LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ο Κουτσούμπας μίλησε στα γαλλικά και έστειλε μήνυμα για τις διαδηλώσεις στη Γαλλία

«Το ΚΚΕ, η εργατική τάξη της Ελλάδας, ήταν, είναι και θα είναι στο πλευρό σας»

Δημοσίευση 23/3/2023 | 21:28

Ο Κουτσούμπας μίλησε στα γαλλικά και έστειλε μήνυμα για τις διαδηλώσεις στη Γαλλία

Στο Παρίσι βρέθηκε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας ώστε να συμμετάσχει στη μεγάλη συγκέντρωση των γαλλικών συνδικάτων της CGT στην πλατεία Βαστίλης. Ο κ. Κουτσούμπας αρχικά απηύθυνε ένα σύντομο χαιρετισμό στα ελληνικά ενώ στην συνέχεια μίλησε στους εργαζόμενους από το μικρόφωνο σε άπταιστα γαλλικά.

H δήλωση: «Η αλληλεγγύη μας στον αγώνα του γαλλικού λαού είναι δεδομένη. Είναι κοινός ο αγώνας σε Ελλάδα και Γαλλία, σε όλη την Ευρώπη, ενάντια στις αντεργατικές πολιτικές, ενάντια στις αντιλαϊκές επιλογές των κυβερνήσεων στην Ελλάδα, τη Γαλλία, σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενάντια στους επιχειρηματικούς ομίλους, τα μονοπώλια, για να νικήσει τελικά ο εργαζόμενος λαός και να ανοίξει το δρόμο για το συμφέρον το δικό του και όχι για τα συμφέροντα και τα κέρδη των λίγων.

Τα κέρδη τους ή οι ζωές μας. Αυτό είναι το πραγματικό δίλημμα στην Ελλάδα, τη Γαλλία, σε όλο τον κόσμο».

O Δημήτρης Κουτσούμπας σε χαιρετισμό του στη μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση στο Παρίσι μίλησε σε άπταιστα γαλλικά και τόνισε, μεταξύ άλλων, πως «το ΚΚΕ, η εργατική τάξη της Ελλάδας, ήταν, είναι και θα είναι στο πλευρό σας».

Αναλυτικά είπε: «Εκ μέρους του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, σας μεταφέρουμε την αλληλεγγύη των Ελλήνων κομμουνιστών, της εργατικής τάξης της Ελλάδας προς την αγωνιζόμενη εργατική τάξη της Γαλλίας και ευχόμαστε κάθε επιτυχία στη σημερινή Γενική Απεργία και στις απεργιακές συγκεντρώσεις, στις οποίες θα βρεθούμε κι εμείς στο πλάι σας.

Είμαστε μαζί σας σε αυτό τον αγώνα που δίνετε, με τα συνδικάτα σας στην πρώτη γραμμή, για να αποσυρθεί, για να καταργηθεί η αντεργατική συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση της κυβέρνησης Μακρόν. Αυτός ο αγώνας σας, έχει ήδη γράψει ιστορία.

Το ΚΚΕ, η εργατική τάξη της Ελλάδας, ήταν, είναι και θα είναι στο πλευρό σας. Καλή δύναμη και καλούς αγώνες! Νίκη στους εργαζόμενους της Γαλλίας. Venceremos».

Στη συνέχεια από τα μεγάφωνα της συγκέντρωσης ακούστηκε η Διεθνής, την οποία τραγούδησαν οι Γάλλοι στα γαλλικά και οι Έλληνες στα ελληνικά.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αγιόυ Πνέυματος: Τι καιρό θα κάνει το τριήμερο

Καιρός 30.05.2023
Σε ποια περιοχή η θερμοκρασία θα φτάσει τους 30 βαθμούς

Αλέξης Τσίπρας: Το πρώτο που σκέφτηκα ήταν να παραιτηθώ

Πολιτική 30.05.2023
«Δεν είμαι μηχανή είμαι άνθρωπος. Αλλά δεν έχω δικαίωμα να λιποτακτήσω»

Εκλογές 2023: Διευκρινίσεις για τους ετεροδημότες

Πολιτική 30.05.2023
Διευκρινίσεις σχετικά με την ψήφο των ετεροδημοτών έδωσε το υπουργείο Εσωτερικών

«Μπελούγκα του Πούτιν»: Εμφανίστηκε ξανά η φάλαινα που είχε θεωρηθεί κατάσκοπος της Ρωσίας

Περιβάλλον 30.05.2023
Βιολόγοι ανέφεραν τότε ότι η συγκεκριμένη μπελούγκα έχει σχεδόν σίγουρα εκπαιδευτεί από ανθρώπους

Μαρία Σπυράκη: Αρση της ασυλίας της αποφάσισε το Ευρωκοινοβούλιο

Πολιτική 30.05.2023
Η άρση της ασυλίας είχε ζητηθεί από τον περασμένο Δεκέμβρη για «γεγονότα που μπορεί να αποτελούν εξαπάτηση των οικονομικών συμφερόντων της ΕΕ»

Πόπη Τσαπανίδου: Θολώσαμε το ίδιο το πολιτικό μας μήνυμα με τα δικά μας λάθη

Πολιτική 30.05.2023
«Δεν φταίει ο κόσμος, εμείς φταίμε»

Μπένεντικτ Κάμπερμπατς: Ανδρας με μαχαίρι εισέβαλε στο σπίτι του Βρετανού σταρ

Κόσμος 30.05.2023
Την ώρα της εισβολής, ο ίδιος ο ηθοποιός, η γυναίκα του και τα τρία τους παιδιά βρίσκονταν μέσα στο σπίτι

Νέο εξωφρενικό βίντεο με γυναίκες Ρομά να ανοίγουν πόρτα με κάρτα

Ελλάδα 30.05.2023
Καταγράφηκαν από την κάμερα του κουδουνιού

Νέα προειδοποίηση για την τεχνητή νοημοσύνη: Απειλεί με «αφανισμό» την ανθρωπότητα, προειδοποιούν ειδικοί

Επιστήμη 30.05.2023
Εξισώνουν τον κίνδυνο με εκείνους των πανδημιών και των πυρηνικών πολέμων

Ρόδος: Ποιος ήταν ο 26χρονος Βρετανός τουρίστας που χτυπήθηκε από κεραυνό κάνοντας SUP

Ελλάδα 30.05.2023
Λάτρευε το εξοχικό της οικογένειάς του στη Ρόδο