά πιθανότατα θα κάνουν συνδέσεις που πιθανότατα δεν υπάρχουν», πρόσθεσε. «Δημιουργούν υπέροχες τρομακτικές ιστορίες, αλλά στο τέλος της ημέρας, στην πραγματικότητα δεν είναι αληθινές».

Σινεμά

Στριπτίζ στο σινεμά που άφησαν εποχή

Αισθησιακά, σeξι, καλλιτεχνικά, κέρδισαν τις εντυπώσεις
TV Σειρές

From: Η σειρά που ο δεύτερος κύκλος είναι ακόμα καλύτερος

Η sci-fi σειρά που θα σε κάνει να κολλήσεις...
Σινεμά

Το σκάνδαλο της Disney με την ταινία « 101 σκυλιά της Δαλματίας» που έμεινε στην ιστορία

Από την ευαισθητοποίηση στην εγκατάλειψη και την κακομεταχείριση