E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Γιατί δεν παίρνω προαγωγή; Οι ειδικοί απαντούν

Οι τέσσερις παράγοντες που πρέπει να ισχύουν για να πάρετε προαγωγή

Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ Δημοσίευση 31/1/2023 | 01:17

Γιατί δεν παίρνω προαγωγή; Οι ειδικοί απαντούν
Φωτογραφία από Djordje Petrovic

Ποιοι είναι οι λόγοι για τους οποίους κάποιοι προάγονται και άλλοι όχι; Τα άτομα που προωθούνται είναι αυτά που προμοτάρουν τον εαυτό τους περισσότερο από εσάς ή είναι αυτά που μπαίνουν σε εταιρείες όπου ανοίγονται ευκαιρίες, και έχουν εξελιχθεί; Oι ειδικοί του Forbes θα σου απαντήσουν.

Για να πάρετε προαγωγή, τέσσερα πράγματα πρέπει να ισχύουν:

  • Η εταιρεία πρέπει να έχει μια θέση που πρέπει να καλυφθεί.
  • Πρέπει να είστε σε θέση να καλύψετε αυτή τη θέση.
  • Πρέπει να είσαι ο καλύτερος άνθρωπος για αυτή τη θέση.
  • Πρέπει να εκδηλώσετε ενδιαφέρον και προθυμία να πάρετε τη θέση.

Έτσι, οι άνθρωποι που προωθούνται είναι αυτοί που μπαίνουν σε εταιρείες όπου ανοίγονται ευκαιρίες, φροντίζουν να είναι προετοιμασμένοι για αυτές τις ευκαιρίες και φροντίζουν οι διευθυντές τους να γνωρίζουν ότι θέλουν περισσότερη ευθύνη.

Αυτό έχει μερικές συνέπειες:

  • Δεν μπορείς να προαχθείς σε μια θέση που δεν υπάρχει. Μην ζητάτε να προαχθείτε σε διευθυντή εάν η εταιρεία δεν χρειάζεται νέο διευθυντή αυτήν τη στιγμή. Σας τοποθετεί αμέσως ως κάποιον που θέλει απλώς να γίνει διευθυντής και όχι ως κάποιος που θέλει να βοηθήσετε την εταιρεία σας. Αυτός είναι ο λόγος που θέλετε να εργαστείτε σε δυναμικές, αναπτυσσόμενες εταιρείες – αυτές είναι που δημιουργούν νέες ευκαιρίες.
  • Οι προαγωγές δεν αφορούν ανταμοιβή ή τιμωρία. Η εταιρεία σας δεν είναι η μαμά ή ο μπαμπάς που πρόκειται να σας δώσει παγωτό ή να σας στείλει στο δωμάτιό σας για να επιβραβεύσει ή να τιμωρήσει τη συμπεριφορά σας. Η εταιρεία χρειάζεται να γίνουν ορισμένα πράγματα και πρέπει να συνεργαστείτε με την εταιρεία σας για να φτάσετε σε μια θέση όπου μπορείτε να βοηθήσετε.
  • Οι προαγωγές δεν αφορούν το ποιος είναι περισσότερο σε μια εταιρεία – ναι, συνήθως βοηθάει, αλλά μην πιστεύετε ότι το να αφιερώσετε χρόνο σε κάνει αυτόματα τον καλύτερο άνθρωπο για την ανοιχτή θέση.
  • Δεν αρκεί απλώς να έχετε «προσόντα» – πρέπει να είστε οι πιο κατάλληλοι τόσο μεταξύ άλλων εσωτερικών υποψηφίων για τη θέση όσο και εξωτερικών υποψηφίων που θα μπορούσαν να έρθουν μέσω αναζήτησης. 
  • Η προαγωγή είναι μια αλλαγή της περιγραφής της θέσης εργασίας - δεν λαμβάνετε προαγωγή και, στη συνέχεια, επιστρέφετε στην παλιά σας εργασία με μεγαλύτερη αμοιβή. Μπαίνετε σε μια νέα δουλειά. Ξέρετε ποια είναι αυτή η νέα δουλειά; 
  • Οι προσφορές αφορούν το μέλλον και όχι το παρελθόν. Πρόκειται για το να βάλετε τον καλύτερο άνθρωπο σε μια ανοιχτή θέση ξεκινώντας *σήμερα*, όχι μια ανταμοιβή για μια δουλειά που έγινε καλά στο παρελθόν. 
  • Οι "προαγωγές" μπορεί να είναι πλευρικές - εάν προβιβαστείτε από ανώτερος μηχανικός σε κατώτερο διευθυντή, ο μισθός σας μπορεί να μην αυξηθεί απαραίτητα. Η μισθολογική κλίμακα για αυτήν την ανοιχτή θέση μπορεί να είναι ή να μην είναι υψηλότερη από την παλιά σας εργασία. Και πάλι, πρόκειται για την περιγραφή της θέσης εργασίας. Θέλετε να γίνετε μάνατζερ ή όχι; Και θα θέλατε να γίνετε ένας ακόμη κι αν ήταν η ίδια αμοιβή;
  • Περισσότερη υπευθυνότητα συνήθως σημαίνει ανταγωνισμός, αλλά η προαγωγή είναι ένας τρόπος για να καλύψει η εταιρεία έναν ρόλο που χρειάζεται. Όταν μιλάτε στον διευθυντή σας για μια προαγωγή, η συζήτηση αφορά τη δουλειά και γιατί τη θέλετε. 
  • Εστιάστε στο *να είστε καλοί, όχι στο *να πείσετε τους ανθρώπους* ότι είστε καλοί – κατανοήστε τη δουλειά που θέλετε. Μιλήστε με τους ανθρώπους που το έχουν.
  • Διαβάστε, μάθετε και μελετήστε. Αναζητήστε έργα που σας επιτρέπουν να ασκήσετε αυτές τις δεξιότητες. Μέχρι να ανοίξει μια θέση, θα πρέπει να έχετε σταθερές αποδείξεις ότι είστε έτοιμοι.
  • Δεν γίνεσαι ηγέτης με την προαγωγή σου. Παίρνετε προαγωγή επειδή είστε ηγέτης – μην κάθεστε στη γωνία και έπειτα αναρωτιέστε γιατί δεν σας παίζουν. 
  • Πρέπει να περάσετε στη σκοτεινή πλευρά - όταν αναλαμβάνετε μια ηγετική θέση, απλά δεν μπορείτε να κάνετε μερικά από τα πράγματα που κάνατε παλιά. Να είστε έτοιμοι να απολύσετε ανθρώπους. Πάρτε σκληρές αποφάσεις. 
  • Πολλά από αυτά που απορρίπτονται ως κόλπα των άλλων είναι απλώς μέρος της περιγραφής της θέσης εργασίας – το να είσαι επικοινωνιακός, να είσαι ορατός. Το να είσαι χρήσιμος. Χτίζοντας σχέσεις. Δεν μπορείς να είσαι ηγέτης χωρίς να κάνεις αυτά τα πράγματα. 
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ποια είναι η Caitlin Clark που αλλάζει το μέλλον του μπάσκετ για τις γυναίκες

Πρόσωπα 25.04.2024
Αναμόρφωσε πλήρως το κολεγιακό μπασκετικό τοπίο

Το γκράφιτι που άλλαξε τον κόσμο

Νέα Εποχή 25.04.2024
Μερικά από τα πιο διάσημα έργα street art που λάτρεψε ο κόσμος

5 πολιτικοί που δολοφονήθηκαν τον 21ο αιώνα

Πρόσωπα 25.04.2024
Για διάφορους λόγους

Αντρας που έφυγε από την Αγγλία το 2008, εγκλωβίστηκε στην Αιθιοπία για 16 χρόνια

Stories Χτες
Εχασε το ταξιδιωτικό του έγγραφο για τους πρόσφυγες και δεν μπορούσε να επιστρέψει στην οικογένειά του

Αυτό το νησί έχει την καλύτερη παραλία στον κόσμο

Περιβάλλον Χτες
Σύμφωνα με τους Travel Experts, αξίζει να το επισκεφτείς!

Εορτολόγιο: Πότε πέφτει του Αγίου Γεωργίου

Ιστορικά Προχτές
Το αιώνιο ερώτημα...

Η εποχή του Οzempic: Ένα φάρμακο που δημιούργησε κουλτούρα

Stories Προχτές
Η κουλτούρα της δίαιτας, την εποχή της υπερκατανάλωσης

Πως κάνουν τατουάζ οι φυλακισμένοι;

Stories Προχτές
Ο περιορισμός τους κάνει όλο και πιο εφευρετικούς