E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η σύζυγος υπουργού που σκότωσε διευθυντή της εφημερίδας

Το ερωτικό σκάνδαλο που όπλισε το χέρι της

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Δημοσίευση 17/3/2023 | 00:33

Η σύζυγος υπουργού που σκότωσε διευθυντή της εφημερίδας
Φωτογραφία από Somchai Kongkamsri

Ένα σκάνδαλο που θα μπορούσε να καταστρέψει τη καριέρα του άνδρα της, τα ερωτικά γράμματα που δεν έπρεπε να δούνε το φως της δημοσιότητος και ένας πυροβολισμός που συγκλόνισε τη κοινή γνώμη του Παρισιού.

Μάρτιος του 1914, η είδηση ότι η Ανριέτ Καγιό, σύζυγος του υπουργού Οικονομικών, Ζοζέφ Καγιό, σκότωσε τον διευθυντή της εφημερίδας Φιγκαρό, Γκαστόν Καλμέτ, μέσα στο γραφείο του, φτάνει σε κάθε άκρη του Παρισιού.

Η Ανριέτ ζήτησε ραντεβού μαζί του, και όταν συναντήθηκαν πυροβόλησε 5 φορές εναντίον του, και η μία σφαίρα που τον πέτυχε τον τραυμάτισε θανάσιμα.

Η Καγιό αθώωθηκε από τους ενόρκους, καθώς υποστήριξε πως ήταν έγκλημα πάθους και κατάφερε να τους πείσει ότι ήταν το θύμα.

Όμως η αλήθεια ήταν πως το έγκλημα ήταν προμελετημένο, και πως η σύζυγος του υπουργού, απλά ήθελε να μην αποκαλυφθεί ένα σκάνδαλο που θα τερμάτιζε τη καριέρα του άνδρα της.

Η Ανριέτ είχε ξεκινήσει τη σχέση με τον υπουργό, όταν ακόμα ήταν παντρεμένος με την πρώτη του σύζυγο την Γκετάν.

Η εφημερίδα βρήκε τα ερωτικά γράμματα που αντάλλασαν και μέσα σε αυτά υπήρχαν αποδείξεις ότι ο υπουργός, που είχε διετελέσει και πρωθυπουργός, είχε προβεί σε μοιχεία, κάτι που δεν θα συγχωρούσε η συντηρητική και ταυτόχρονα υποκριτική πολιτική σκηνή.

Η Ανριέτ δεν προσπάθησε να διαφύγει. Φώναζε στους αστυνομικούς: «Μην με αγγίζεται, είμαι κυρία. Στη συνέχεια αρνήθηκε να μεταφερθεί στο σταθμό με περιπολικό, προτιμώντας να την οδηγήσει εκεί ο δικός της οδηγός.

«Ήλπιζα ότι ο Καλμέτ δεν είχε τραυματιστεί πολύ άσχημα», έλεγε προσπαθώντας να δικαιολογηθεί, κοιτάζοντας γύρω της με κενό βλέμμα.

Με απόλυτη ψυχραιμία, η δολοφόνος δήλωσε αμέσως μετά: «Εφ’ όσον δεν υπάρχει δικαιοσύνη στη Γαλλία, μόνο το πιστόλι μπορούσε να βάλει τέρμα σε μια ανίερη δυσφημιστική εκστρατεία».

Το καιρό που έμεινε μέσα μέχρι την εκδίκαση είχε ανέσεις ξενοδοχείου, αφού είχε προσωπικό σεφ, δεχόταν επισκέψεις, ενώ όποτε ήθελε της έφερναν καινούργια βιβλία για να διαβάζει.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η ενηλικίωση που περίμενε τέσσερις δεκαετίες η ιαπωνική μοναρχία

Stories 12.09.2025
Η μείωση του πληθυσμού έφτασε και στην αυτοκρατορική οικογένεια

Στην Ελβετία πάνε στη δουλειά… κολυμπώντας στο ποτάμι!

Νέα Εποχή 12.09.2025
Όταν τα νερά είναι τόσο καθαρά που το πρωινό δρομολόγιο γίνεται… βουτιά αναψυχής

Μια Ελληνίδα στο χαρέμι: Το μιούζικαλ που ξεγέλασε όλη την Ελλάδα ‑ Πού γυρίστηκε

Stories 12.09.2025
Το μυστικό πίσω από τη θρυλική ταινία του Δαλιανίδη

Το τετράγωνο μπιφτέκι που τρέλανε την Αθήνα – και γιατί εξαφανίστηκε ξαφνικά

Retro 12.09.2025
Μια δεκαετία φρενήρους επιτυχίας, πριν η ελληνική αγορά κάνει το… μεγάλο του κόλπο

Γιατί ο κατασκευαστής του Ozempic κόβει 9.000 θέσεις εργασίας;

Stories 12.09.2025
Ο πόλεμος στα φάρμακα αδυνατίσματος φουντώνει

Βασανιστήρια και σκλάβοι: Ο σκοτεινός κόσμος των στρατοπέδων απάτης της Μιανμάρ

Stories Χτες
Εκατοντάδες άνθρωποι κρατούνται παρά τη θέλησή τους

Οι «ασφαλείς» δουλειές που κινδυνεύουν πρώτες από την τεχνητή νοημοσύνη

Νέα Εποχή Χτες
Η τεχνητή νοημοσύνη ανεβάζει τον κίνδυνο μιας «jobless recovery» – μιας οικονομικής ανάκαμψης χωρίς ανάλογη δημιουργία θέσεων εργασίας.

Οι 7 φορές που ενεργοποιήθηκε το Αρθρο 4 του ΝΑΤΟ

Stories Χτες
Η Πολωνία ζήτησε χθες την ενεργοποίησή του μετά από παραβιάσεις του εναέριου χώρου της από ρωσικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη

Ουκρανία: Στρατιώτες «μαζεύουν πόντους» σκοτώνοντας εχθρούς για να εξασφαλίσουν drones

Stories Προχτές
Ο πόλεμος μετατρέπεται σε σύστημα ανταμοιβής