E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Εκτός εκλογών το κόμμα Κασιδιάρη

«Πράσινο φως» για το κόμμα Κανελλόπουλου - Η πρώτη αντίδραση Κασιδιάρη

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 2/5/2023 | 20:07

Εκτός εκλογών το κόμμα Κασιδιάρη

Αποκλείστηκε από την κάθοδο στις εκλογές της 21 Μαΐου 2023 το κόμμα «Έλληνες» του Ηλία Κασιδιάρη. Με μια ιστορική απόφαση δικαστικής και πολιτικής σημασίας η Ολομέλειας του Α1 Τμήματος του Αρείου Πάγου «έκοψε» το μόρφωμα του καταδικασμένου σε πρώτο βαθμό για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση «Χρυσή Αυγή», Ηλία Κασιδιάρη και ως εκ τούτου δεν θα αναμετρηθεί στις επικείμενες εκλογές.

Η απόφαση του Αρείου Πάγου να μην επιτραπεί η κάθοδος του κόμματος Κασιδιάρη στις εκλογές ανακοινώθηκε από την προεδρεύουσα της σύνθεσης, Ευδοξία Κιουπτσίδου και ελήφθη κατά συντριπτική πλειοψηφία 9-1. Αύριο αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον να γνωστοποιηθεί το σκεπτικό της απόφασης.

Αντίθετα, οι ανώτατοι δικαστές αποφάσισαν την κάθοδο στις εκλογές του κόμματος «ΕΑΝ», του πρώην αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Αναστάσιου Κανελλόπουλου, ο οποίος δημόσια, πριν υποβάλλει αίτηση συμμετοχής στις εκλογές, με το δικό του κόμμα, είχε δηλώσει ότι θα ηγηθεί του μορφώματος Κασιδιάρη.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗΠοια κόμματα κόπηκαν και ποια θα συμμετέχουν στις Εκλογές 2023 2/5/2023

Εξάλλου, όλες οι εκτιμήσεις από νωρίς το μεσημέρι προέβλεπαν ότι το κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη δεν θα λάμβανε το «πράσινο φως», καθώς το Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε με βάση τον νέο νόμο, που ισχύει, ότι η υποψηφιότητα Κασιδιάρη, ως βουλευτή στην Α Αθήνας με το κόμμα Έλληνες, προσκρούει στη ρητή διάταξη του νόμου που απαγορεύει τη συμμετοχή σε εκλογές, όσων έχουν καταδίκες, έστω και με πρωτόδικη απόφαση για βαριά αδικήματα, ανάμεσά τους και εκείνο της εγκληματικής οργάνωσης.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το κόμμα Κασιδιάρη «κόπηκε» με πλειοψηφία 9 προς 1, ενώ μειοψήφησε ο Ηλίας Μουζάκης. Το Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε ότι το κόμμα «Έλληνες» είναι συνέχεια της Χρυσής Αυγής, ενώ οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι άτομα που συμμετείχαν στο ψηφοδέλτιο του κόμματος διαπιστώθηκε ότι συμμετείχαν στο παρελθόν στην εγκληματική οργάνωση.

Σε ό,τι αφορά το κόμμα ΕΑΝ που έχει ιδρύσει ο Αναστάσιος Κανελλόπουλος, οι πληροφορίες ανέφεραν, ότι τελικά θα περνούσε τον έλεγχο της νομιμότητας που διενήργησε το Ανώτατο Δικαστήριο, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος δημόσια, πριν υποβάλλει αίτηση συμμετοχής στις εκλογές, με το δικό του κόμμα, είχε δηλώσει ότι θα ηγηθεί του κόμματος Κασιδιάρη.

Οι πραγματικές σχέσεις των δύο ανδρών αξιολογήθηκαν από τον Άρειο Πάγο, καθώς κάτι τέτοιο ελέγχθηκε και αυτεπάγγελτα από το Δικαστήριο, αλλά και προβλήθηκε μέσω υπομνήματος από το ΠΑΣΟΚ, αλλά δεν στάθηκε ικανός λόγος ικανός για τον αποκλεισμό του ΕΑΝ.

Και τούτο, διότι στους συνδυασμούς του συγκεκριμένου κόμματος δεν υπάρχουν καταδικασμένα στελέχη της Χρυσής Αυγής, ενώ δεν υπάρχουν άλλες αποδείξεις ότι πραγματικός ηγέτης του είναι ο Ηλίας Κασιδιάρης.

Η πρώτη αντίδραση Κασιδιάρη

Λίγα λεπτά μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου, να κοπεί το κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη από τις εκλογές της 21ης Μαΐου ήρθε και η πρώτη αντίδραση του καταδικασμένου για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής. 

«Απόψε καταλύθηκε  οριστικά το δημοκρατικό πολίτευμα και μισό εκατομμύριο Έλληνες στερούνται το ύψιστο δικαίωμα να ψηφίσουν το κόμμα της επιλογής τους», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Ηλίας Κασιδιάρης.

«Το Εθνικό κόμμα ΈΛΛΗΝΕΣ στοχοποιήθηκε παράνομα γιατί είναι το πιο έντιμο και καθαρό κόμμα της εγχώριας πολιτικής σκηνής. Αναμέναμε αυτή την πρωτοφανή εκτροπή και είμαστε απόλυτα προετοιμασμένοι για την επόμενη μέρα. Αύριο το απόγευμα θα λάβουν χώρα οι επίσημες ανακοινώσεις μου», προσθέτει ακόμα ο καταδικασμένος για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μαρία Ζαχάροβα: Κατηγορεί Μακρόν, Μερτς και Στάρμερ για χρήση ναρκωτικών

Κόσμος Χτες
«Την τύχη της Ευρώπης αποφασίζουν εξαρτημένοι»

Πρόστιμο 400 ευρώ αν δεν έχετε αυτό το χαρτί στο αυτοκίνητο

Ελλάδα Χτες
Ποιο είναι αυτό το χαρτί - πού θα το βρείτε

Ζ. Κωνσταντοπούλου: «Δεν ισχύουν όσα είπε ο Κασσελάκης για συνεργασία»

Πολιτική Χτες
«Είμαστε έτοιμοι να κυβερνήσουμε», δήλωσε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας

Τραγωδία στην Ηλεία: Nεκρός 4χρονος που έπεσε στη χαράδρα στη Νέδα

Ελλάδα Χτες
Κατέληξε ο 4χρονος που είχε τραυματιστεί σοβαρά όταν κατά τη διαρκεια πεζοπορίας έπεσε μαζί με τον πατέρα του σε χαράδρα στη Νέδα, στα σύνορα Ηλείας και Μεσσηνίας

Νέα Σμύρνη: Το άγνωστο οικογενειακό δράμα πίσω από τη δολοφονία του 45χρονου από τον πατέρα του

Ελλάδα Χτες
Ο πατέρας του άνδρα μαχαίρωσε τον άτυχο 45χρονο στο λαιμό

Πάπας Λέων: Η πρώτη προσευχή του στο Βατικανό – «Τέλος ο πόλεμος, ποτέ ξανά»

Κόσμος Χτες
«Κουβαλώ στην καρδιά μου τα βάσανα του αγαπημένου ουκρανικού λαού» σημείωσε

Αγρίνιο: Ποινικές διώξεις για τους 40 θανάτους στη ΜΕΘ του νοσοκομείου την περίοδο της πανδημίας

Ελλάδα Χτες
Κακουργηματικές διώξεις κατά μελών της διοίκησης και της νοσηλευτικής υπηρεσίας

Ρόδος: Ανδρας θάφτηκε ζωντανός κάτω από χώματα

Ελλάδα Χτες
Στο σημείο έχουν σπεύσει 12 πυροσβέστες, οι οποίοι επιχειρούν με κάθε μέσο για να προσεγγίσουν το σημείο και να απεγκλωβίσουν τον άνδρα

«Fake news τα περί απαγόρευσης λειτουργίας ψησταριών σε πανηγύρια» – Δεν έχει αλλάξει καμία ρύθμιση λέει η ΝΔ

Ελλάδα Χτες
«Αυτό που προβλέπεται εδώ και πολλά χρόνια είναι ότι η προσφορά φαγητού θα πρέπει να γίνεται από πωλητές που φέρουν την κατάλληλη άδεια»

Ζελένσκι: Πρώτα εκεχειρία, μετά συνομιλίες με τη Ρωσία

Κόσμος Χτες
Ο Πούτιν πρότεινε άμεσες διαπραγματεύσεις την Πέμπτη στην Κωνσταντινούπολη ενώ Ευρωπαίοι και Τραμπ μιλούσαν για εκεχειρία από τη Δευτέρα

Οικογενειακή τραγωδία στη Νέα Σμύρνη: Πατέρας μαχαίρωσε μέχρι θανάτου τον γιο του

Ελλάδα Χτες
Οι αστυνομικοί βρήκαν νεκρό μέσα σε λίμνη αίματος τον 45χρονο

Επίδειξη ισχύος από την Τουρκία: Επιτυχημένο δοκιμαστικό πλήγμα του κατευθυνόμενου πυραύλου ATMACA, τουρκικής κατασκευής

Κόσμος Χτες
«Αλλη μια πρωτιά στη Γαλάζια Πατρίδα» αναφέρεται στην ανάρτηση του τουρκικού υπουργείου Αμυνας