E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Είναι πράγματι έξυπνη επιλογή για το περιβάλλον τα υβριδικά και τα ηλεκτρικά οχήματα;

Τι θα διαλέξεις;

Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ Δημοσίευση 28/1/2023 | 00:15

Είναι πράγματι έξυπνη επιλογή για το περιβάλλον τα υβριδικά και τα ηλεκτρικά οχήματα;
Φωτογραφία από Mike B

Είναι 2023 και οι προθεσμίες μας για να κάνουμε οτιδήποτε για να μειώσουμε τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής είναι πιο κοντά από ποτέ, πρέπει να βρούμε καλύτερες εναλλακτικές για τα πάντα, ειδικά με τις μεταφορές. Ένα από τα πιο πολυσυζητημένα θέματα είναι εάν τα ηλεκτρικά και τα υβριδικά οχήματα είναι πραγματικά καλά για το περιβάλλον ή όχι.

Πρώτα απ 'όλα, τόσο τα EV όσο και τα ICEV παράγουν εκπομπές κατά τη διαδικασία κατασκευής. Ωστόσο, τα στάδια εξόρυξης και κατασκευής των ηλεκτρικών οχημάτων θα αποδώσουν πολύ περισσότερο CO2 από τα συμβατικά οχήματα, λόγω της τεράστιας ποσότητας μπαταριών που απαιτούνται για κάθε πακέτο μπαταριών EV.

Όλα έχουν να κάνουν με τις μπαταρίες! Οι μπαταρίες στα πλήρως ηλεκτρικά οχήματα είναι τεράστιες. Καταλαμβάνουν ως επί το πλείστον το μεγαλύτερο μέρος του δαπέδου ολόκληρου του αυτοκινήτου με χιλιάδες μπαταρίες συνδεδεμένες σε συνδυασμό σειρών και παράλληλων κυκλωμάτων, πράγμα που σημαίνει ότι είναι καλωδιωμένες έτσι ώστε η τάση και η ένταση τους να διπλασιάζονται. Ενα μέσο πακέτο μπαταριών για EV μπορεί να παράγει έως και 400 Volt και 1500 Amps, αυτό είναι τρομερά ισχυρό! Για να το θέσουμε αλλιώς, αυτή είναι περισσότερη ισχύς από ό,τι μπορείτε να πάρετε από το σπίτι σας, το οποίο συνήθως αντλεί 110V και περίπου 100-300A από το ηλεκτρικό δίκτυο.

Η κατασκευή μιας μέσης μπαταρίας EV μπορεί να παράγει οπουδήποτε από 2-16 μετρικούς τόνους CO2, και πάλι, αυτή είναι μόνο η μπαταρία, ενώ ένα ολόκληρο συμβατικό όχημα θα παράγει μόνο περίπου 4-6 μετρικούς τόνους CO2.

Αλλά τα EV έχουν σκοπό την εξοικονόμηση εκπομπών CO2 κατά τη χρήση και όχι κατά την κατασκευή τους. 

Συνολικά, ένα συμβατικό όχημα θα εκπέμπει συνολικά περίπου 57 μετρικούς τόνους CO2 κατά τη διάρκεια ζωής του, ενώ ένα ηλεκτρικό όχημα εκπέμπει μόνο 28 μετρικούς τόνους στη διάρκεια ζωής του, και παρόλο που στα πρώτα του χρόνια, όπου η παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος και ενέργειας είναι αναποτελεσματική, είναι ακόμα πιο φιλικά προς το περιβάλλον από τα συμβατικά οχήματα!

Αυτή είναι λοιπόν η απάντησή σου! Τα EV δεν είναι στα καλύτερά τους αυτή τη στιγμή, αλλά παρόλα αυτά, είναι πραγματικά καλά για το περιβάλλον.

Λέγεται πως η ανάπτυξη μπαταριών στερεάς κατάστασης για EV θα συμβάλει στη μείωση των εκπομπών στην κατασκευή και την εξόρυξη, καθώς αυτές οι μπαταρίες θα χρειάζονται λιγότερο μέταλλο, καθώς και μια πιο αποδοτική και ανθεκτική εναλλακτική λύση σε μπαταρίες ιόντων λιθίου ή πολυμερών λιθίου που επιλύουν τους κινδύνους του χειρισμού και της ανακύκλωσης των μπαταριών EV, καθώς επίσης θα κάνει τα EV πιο ελκυστικά σε περισσότερους ανθρώπους, καθώς θα φορτίζουν πιο γρήγορα και θα διαρκούν περισσότερο! 

Και τα υβρίδια;

Κατά την κατασκευή, έχετε υψηλές εκπομπές CO2 και κατά τη λειτουργία τους εκπέμπουν και CO2. Kαταναλώνουν λιγότερα καύσιμα και εκπέμπουν λιγότερο CO2 από τα συμβατικά οχήματα, γι' αυτό είναι η πιο δημοφιλής "οικολογική" επιλογή για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά έχουν επίσης μια μπαταρία που παρήγαγε πολύ CO2 κατά την κατασκευή και το κόστος λειτουργίας δεν είναι αρκετά καλό για να αντισταθμίσει το κόστος κατασκευής τους.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα ηλεκτρικά οχήματα είναι καλύτερα για το περιβάλλον από τα βενζινοκίνητα αντίστοιχά τους, και ναι, τα ηλεκτρικά οχήματα έχουν πολύ δρόμο να διανύσουν, αλλά να ξέρετε ότι τα ηλεκτρικά οχήματα εξακολουθούν να είναι η καλύτερη πορεία δράσης μας προς το μέλλον.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ποια είναι η Caitlin Clark που αλλάζει το μέλλον του μπάσκετ για τις γυναίκες

Πρόσωπα 25.04.2024
Αναμόρφωσε πλήρως το κολεγιακό μπασκετικό τοπίο

Το γκράφιτι που άλλαξε τον κόσμο

Νέα Εποχή 25.04.2024
Μερικά από τα πιο διάσημα έργα street art που λάτρεψε ο κόσμος

5 πολιτικοί που δολοφονήθηκαν τον 21ο αιώνα

Πρόσωπα 25.04.2024
Για διάφορους λόγους

Αντρας που έφυγε από την Αγγλία το 2008, εγκλωβίστηκε στην Αιθιοπία για 16 χρόνια

Stories Χτες
Εχασε το ταξιδιωτικό του έγγραφο για τους πρόσφυγες και δεν μπορούσε να επιστρέψει στην οικογένειά του

Αυτό το νησί έχει την καλύτερη παραλία στον κόσμο

Περιβάλλον Χτες
Σύμφωνα με τους Travel Experts, αξίζει να το επισκεφτείς!

Εορτολόγιο: Πότε πέφτει του Αγίου Γεωργίου

Ιστορικά Προχτές
Το αιώνιο ερώτημα...

Η εποχή του Οzempic: Ένα φάρμακο που δημιούργησε κουλτούρα

Stories Προχτές
Η κουλτούρα της δίαιτας, την εποχή της υπερκατανάλωσης

Πως κάνουν τατουάζ οι φυλακισμένοι;

Stories Προχτές
Ο περιορισμός τους κάνει όλο και πιο εφευρετικούς