E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

8 Μαγαζιά με επιλεγμένα κρέατα για την Τσικνοπέμπτη

Για εσένα που είσαι καλοφαγάς και ψάχνεις το μέρος που θα τσικνίσεις φέτος!

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΔΕΡΙΝΗΣ Δημοσίευση 15/2/2023 | 00:02

8 Μαγαζιά με επιλεγμένα κρέατα για την Τσικνοπέμπτη
@foodcritic.gr

Η Τσικνοπέμπτη πλέον είναι άλλη μία αφορμή για γιορτή και επιδρομές σε μαγαζιά με επιλεγμένα κρέατα! Ουσιαστικά είναι η περίοδος προετοιμασίας για τη νηστεία της Σαρακοστής, αλλά λίγοι είναι αυτοί που νηστεύουν πια. Όπως και να ‘χει, όλοι ψάχνουν να κλείσουν τραπέζι στα πιο φημισμένα κρεατοφαγικά μαγαζιά, εκεί που θα απολαύσουν μερακλίδικα ψητά και καλό ποιοτικό κρέας. Ευκαιρία να δεις παρακάτω, 8 μαγαζιά όπου θα τσικνίσεις με την παρέα σου και θα φας επιλεγμένα κρέατα την Τσικνοπέμπτη!

Tα μαγαζιά που θα δεις στην παρακάτω λίστα σίγουρα ξέρουν από καλό κρέας για αυτή τη μέρα. Γι’ αυτό κάνε τα κουμάντα σου, δες ποιο σε βολεύει και σου αρέσει περισσότερο, μάζεψε την παρέα και φύγατε για ψητά!  Κι επειδή είναι βέβαιο ότι θα γεμίσουν όλα την Τσικνοπέμπτη, καλό θα ήταν να κάνεις μία κράτηση από πριν, για να μη ξοδέψεις λεπτό στο ψάξιμο και την αναμονή.

Το Μαύρο Πρόβατο

Ένα από τα πιο αγαπημένα μαγαζιά στην Αθήνα, για τα κρεατικά του και όχι μόνο. Στο Μαύρο Πρόβατο θα βρεις εξαιρετικά κοτομπριζολάκια, κλέφτικο, χοιρινά μπριζολάκια, συκώτι, ζουμερά μπιφτέκια και οσομπούκο μπρεζέ. Αλλά δε θα βρεις μόνο αυτά. Θα σε περιμένει και μία εξαιρετική ποικιλία από σαλάτες, ορεκτικά και διαφορετικά πιάτα και επιλεγμένες ετικέτες κρασιών. Θα βρεις τα δυο του μαγαζιά στο Παγκράτι και στα Μελίσσια και θα φας και στα δύο πεντανόστιμα κρέατα, άψογα μαγειρεμένα!

Αρριανού 33, Παγκράτι, 21 0722 3466 |  Ζαΐμη 2 και Σωκράτους, Μελίσσια, 21 0810 2466

 

Ταβέρνα Ο Καραγκιόζης

Πηγαίνοντας προς τα δυτικά θα βρεις τον Καραγκιόζη, ο οποίος θα σε φιλοξενήσει όλες τις εποχές του χρόνου με την καλύτερη διάθεση. Μόλις φτάσεις θα μπεις στη μεγάλη του αίθουσα και η ατμόσφαιρα με το τζάκι και τη μουσική θα σε βάλουν στο κατάλληλο mood.

Ένα mood που επιβάλλει αρνίσια παϊδάκια, κοντοσούβλι, κοκορέτσι, γαρδούμπα και λαχταριστές πατάτες στη γάστρα ή τηγανιτές. Μαζί με αυτά, θα βρεις άλλα τόσα εξίσου ποιοτικά και διαλεγμένα, ορεκτικά, σαλάτες και φρέσκιες δημιουργίες. Είτε Τσικνοπέμπτη είτε όχι αξίζει την επίσκεψή σου!

Τρώων 9, Περιστέρι | 21 0574 9586

Το Γίδι

Σε αυτή τη χασαποταβέρνα θα βρεις τα πιο διαλεχτά κρέατα για την Τσικνοπέμπτη. T-Bone, φιλέτα μοσχίδας, προβατίνες, χοιρινό Iberico, χοιρινή μπριζόλα Kurobuta και με τέχνη πλασμένα μπιφτέκια που λατρεύουν όλοι. Εκεί όλα είναι φρέσκα γιατί πολύ απλά δεν μένει τίποτα! Η αυλή του είναι πάντα γεμάτη και η πέτρινη σάλα του φιλοξενεί τόσα χρόνια με αφοσίωση όλο τον κόσμο.

Θα βρεις τα κλασικά αλλά και ιδιαίτερα ορεκτικά όπως προσούτο προβατίνας, μοσχάρι καρπάτσιο και διάφορα άλλα πιο σπάνια πιάτα. Για να είσαι σίγουρος ότι θα καταφέρεις να δοκιμάσεις όλα αυτά τα εντυπωσιακά, τηλεφώνησε να κλείσεις τραπέζι άμεσα για Τσικνοπέμπτη!

Τατοΐου 17, Μεταμόρφωση |  21 0282 8848

Το Μαντρί

Στην Άνω Γλυφάδα θα βρεις μια παραδοσιακή ταβέρνα που λατρεύουν όλοι οι κρεατοφάγοι στα Νότια. Εκεί θα ξεφύγεις λίγο από το κέντρο και θα νιώθεις ότι βρίσκεσαι στην εξοχή. Παράλληλα, θα απολαύσεις τη θέα όλης της Γλυφάδας και του Σαρωνικού!

Για να πάμε στο θέμα μας όμως, κάνε μια επίσκεψη εκεί την Τσικνοπέμπτη και θα φας ποιοτικό και γνήσιο κρέας, ψημένο στα κάρβουνα, αλλά και νόστιμα μαγειρευτά. Σερβίρει φημισμένη προβατίνα, ρουμελιώτικο κοκορέτσι, αρνί κλέφτικο στη λαδόκολλα, λαχταριστό κότσι, κοντοσούβλι χοιρινό, αλλά και τηγανιτά συκωτάκια. Θα τα συνοδεύσεις άψογα με τα νόστιμα ορεκτικά και τις φρέσκιες του σαλάτες.

Βαρδουσίων 29, Γλυφάδα |  21 0962 3071

Τα σκαλάκια

Ένα χαρακτηριστικό δείγμα κλασικής παραδοσιακής ταβέρνας που δουλεύει από το 1967. Το μαγαζί βρίσκεται σε σημείο που ακόμα και τον χειμώνα μπορείς να καθίσεις έξω και να το απολαύσεις. Αν πας εκεί για Τσικνοπέμπτη δοκίμασε το φανταστικό λουκάνικό από αγριογούρουνο και ζουμερά καλοψημένα χοιρινά φιλετάκια. Θα σου μείνουν αξέχαστα! Τα ψητά κρεατικά του είναι καλοψημένα και φρέσκα, τα μπιφτέκια του αρωματικά και αφράτα, το ψωμάκι είναι φρυγανισμένο και ζεστό και η τυροκαυτερή του ασυναγώνιστη!

Διονυσίου Αιγινήτου 32, Αθήνα | 21 0722 9290

 

Το στέκι του Ηλία

Αν το έχεις επισκεφθεί έστω μία φορά, ακούγοντας αυτό το μαγαζί σου έρχονται στο μυαλό τα παϊδάκια του, για τα οποία φημίζεται. Λεπτοκομμένα αλλά παράλληλα ζουμερά, είναι ό,τι πρέπει για Τσικνοπέμπτη. Σπεσιαλιτέ του είναι επίσης και η λεμονάτη συκωταριά, και θα βρεις πολλά ακόμη επιλεγμένα κρέατα για να χορτάσεις την Τσικνοπέμπτη και οποιαδήποτε άλλη μέρα έχεις όρεξη για μερακλίδικα ψητά.

Επταχάλκου 5, Αθήνα | 21 0345 8052

Ταβέρνα «Η Δίβρη»

Αν ψάχνεις ένα μέρος, όπου μπορείς να απολαύσεις νόστιμο μπιφτέκι γεμιστό με τυρί, χοιρινή μπριζόλα στα κάρβουνα, φρεσκοκομμένες τηγανιτές πατάτες, κολοκυθάκια και παράλληλα να μην φύγεις μακριά από το κέντρο της Αθήνας, τότε αυτή η ταβέρνα, είναι αυτό που αναζητάς. Στο μενού του θα βρεις πολλά παραδοσιακά ορεκτικά, σαλάτες και επιδόρπια για σβήσιμο και θα περάσεις μία Τσικνοπέμπτη όνειρο!

Λεωφόρος Καρέα 75, Βύρωνας | 21 0760 8528

 

Ο Χριστόφορος

Το μαγαζί του Χριστόφορου στέκει αγέρωχο πάνω από 60 χρόνια και είναι το πιο γνωστό στα Καλύβια. Θα δεις σε όλα τα τραπέζια να φιγουράρουν μεγάλες ζουμερές μπριζόλες και μπιφτέκια στη σχάρα. Στον μεγάλο του κατάλογο θα βρεις αρνίσια παϊδάκια ή παϊδάκια κοτόπουλο, λουκάνικα, συκωτάκια μοσχαρίσια και πολλά άλλα. Αυτό που τον χαρακτηρίζει είναι η άριστη ποιότητα και τα επιλεγμένα κρέατα που θα σου χαρίσουν ένα τέλειο γεύμα για Τσικνοπέμπτη και όχι μόνο. Μπορεί να σου πέφτει λίγο μακριά, αλλά μια μέρα σαν κι αυτήν επιβάλλεται να πας!

Μιχάλη Καλαβρυτινού 11, Καλύβια Θορικού | 2299 048266

 

Η Τσικνοπέμπτη είναι μία μέρα που θες να ευχαριστηθείς νόστιμα κρεατικά και να απολαύσεις την έξοδό σου. Γι΄αυτό φρόντισε να διαλέξεις ένα καλό μαγαζί με επιλεγμένα και φρέσκα κρέατα για να περάσεις όχι μόνο την ημέρα της Τσικνοπέμπτης, αλλά οποιοδήποτε μεσημεριανό γεύμα ή δείπνο από εδώ και στο εξής!

 

 

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τι να φας πριν και μετά τη γυμναστική για να έχεις ενέργεια

Body+Mind 16.05.2024
Τα σνακ που θα σε βοηθήσουν πολύ

Φεστιβάλ Καννών: Οι πιο καλοντυμένες της βραδιάς

Style Χτες
Best dressed σε ένα από τα ωραιότερα μέρη

Τα 2 νέα μαγαζιά για να απολαύσεις το brunch σου στην Αθήνα

Eat + Drink Χτες
Για να ξεκινήσεις όμορφα την ημέρα σου!

Bikini Ready: Τι έρχεται φέτος στις τάσεις των μαγιό

Style Προχτές
Το 2024, ο κόσμος των μαγιό είναι έτοιμος για μια συναρπαστική εξέλιξη

Τροφές που είναι ασπίδα προστασίας για τα νεφρά μας

Body+Mind Προχτές
Δείτε γιατί πρέπει να τα εντάξουμε στη διατροφή μας

Κόλπα στο μακιγιάζ για να φαίνονται τα μάτια σου μεγαλύτερα

Style Προχτές
Τα tips που θα κάνουν τη διαφορά

Tripadvisor: Οι 25 καλύτερες παραλίες στην Ευρώπη για το 2024 ‑ Τέσσερις ελληνικές στη λίστα

Ταξίδια 13.05.2024
Τη λίστα του με τις 25 καλύτερες παραλίες στην Ευρώπη για το 2024, έδωσε στη δημοσιότητα το Tripadvisor