E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Αυτοί οι τύποι σερβίρουν το πιο παλαβό πρωινό στο ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης

Γιάννης Δασκάλου και Κωνσταντίνος Τζαντζαράς - Ραδιοφωνικοί παραγωγοί (και πολλά άλλα)

Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ Δημοσίευση 17/1/2023 | 10:29

Αυτοί οι τύποι σερβίρουν το πιο παλαβό πρωινό στο ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης
Nextweb Studio

Είναι γεγονός πως η πόλη έχει διάφορες πρωινές εκπομπές που κονταροχτυπιούνται στις μετρήσεις. Επίσης όμως, είναι γεγονός πως η συγκεκριμένη εκπομπή δεν μοιάζει με τίποτα από όσα ακούγονται στα ερτζιανά. Με φανατικό κοινό, με δικό της app, η εκπομπή Cocktail είναι εντελώς αλλού.

Γιάννης Δασκάλου

Ξεκίνησα το 1993 στον ΑΝΤ1 97.5 στην Κούσκουρα και στα «Σπορ του Βορρά», στην Εθνικής Αμύνης. Χωρίς κινητά, τάμπλετ, social media, διαδίκτυο και άλλες σημερινές πολυτέλειες. Έμαθα τη δημοσιογραφία με τον old school τρόπο. Τρέξιμο ανελέητο, τεφτέρι για συνεντεύξεις, τηλεφωνικές ηχογραφήσεις σε στούντιο με μοντάζ σε πομπινόφωνο, εκμάθηση «τυφλού συστήματος» σε γραφομηχανή. Ήταν ωραίες εποχές, μάθαινες την δουλειά με τον δύσκολο – και στο… τζάμπα - αλλά τον σωστό τρόπο.

Τριάντα (παρά κάτι…) χρόνια στα Media, είμαι σήμερα σε μια φάση που προσπαθώ να απολαμβάνω ότι κάνω. Τα πρωινά μου γεμίζουν με το Cocktail στον 1055Rock και την ραδιοφωνική… ψυχοθεραπεία που καθημερινά στήνουμε με τον Κωστή (Τζαντζαρά). Τα μεσημέρια μου τα περνάω στον Yellow Radio FM 101.7, μοιράζοντας με το κιτρινόμαυρο ακροατήριό μου αγάπη, όνειρα, συνεντεύξεις και νέα για τον λατρεμένο μας ΑΡΗ Θεσσαλονίκης. Αλλά το μεγάλο όνειρο είναι το Cocktaillive, η πρώτη εφαρμογή ραδιοφωνικής εκπομπής στην Ελλάδα, που περιμένουμε με τον Κωστή να γίνει η σπίθα για μια μεγάλη «φωτιά» στη νέα εποχή της επικοινωνίας και ψυχαγωγίας.

Αυτό που πάση θυσία θα ήθελα να αλλάξει είναι η νοοτροπία μας στην καθημερινότητα.

Η Θεσσαλονίκη είναι ακόμη το σημείο αναφοράς μου επειδή είναι η πόλη μου. Είναι τα νιάτα μου. Οι αξημέρωτες νύχτες μου. Τα ζόρικα πρωινά μου. Είναι η οικογένεια, οι φίλοι, οι έρωτες, οι αγωνίες, οι χαρές και οι λύπες μου. Η Μαριάννα και ο Μπιλάκος μου. Η ομάδα μου. Είναι κάθε μικρό και μεγαλύτερο σοκάκι της που έχω περπατήσει και κρύβει μια μικρή ιστορία μου. Έχω φύγει πολλές φορές, έχω ταξιδέψει πολύ, αλλά την ζεστασιά της αγκαλιάς της δεν την έχω συναντήσει πουθενά.

Η πόλη έχει μια γλυκιά, ανεξήγητη αυθεντικότητα. Στον τρόπο που διασκεδάζει, τρώει, πίνει, γκρινιάζει, ονειρεύεται. Και παρά τα κουσούρια της δεν θέλω να αλλάξει, γιατί τότε δεν θα είναι διαφορετική. Αυτό που πάση θυσία θα ήθελα να αλλάξει είναι η νοοτροπία μας στην καθημερινότητα. Να κάνουμε την Θεσσαλονίκη μια πιο ευγενική, μια πιο καθαρή πόλη χωρίς εσωστρέφειες και μίζερες συμπεριφορές.

Μαγαζιά υπάρχουν πολλά και πολύ ωραία. Στέκια, όμως, λίγα. Vogatsikou 3, Flipside και Mignon είναι κάποια από αυτά με αυθεντικούς ανθρώπους, ποτά, καφέδες και μουσικές. Για φαγητό διαστημικού επιπέδου σε καλύπτουν ο Χρήστος με τον Σταύρο Σωτηρούδη σε Γλυκάνισο, Marea, Iberico και Διαγώνιο. Γύρο και μαγικό γεμιστό μπιφτέκι στο κάρβουνο θα πάμε να φάμε στο Express στην Τούμπα, μπουγάτσες και πίτες – μέρα αλλά και μεταμεσονύχτια - θα φάμε στον υπέροχο «Γρηγόρη» στην Μπότσαρη. Και αν είστε καλά παιδιά, θα σας πάω στη μανούλα μου τη Σισίκα για μαγικό, σπιτικό Σμυρναίικο σιμιγδαλένιο χαλβά…

Kωνσταντίνος Τζαντζαράς

Όταν ξεκίνησα την δουλειά μου ήμουν τόσο ευτυχισμένος που βρήκα επιτέλους να κάνω επαγγελματικά αυτό που αγαπώ και που περιέργως πολλοί άλλοι ήθελαν να ακούσουν! Και μάλιστα να πληρώνομαι και κάθε μήνα. Σήμερα είμαι σε ένα σημείο που εξακολουθώ να κάνω αυτό που αγαπώ, να είμαι στα ΜΜΕ, με καθημερινή ραδιοφωνική εκπομπή και ως μέλος του δημιουργικού της πιο πετυχημένης τηλεοπτικής εκπομπής της χώρας.

Η Θεσσαλονίκη είναι ακόμη το σημείο αναφοράς μου επειδή δε με ήθελε καμία άλλη πόλη!  Δεν χωράνε σε 100 σελίδες αυτά που θέλω να αλλάξουν. Ίσως μια καλή αρχή θα ήταν αλλαγή της νοοτροπίας των κατοίκων της που συμπεριφέρονται ως κακομαθημένα νήπια που τα θέλουν όλα στο πιάτο χωρίς να κάνουν τίποτα οι ίδιοι.

Μια καλή αρχή για την πόλη, θα ήταν αλλαγή της νοοτροπίας των κατοίκων της 

Από την άλλη, θα ήθελα να παραμείνει ως έχει η αυθόρμητη εξωστρέφειά μας. Τώρα για παράδειγμα, θα μπορούσαμε αυτή τη μίνι συζήτηση να την μετατρέψουμε σε μια εξαιρετική τσιπουροκατάσταση!

Στέκια και μέρη για βόλτες: Για ρακές στο Eπεα Πτερόεντα, για φοβερές μπύρες και μουσικές στο Μινιόν, για τα καλύτερα κοκτέιλ στο Βογατσικού 3 και τα καλά μας τα ουίσκι στο Classic bar απέναντι από το Μέγαρο Μουσικής. Τα στέκια τα κάνουν οι παρέες, που ως γνωστόν είναι ο καλύτερος μεζές!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Έπεσε νεκρός πάνω στη σκηνή: Το συγκλονιστικό τέλος του ηθοποιού από το «The Κόπανοι»

Stories 17.09.2025
Το κοινό νόμιζε ότι ήταν ατάκα του ρόλου – αλλά ήταν η τελευταία του ανάσα

Το βίντεο με ένα τυπικό ιαπωνικό σπίτι που έγινε viral

Νέα Εποχή 17.09.2025
«Γιατί δεν έχουμε κι εμείς τέτοια σπίτια;»

«Ήταν μόλις 38 ετών»: Το κορίτσι των βιντεοκασετών που χάθηκε πρόωρα

Retro 17.09.2025
Από τη «Ρόδα, τσάντα και κοπάνα» στη σιωπή της απώλειας

Η πόλη που κάθε κάτοικος είναι… αγρότης: Ο οικισμός που γράφει ιστορία!

Περιβάλλον 17.09.2025
Σε αυτό το μέρος οι κάτοικοι καλλιεργούν υποχρεωτικά το μισό του οικοπέδου τους, δημιουργώντας μια κοινότητα που ζει αυτάρκης, βιώσιμη και σε απόλυτη αρμονία με τη φύση

Η σκηνή που δεν είδαμε ποτέ: Το παράπτωμα του Χατζηθωμά στην ταινία «Ο Στρίγγλος που έγινε αρνάκι»

Retro 17.09.2025
Η αποβολή που δε μάθαμε ποτέ στην ταινία και το πολιτικό παρασκήνιο πίσω από την απόφαση του Αλέκου Σακελλάριου

Η πιο πρωτότυπη ιδέα: Η ευρωπαϊκή πόλη που έβαλε βιβλιοθήκες στα βαγόνια του μετρό

Νέα Εποχή 17.09.2025
Metroteka: Το project που μετατρέπει το μετρό σε παράδεισο για βιβλιοφάγους

To αφεντικό της OpenΑΙ ανησυχεί για τη συμπεριφορά του ChatGPT

Νέα Εποχή 17.09.2025
Ο διευθύνων σύμβουλος της OpenAI, Σαμ Αλτμαν εξομολογείται