E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ο εφιάλτης του Airbnb μόλις ξεκίνησε: Πού πηγαίνουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων

Πώς οι καλύτεροι οικοδεσπότες της πλατφόρμας έγιναν οι μεγαλύτεροι ανταγωνιστές της

Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ Δημοσίευση 10/4/2023 | 09:44

Ο εφιάλτης του Airbnb μόλις ξεκίνησε: Πού πηγαίνουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων
Φωτογραφία από cottonbro studio

Η Airbnb μπορεί να χρειαστεί να ανταγωνιστεί άμεσα τους «καλύτερους και μεγαλύτερους οικοδεσπότες» της, σύμφωνα με μια νέα έκθεση. Το κορυφαίο 1% των οικοδεσποτών ελέγχει το 23% όλων των ενεργών καταχωρίσεων, σύμφωνα με το AirDNA. Κάποιοι θέλουν να ξεφύγουν από την γνωστή πλατφόρμα, δημιουργώντας τη δική τους.

Οι μεγαλύτεροι οικοδεσπότες στην Airbnb φαίνονται έτοιμοι να... δαγκώσουν το χέρι που τους ταΐζει, σύμφωνα με μια νέα αναφορά που δημοσιεύτηκε στις 6 Απριλίου στο The Bear Cave, το ενημερωτικό δελτίο του Edwin Dorsey. 

Η μετοχή της Airbnb υποχώρησε έως και 6% την Πέμπτη μετά τη δημοσίευση της έκθεσης του The Bear Cave, ανέφερε το Reuters. Το χρηματιστήριο παρέμεινε κλειστό την Παρασκευή ανήμερα της Μεγάλης Παρασκευής.

"Η εταιρεία θα πρέπει τώρα να ανταγωνιστεί τους καλύτερους και μεγαλύτερους οικοδεσπότες της", έγραψε ο Dorsey, καθώς οι επαγγελματίες οικοδεσπότες της Airbnb ξεκινούν ή συνεχίζουν να αναπτύσσουν περαιτέρω τις δικές τους πλατφόρμες απευθείας κρατήσεων και προσφέρουν προσφορές για να παρακινήσουν τους επισκέπτες να κάνουν απευθείας κράτηση μαζί τους αντί να πάνε στο Airbnb.

Η συνεχώς αυξανόμενη ζήτηση για βραχυπρόθεσμες διαμονές μπορεί να είναι ένας κινητήριος παράγοντας για τους οικοδεσπότες έτσι ώστε να δουν εναλλακτικές. Ο ιστότοπος AirDNA ανέφερε ότι ο αριθμός των διανυκτερεύσεων που έκαναν κράτηση για ταξιδιώτες το 2022 ήταν ο υψηλότερος που έχει καταγραφεί ποτέ.

Είναι μια τάση που αποτελεί δυνητικά τεράστια απειλή για την Airbnb, επειδή οι κορυφαίοι οικοδεσπότες στον κλάδο της βραχυπρόθεσμης ενοικίασης αντιπροσωπεύουν μεγάλο μερίδιο της πίτας κρατήσεων. 

Πολλοί από τους μεγαλύτερους παρόχους είναι οι superhosts της Airbnb, οι οποίοι έχουν τουλάχιστον 10 ταξίδια ή τρεις κρατήσεις που συνολικά 100 διανυκτερεύσεις στο ενεργητικό τους, υψηλά ποσοστά απόκρισης σε αιτήματα, χαμηλά ποσοστά ακύρωσης και 4,8/5 ή υψηλότερες αξιολογήσεις κριτικών από τους επισκέπτες. Στο Airbnb οι οικοδεσπότες πληρώνουν ένα τέλος υπηρεσίας 3% και οι επισκέπτες πληρώνουν ένα τέλος 14%.

Η Airbnb δεν απάντησε σε αίτημα για σχολιασμό.

Οι οικοδεσπότες θέλουν να κόψουν τον μεσάζοντα
Οι κορυφαίοι οικοδεσπότες μίλησαν πρόσφατα για τις επιθυμίες τους να αποχωρήσουν από την Airbnb. Πολλοί που μίλησαν στα ΜΜΕ ειπαν πως σχεδίαζαν να «παραιτηθούν» από την Airbnb και να διοχετεύσουν τα ακίνητά τους σε απευθείας κρατήσεις. 

Το κύριο μέλημά τους ήταν ο "περισσότερος έλεγχος" στην επιχείρησή τους και η δυνατότητα διατήρησης μέρους των τελών κράτησης που τους χρεώνει η Airbnb μέσω της πλατφόρμας. Σχεδιάζουν δε, να χρησιμοποιήσουν εργαλεία όπως η λήψη WiFi, η οποία αποθηκεύει τα email των επισκεπτών όταν μένουν στα ακίνητά τους, και καμπάνιες άμεσου μάρκετινγκ μέσω του Instagram και του Facebook.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η ημέρα που ο Mike Tyson δάγκωσε το αυτί του Evander Holyfield

Αθλητισμός 27.07.2024
Μια περίεργη αλλά ιστορική στιγμή για τον αθλητισμό

Tι ήταν οι Δρόμοι των Νεκρών στην Ιρλανδία

Stories 27.07.2024
Πού πάνε τα πνεύματα στη μετά θάνατον ζωή; Oι Ιρλανδοί ξέρουν

Μήπως ο επόμενος πόλεμος γίνει στο διάστημα;

Stories 27.07.2024
Πόσο κοντά είμαστε στη τοποθέτηση ενός όπλου στο διάστημα;

Οι άνθρωποι μπορούν να έχουν όριο ζωής 150 ετών, αλλά πώς θα τα φτάσουν;

Νέα Εποχή 27.07.2024
Οι άνθρωποι δεν μπορούν να ζήσουν για πάντα, αλλά δεν έχουμε φτάσει καν στο όριο για το πόσο θα αντέξει το σώμα μας

Πώς τρεις Γαλλίδες πριγκίπισσες κατέλυσαν μια ολόκληρη δυναστεία

Πρόσωπα 27.07.2024
Τι επέφερε μια τόσο καταστροφική αλλαγή που αποδυνάμωσε και τελικά κατέστρεψε τη δυναστεία των Καπετιδών; Η απάντηση είναι, τρεις νεαρές γυναίκες.

6+1 ασυμβίβαστες γυναίκες που θα ήθελες πολύ να γνωρίσεις

Πρόσωπα 27.07.2024
Αυτά τα κορίτσια άλλαξαν τον κόσμο με το δυναμισμό και τη θέλησή τους!

Sante: Το θρυλικό ελληνικό τσιγάρο που θυμούνται όλοι

Retro Χτες
Είχαν ένα φανταστικό κόκκινο πακέτο

Οι 10+1 πιο επικίνδυνες πόλεις της Ευρώπης

Stories Χτες
Υπάρχει λόγος για το +1

Όλοι οι αριθμοί των Ελλήνων αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες μέχρι σήμερα

Αθλητισμός Χτες
Τα μετάλλια και οι πιο επιτυχημένες διοργανώσεις

Ποια είναι η Allyson Felix που εξαιτίας της άνοιξε παιδικός σταθμός στο Ολυμπιακό χωριό του Παρισιού

Πρόσωπα Προχτές
Η πολυβραβευμένη αθλήτρια «δεν θέλει καμία γυναίκα να αισθάνεται ότι πρέπει να επιλέξει μεταξύ του επαγγέλματος και της μητρότητας»