E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

6 Καινούρια μαγαζιά στην Αθήνα που θα γίνουν τα στέκια σου

Για σένα που θες να ανακαλύπτεις συνεχώς νέα spot στην πόλη μας!

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΔΕΡΙΝΗΣ Δημοσίευση 20/4/2023 | 00:23

6 Καινούρια μαγαζιά στην Αθήνα που θα γίνουν τα στέκια σου
@ere_athens / instagram

Τα καινούργια στέκια στην Αθήνα δε σταματούν ποτέ να μας ενθουσιάζουν, τα νέα μαγαζιά άλλωστε πάντα δίνουν μια νέα πνοή στις αθηναϊκές γειτονιές. Το καλύτερο μάλιστα είναι ότι πλέον διανύουμε την εποχή όπου ο καιρός είναι τέλειος για εξόδους και ποτά σε αυλές και σε μαγαζιά στους πεζοδρόμους.

Εκτός από αυτό, πάντα τα νέα στέκια έχουν ενδιαφέρουσα αισθητική και έχουν να σου προσφέρουν μοναδικές εικόνες για το feed σου! Δες παρακάτω 6 καινούργια μαγαζιά που βρήκαμε και θα γίνουν τα αγαπημένα σου στέκια. 

Wine is Fine

Το Wine is Fine θα σου συστηθεί με ένα μενού εμπνευσμένο από γαλλικούς καταλόγους και θα δοκιμάσεις εκεί χειροποίητο πατέ, νόστιμες σαλάτες, μοσχαρίσιο ταρτάρ, γαρίδες βραστές με μαγιονέζα, μπουργκινιόν με πουρέ πατάτας και ένα πιάτο με άγρια μανιτάρια σοτέ. Το καλύτερο όμως είναι ότι εμπνέονται από τα κρασιά και από τους παραγωγούς τους, χρησιμοποιώντας εξαιρετικές πρώτες ύλες. Η επίσκεψη εκεί θα σε βάλει σε σκέψεις, αφού θα έχεις να επιλέξεις ανάμεσα σε εβδομήντα με ογδόντα ετικέτες, με φυσικά κρασιά απ’ όλο τον κόσμο και προτάσεις από τον ελληνικό και γαλλικό αμπελώνα! Βύσσης 6, Aθήνα

Lost Roots

Ένας προσεγμένος και φιλόξενος χώρος στον πεζόδρομο της Ηρακλειδών, με minimal αισθητική, σε περιμένει με 200 ετικέτες ελληνικού και διεθνή αμπελώνα. Εκεί θα βρεις κρασιά ήπιας παρέμβασης, natural, αλλά και μπύρες από μικρές ελληνικές ζυθοποιίες και αποστάγματα. Εκτός από ποτά, θα απολαύσεις μεσογειακές γεύσεις επηρεασμένες από διεθνείς κουζίνες, με πολλές χορτοφαγικές επιλογές. Κάνε μια βόλτα σε αυτή την όμορφη γειτονιά του κέντρου και σίγουρα θα βγεις κερδισμένος.

Ηρακλειδών 30, Αθήνα

Enkelt

Άλλη μία άφιξη στο Χαλάνδρι, με βόρειες επιρροές και σκανδιναβικό στιλ. Στον κατάλογό του θα βρεις  καπνιστό λάχανο με πουρέ μαύρου σκόρδου, καρύδια και κάστανα αλλά και μπέργκερ με μοσχάρι wagyu. Ωστόσο, αν πας τις πρωινές ώρες, το Enkelt θα σε εντυπωσιάσει με το πρωινό-brunch του. Μη χάσεις το grilled τοστ με προσούτο και μαρμελάδα τσίλι, που συνοδεύεται από σούπα κολοκύθας! Και για τις βραδινές ώρες ένα εξαιρετικό μενού με κοκτέιλ και ποικιλία σε ετικέτες κρασιών θα είναι εκεί για να διαλέξεις τα αγαπημένα σου.

Ανδρέα Παπανδρέου 9, Χαλάνδρι

Dear Manouka

Δυο βήματα από το Καλλιμάρμαρο, στον πεζόδρομο της οδού Ηρώνδα, σε ένα νεοκλασσικό του 1890, θα αντικρίσεις το νεοσύστατο Dear Manouka. Μέσα στο ροζ και το πορτοκαλί χρώμα, με βαριές κουρτίνες, βελούδινους καναπέδες και την ταπετσαρία με τα ελάφια, θα απολαύσεις φανταστικές γεύσεις και εξαιρετικά κοκτέιλ. Ό,τι και να περιγράψω από το μενού θα είναι λίγο μπροστά στις γεύσεις που προσφέρουν. Γαρίδες παναρισμένες με mojo verde, αχινομακαρονάδα με undon noodles, πρόβατο παϊδάκι με γραβιέρα, χαρούπι και πατάτα και γενικά ό,τι τραβάει η όρεξή σου. Για το καλοσώρισμα θα σε σερβίρουν φρέσκο καρβέλι κομμένο με το χέρι και βούτυρο ή ελαιόλαδο με φρέσκια ρίγανη. Υπάρχει καλύτερο;

Ηρώνδα 8, Αθήνα

ĒRE Athens

Πλέον, σε κάθε γειτονιά υπάρχει και ένα ενδιαφέρον concept store. Έτσι και στο Κουκάκι δημιουργήθηκε η ιδέα για το ĒRE Athens. Εκεί, μπορείς να απολαύσεις τον specialty ποιότητας καφέ σου, να δοκιμάσεις ένα από τα σούπερ γλυκά τους αλλά και να ανακαλύψεις μικρά ελληνικά brands σε αυτόν τον χώρο με σύγχρονη αισθητική και ωραία ατμόσφαιρα. Θα βρεις λοιπόν, από αξεσουάρ μέχρι κηροπήγια και γεύσεις από όλη την Ελλάδα, ώστε να εξερευνήσεις γεύσεις και αρώματα που δεν έχεις ξαναβρει εώς τώρα. Sounds interesting!

Ερεχθείου 30, Κουκάκι

Terroirist

Σε μια παλιά μονοκατοικία στο Χαλάνδρι, θα πιεις Νεγκόσκα του Τάτση απ’ τη Γουμένισσα, Κεφαλονίτικη Ρομπόλα, Ξινιστέρι από την Κύπρο, Λημνιώνα Ζαφειράκη απ’ τον Τύρναβο και άλλα ελληνικά κρασιά. Πρόκειται για ένα μέρος με υψηλή αισθητική αλλά και οικεία ατμόσφαιρα, μια ξεχωριστή αυλή στρωμένη με λευκά βότσαλα – ό,τι πρέπει για καλοκαιρινές βραδιές με κρασάκι. Εκτός από τις άφθονες ετικέτες κρασιών που θα βρεις εκεί, θα έχεις την ευκαιρία να δοκιμάσεις και εκλεκτά τυριά και αλλαντικά, ή κυρίως πιάτα που εντυπωσιάζουν. Μη χάσεις το χταπόδι με αμπελόφυλλα και αγιολί από μαύρο σκόρδο και την ανάποδη τάρτα με μελιτζάνα και γραβιέρα! Στα συν είναι το γεγονός πως κάθε τραπέζι στο εσωτερικό του έχει δικο του λαμπατέρ, ώστε να ρυθμίσεις εσύ τον φωτισμό που επιθυμείς!

Θουκυδίδου 12, Χαλάνδρι

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τι να φας πριν και μετά τη γυμναστική για να έχεις ενέργεια

Body+Mind 16.05.2024
Τα σνακ που θα σε βοηθήσουν πολύ

Φεστιβάλ Καννών: Οι πιο καλοντυμένες της βραδιάς

Style Χτες
Best dressed σε ένα από τα ωραιότερα μέρη

Τα 2 νέα μαγαζιά για να απολαύσεις το brunch σου στην Αθήνα

Eat + Drink Χτες
Για να ξεκινήσεις όμορφα την ημέρα σου!

Bikini Ready: Τι έρχεται φέτος στις τάσεις των μαγιό

Style Προχτές
Το 2024, ο κόσμος των μαγιό είναι έτοιμος για μια συναρπαστική εξέλιξη

Τροφές που είναι ασπίδα προστασίας για τα νεφρά μας

Body+Mind Προχτές
Δείτε γιατί πρέπει να τα εντάξουμε στη διατροφή μας

Κόλπα στο μακιγιάζ για να φαίνονται τα μάτια σου μεγαλύτερα

Style Προχτές
Τα tips που θα κάνουν τη διαφορά

Tripadvisor: Οι 25 καλύτερες παραλίες στην Ευρώπη για το 2024 ‑ Τέσσερις ελληνικές στη λίστα

Ταξίδια 13.05.2024
Τη λίστα του με τις 25 καλύτερες παραλίες στην Ευρώπη για το 2024, έδωσε στη δημοσιότητα το Tripadvisor