E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

ΗΠΑ: «Είναι σαν εμπόλεμη ζώνη» ‑ 37 οι νεκροί από την κακοκαιρία

Έχει επηρεαστεί το 60% των Αμερικανών

Δημοσίευση 26/12/2022 | 09:05

ΗΠΑ: «Είναι σαν εμπόλεμη ζώνη» ‑ 37 οι νεκροί από την κακοκαιρία

Τους 37 έφτασαν σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό του CNN οι νεκροί από την ιστορικών διαστάσεων κακοκαιρία που σαρώνει ΗΠΑ και Καναδά τα τελευταία 24ωρα προκαλώντας τεράστια προβλήματα.

Η εκτίμηση των αρχών είναι, μάλιστα, ότι ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί τις επόμενες ώρες καθώς οι αναφορές που λαμβάνουν από τα σωστικά συνεργεία είναι ότι υπάρχουν άνθρωποι που έχουν χάσει τη ζωή τους αλλά δεν έχει γίνει ακόμα εφικτό να μεταφερθούν σε νοσοκομεία για την ταυτοποιήση τους.

Για «επική κακοκαιρία που συμβαίνει μια φορά στη ζωή μας» έκανε λόγο η κυβερνήτης της Νέας Υόρκης τονίζοντας ότι ήταν σχεδόν αδύνατη η μετακίνηση των σωστικών συνεργείων ακόμα και των εκχιονιστικών. «Μιλάμε για εμπόλεμη ζώνη» πρόσθεσε η ίδια. Είναι ενδεικτικό ότι οι αρχές σε αρκετές πολιτείες έχουν επιτάξει ιδιωτικά snowmobiles προκειμένου να προσεγγίσουν εγκλωβισμένους ανθρώπους.

Ενδεικτική της έκτασης και της έντασης της κακοκαιρίας ότι από αυτή έχει επηρεαστεί σχεδόν το 60% του πληθυσμού των ΗΠΑ βάσει των ανακοινώσεων από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Τα φαινόμενα είναι τόσο σφοδρά ώστε θα μπορούσαν να προκληθούν κρυοπαγήματα μέσα σε λεπτά σε ορισμένες περιοχές για όσους είναι εκτεθειμένοι στο κρύο, σύμφωνα με την ίδια υπηρεσία.

Νεκροί από την κακοκαιρία έχουν καταγραφεί, μεταξύ άλλων, σε Κολοράντο, Κάνσας, Οκλαχόμα, Νεμπράσκα και Νέα Υόρκη ενώ θύματα, ατυχήματα και καταστροφές καταγράφει και ο Καναδάς.

Αυτό που βιώσαμε ήταν σαν τυφώνας κατηγορίας 3 ανάμεικτος με χιόνι, δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας του Μπάφαλο, μιας από τις περιοχές που επλήγησαν σφοδρότερα από την κακοκαιρία.

Το χιόνι σε αυτήν την περιοχή της δυτικής Νέας Υόρκης έφτασε σε ύψος το 1,2 μέτρο με νεκρούς να εντοπίζονται σε αυτοκίνητα και σε σωρούς από χιόνι στην άκρη του δρόμου.

Η κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Κάθι Χόκουλ δήλωσε, επίσης, ότι είναι σε επαφή με τον Λευκό Οίκο και ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν θα ανταποκριθεί στο αίτημα της Πολιτείας να την κηρύξει σε κατάσταση καταστροφής. «Θα περάσει στην ιστορία ως η καταστροφικότερη καταιγίδα στο Μπάφαλο. Είναι ιστορικών διαστάσεων και ακόμη είμαστε στα μισά», είπε η Χόκουλ.

Η χειμερινή καταιγίδα που έφερε πολικές θερμοκρασίες από της Βόρειες Μεγάλες Κοιλάδες μέχρι τα σύνορα με το Μεξικό, κινείται προς τα ανατολικά, αφού άφησε εκατομμύρια ανθρώπους χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και έγινε αφορμή να ακυρωθούν χιλιάδες πτήσεις εν μέσω της εορταστικής περιόδου.

Η ηλεκτροδότηση δεν θα αποκατασταθεί πλήρως στο Μπάφαλο πριν από σήμερα, Δευτέρα, προειδοποίησαν οι αρχές και κάλεσαν κατοίκους να μην βγαίνουν από τα σπίτια τους, καθώς οι δρόμοι παραμένουν αποκλεισμένοι. Σύμφωνα, δε, με το τελευταίο δελτίο της αμερικανικής μετεωρολογικής υπηρεσίας (NWS) αναμένεται να πέσουν από 30 έως 60 εκατοστά χιονιού ακόμα μέχρι τη νύκτα.

Οι θερμοκρασίες αναμένεται ότι θα επιστρέψουν «στα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα έως τα μέσα της εβδομάδας», σύμφωνα με τη NWS.

Περισσότερες από 3.000 πτήσεις ακυρώθηκαν χθες, Κυριακή, και προστίθενται στις περίπου 3.500 που είχαν ακυρωθεί το Σάββατο και στις 6.000 άλλες που είχαν ακυρωθεί την Παρασκευή, σύμφωνα με τον εξειδικευμένο ιστότοπο Flightaware.com.



ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κατώτατος μισθός: «Κλειδώνει» στο υπουργικό συμβούλιο η αύξηση – Τα σενάρια

Οικονομία 26.03.2026
Το πιθανό εύρος της αύξησης, οι επιπτώσεις σε μισθούς και επιδόματα και το οικονομικό πλαίσιο της απόφασης

Μυστηριώδη βίντεο στα social media του Λευκού Οίκου προκαλούν ερωτήματα

Κόσμος 26.03.2026
Προαναγγέλλουν χτύπημα κατά του Ιράν;

Καιρός: Έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας με βροχές και χιόνια στα βουνά ‑ Πού θα είναι έντονα τα φαινόμενα

Καιρός 26.03.2026
Μεταβολή από τα δυτικά από το βράδυ της Πέμπτης – Τοπικά φαινόμενα στην Αττική, χιόνια στα ορεινά άνω των 900-1.200 μέτρων - Πότε αναμένεται βελτίωση

Πληροφορίες για χτύπημα με drone σε τουρκικό δεξαμενόπλοιο

Κόσμος 26.03.2026
Αναφέρθηκαν ζημιές στον κινητήρα και στο κατάστρωμα του πλοίου, αλλά δεν αναφέρθηκαν θύματα ή τραυματίες.

Βόλος: Δεν αναγνωρίζονταν οι σοροί των θυμάτων ‑ Με σοβαρά εγκαύματα στο κεφάλι ο 39χρονος

Ελλάδα 26.03.2026
Σκηνές αρχαίας τραγωδίας εκτυλίχθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης (25/3) στην Αγία Παρασκευή Βόλου

Πηγάδι του Διαβόλου: Τα τρία σενάρια για την τραγωδία με τον 34χρονο δύτη στη Βουλιαγμένη

Ελλάδα 26.03.2026
Η δύσκολη επιχείρηση ανάσυρσης και οι συνθήκες στο υποθαλάσσιο σπήλαιο που εξετάζονται από τους ειδικούς

Εντοπίστηκε η σορός του 34χρονου δύτη στα Λιμανάκια Βουλιαγμένης

Ελλάδα Χτες
Η επιχείρηση για την ανάσυρση της σορού δεν θα πραγματοποιηθεί σήμερα

Ιράν: «Υπερβολικές οι απαιτήσεις Τραμπ» – Οι 5 όροι της Τεχεράνης για κατάπαυση του πυρός

Κόσμος Χτες
Ιρανικός αξιωματούχος τόνισε ότι η χώρα θα τερματίσει τον πόλεμο μόνο όταν το αποφασίσει η ίδια και εφόσον ικανοποιηθούν οι δικές της προϋποθέσεις.

Πώς έγινε η τραγωδία με τις δύο νεκρές στον Βόλο: Συγκλονιστική μαρτυρία, «είδα άνθρωπο να φλέγεται στην αυλή»

Ελλάδα Χτες
Γειτόνισσα περιέγραψε πως ένας γείτονας προσπάθησε να βοηθήσει τον άνθρωπο που φλεγόταν ρίχνοντας πάνω του μπουφάν

Τραγωδία στον Βόλο: Μάνα και κόρη νεκρές από έκρηξη σε σπίτι – Σοβαρά τραυματισμένος 39χρονος

Ελλάδα Χτες
Η έκρηξη σημειώθηκε λίγο πριν τις 16:00 στην περιοχή Αγία Παρασκευή και αποδίδεται πιθανώς σε φιάλη υγραερίου από σόμπα.

Fuel Pass 2026: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα, ποια τα εισοδηματικά κριτήρια και πόσα ευρώ δικαιούστε

Οικονομία Χτες
Η πλατφόρμα αναμένεται να ανοίξει την ερχόμενη εβδομάδα στο gov.gr, με στόχο οι πληρωμές να ολοκληρωθούν πριν το Πάσχα.

Το Ιράν ισχυρίζεται ότι εκτόξευσε πυραύλους προς το αμερικανικό αεροπλανοφόρο Abraham Lincoln

Κόσμος Χτες
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Πολεμικού Ναυτικού του Ιράν, οι πύραυλοι ανάγκασαν το αεροπλανοφόρο που έχει αναπτυχθεί στην περιοχή του Κόλπου «να αλλάξει θέση»