E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η πιο νοσταλγική ρετρό σειρά της ελληνικής TV δε σταματά να μας εκπλήσσει

Γυρνάμε πίσω στο χρόνο και μας αρέσει πολύ!

Γράφει η ΔΑΦΝΗ ΤΣΑΡΤΣΑΡΟΥ Δημοσίευση 10/2/2023 | 00:16

Η πιο νοσταλγική ρετρό σειρά της ελληνικής TV δε σταματά να μας εκπλήσσει

Ήταν στη 2η καραντίνα που μπήκε στη ζωή μας η σειρά "Τα καλύτερά μας χρόνια" και μας μετέφερε 50 περίπου χρόνια πίσω, όταν οι καιροί ήταν ακόμα πιο αθώοι, αλλά και πιο δύσκολοι και φοβισμένοι!

"Τα καλύτερα μας χρόνια" είναι ένα ταξίδι στο χρόνο. Ξεναγός σ’ αυτό το ταξίδι, ο οκτάχρονος Άγγελος, ο μικρότερος γιος μιας πενταμελούς οικογένειας -εξαμελούς μαζί με τη γιαγιά Ερμιόνη-, της οικογένειας Αντωνοπούλου, η οποία ζει στην ήσυχη και όμορφη (τότε) γειτονιά του Γκίζη, παλεύοντας να βγάλει τα προς το ζειν. Η ολοκαίνουργια ασπρόμαυρη τηλεόραση φτάνει στο σπίτι των Αντωνόπουλων τον Ιούλιο του 1969, στα όγδοα γενέθλια του Άγγελου, τα οποία θα γιορτάσει στο πρώτο επεισόδιο.

Πρωταγωνιστές της σειράς είναι ο Μελέτης Ηλίας ως Στέλιος Αντωνόπουλος, η Κατερίνα Παπουτσάκη ως Μαίρη Παναγοπούλου, η Εριφύλλη Κιτζόγλου ως Ελπίδα Αντωνοπούλου, ο Δημήτρης Καπουράνης ως Αντώνης Αντωνόπουλος και ο μικρός Μανώλης Γκίνης ως Άγγελος Αντωνόπουλος (Δημήτρης Σέρφας στη συνέχεια), ενώ η Υβόννη Μαλτέζου είναι η γιαγιά Ερμιόνη και η Τζένη Θεωνά η θεία Νανά. 

Είδαμε μέσα σε δύο κύκλους τον μικρό Άγγελο να μεγαλώνει κάνοντας σκανδαλιές με τους δύο φίλους του, καθώς και τους γονείς και τα αδέρφια του να μαλώνουν, να τα βρίσκουν, να πλουτίζουν, να χάνουν τα πάντα, να βιώνουν την απώλεια, κ.α., ενώ η κοινωνία άλλαζε. Είδαμε τη βραδιά του Πολυτεχνείου, την πτώση της Χούντας, την άνοδο του Καραμανλή, την προσσελήνωση, το μεγάλο σεισμό της Θεσσαλονίκης και πολλά άλλα που είχαμε ξεχάσει.

Με τη νέα χρονιά, έκανε την εμφάνισή του και ο 3ος κύκλος της σειράς, ο οποίος μας μεταφέρει στο 1981 και την τεράστια νίκη του Ανδρέα Παπανδρέου και του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές, θυμίζοντάς μας και άλλα γεγονότα που σημάδεψαν εκείνη την περίοδο, όπως η τραγωδία της θύρας 7, όταν 21 άτομα έχασαν τη ζωή τους στη μεγάλη νίκη της αγαπημένης τους ομάδας.

Το ωραιότερο κομμάτι της 3ης σεζόν, είναι το γεγονός ότι υπάρχει αρκετό υλικό από της ελληνική ραδιοτηλεόραση , το οποίο διανθίζει τα επεισόδια και μας μεταφέρει με ακόμα περισσότεηρ νοσταλγία σε εκείνη την εποχή. Επιπλέον, οι αλλαγή στην εμφάνιση των πρωταγωνιστών είναι υπέροχη, αφού ήρθαν τα έντονα χρώματα στα ρούχα, οι βάτες, τα φουσκωμένα-κρεπαρισμένα μαλλιά, κ.α.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

3 θρησκευτικές ταινίες που μάλλον δεν έχεις δει αν και θα έπρεπε

Πάσχα Χτες
Για τους σινεφίλ η εξερεύνηση αυτών των κρυμμένων κινηματογραφικών θησαυρών είναι ένα πασχαλινό δώρο

Cobra Kai: Ανακοινώθηκε η ημερομηνία που θα κάνει πρεμιέρα στο Netflix η έκτη σεζόν

TV Σειρές Προχτές
Η σειρά θα είναι χωρισμένη σε τρία μέρη

5 + 1 παράξενες θεωρίες για τα Φιλαράκια που έφτιαξαν οι φαν

TV Σειρές Προχτές
Η μια πιο ακραία από την άλλη

Η παράξενη προέλευση 5 πολύ διάσημων τραγουδιών

Μουσική 30.04.2024
Δεν είναι όλα όπως τα νομίζουμε

Eurovision 2024: Το βίντεο από την πρώτη πρόβα της Μαρίνας Σάττι

Eurovision 29.04.2024
Στη δημοσιότητα δόθηκε το πρώτο βίντεο από την πρόβα της Μαρίνας Σάττι στη σκηνή της Eurovision