LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Home Alone: Πού βρίσκεται το τεράστιο σπίτι των McCallister

Έκανε τόση αίσθηση στην ταινία που μπήκε μέχρι και στο Airbnb 30 χρόνια μετά.

Γράφει η ΔΑΦΝΗ ΤΣΑΡΤΣΑΡΟΥ Δημοσίευση 2/12/2022 | 04:34

Home Alone: Πού βρίσκεται το τεράστιο σπίτι των McCallister
E-Daily Collage

Το υπέροχο και τεράστιο σπίτι που βλέπουμε στην ταινία Home Alone βρίσκεται έξω από το Σικάγο.

Συγκεκριμένα, η διεύθυνση του σπιτιού είναι 671 Lincoln Ave και βρίσκεται στη Winnetka, IL 60093. Αυτό που πρέπει να γνωρίζεις, είναι ότι μόνο μερικές εσωτερικές σκηνές γυρίστηκαν στην τοποθεσία 671 Lincoln Ave, επειδή η παραγωγή το βρήκε πολύ μικρό για εξοπλισμό, καθιστώντας το πραγματικό σπίτι κατάλληλο μόνο για να κινηματογραφήσει τους εξωτερικούς χώρους.

Η κουζίνα, μαζί με την κύρια σκάλα, το υπόγειο, τη σοφίτα και το μεγαλύτερο μέρος του πρώτου ορόφου, γυρίστηκαν στο πραγματικό σπίτι, με αποτέλεσμα να εμφανίζονται μόνο εσωτερικοί χώροι στην ταινία.

Οι περισσότεροι από τους εσωτερικούς χώρους του σπιτιού αναδημιουργήθηκαν ή ντουμπλαρίστηκαν σε ένα σκηνικό που χτίστηκε στο γυμναστήριο του πρώην campus του New Trier Township High School.

Αυτό έγινε με σκοπό να δοθεί περισσότερος χώρος για το πλήρωμα και τον εξοπλισμό. Ένα παράδειγμα αυτού είναι η διευρυμένη εκδοχή της σκάλας και του κύριου φουαγιέ του πραγματικού σπιτιού. Το δεντρόσπιτο στην πίσω αυλή χτίστηκε ειδικά για την πρώτη ταινία και αποσυναρμολογήθηκε μετά το τέλος των γυρισμάτων.

Το σπίτι αυτό, ανήκε στους John και Cynthia Abendshien. Το ζευγάρι δεν το είχε για πολύ καιρό όταν η εταιρεία παραγωγής τους πλησίασε για να μετατρέψει το νέο τους σπίτι σε σκηνικό γυρισμάτων για την ταινία. Ο σκηνοθέτης Chris Columbus δήλωσε αργότερα ότι το να βρει ένα σπίτι που να ταιριάζει στο όραμά του δεν ήταν εύκολη δουλειά: «Χρειαζόμασταν να φτιάξουμε ένα σπίτι που θα λειτουργούσε για τα ακροβατικά και επίσης ένα σπίτι που να ήταν οπτικά ελκυστικό και, αν αυτό έχει νόημα, ζεστό και απειλητικό ταυτόχρονα. Είναι το είδος του σπιτιού αν ήσουν παιδί, θα ήταν διασκεδαστικό να μείνεις μόνος στο σπίτι… Ήθελα να νιώθω διαχρονικό».

Η οικογένεια Abendshien έμενε ακόμα στο σπίτι ενώ γύριζαν το Home Alone — τα γυρίσματα των οποίων χρειάστηκαν περίπου 4 με 5 μήνες. Η κόρη τους Laura Abendshien ήταν έξι ετών εκείνη την εποχή και έκανε μια αναδρομή στα τέλη του 2020, εμφανιζόμενη στην εκπομπή This Morning του Ηνωμένου Βασιλείου για να μιλήσει για την εμπειρία της μεγαλώνοντας στο εμβληματικό σπίτι. Η Abendshien θυμήθηκε ότι τα μέλη του καστ έγιναν μέρος της οικογένειας κατά κάποιο τρόπο κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων: «Περνούσαν χρόνο στο σπίτι όταν δεν γύριζαν τις σκηνές τους. Ο Macaulay Culkin χρησιμοποιούσε το δωμάτιό μου για να μελετήσει με τον δάσκαλό του και το αδερφός του [Keiran], δεν γύριζε τόσο πολλές σκηνές, έτσι απλά άραζε στο δωμάτιό μου».

AirBnB Christmas

You may not remember me as particularly accommodating, but I’ve grown up, and for the first time I’m opening the doors to my family home this holiday season.

Τα Χριστούγεννα του 2021, το σπίτι μπήκε στο Airbnb κι έτσι μόνο 4 άτομα είχαν την ευκαιρία να διαμείνουν για μια μόνο νύχτα στο τεράστιο σπίτι των McCallister, με οικοδεσπότη τον -όχι και ιδιαίτερα φιλόξενο τότε- Buzz. Το αντίτιμο ήταν μόνο 25 δολάρια!!

A cozy holiday scene with twinkling lights and a perfectly trimmed tree await you - without the interruption of any pesky intruders!

Get ready for booby traps galore (but don’t worry – you’ll be setting them, not sidestepping them!)

This holiday season, we’re playing by my little bro’s rules, so feel free to eat junk food and watch rubbish on TV all night long.

Feel free to let your inner eight-year-old run free. Just try not to let my Tarantula, Axl, loose this time!

Help yourself to surprisingly searing splashes of aftershave and take the chance to scream into the mirror.

Battle planning got ya hungry? We’ve got all of the ‘90s favorites your heart desires, including a candlelit dinner of microwavable macaroni & cheese.

Try not to burn the joint down, and keep the change, ya filthy animal!

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η γέφυρα για την τέλεια selfie που φτιάχτηκε για ερωτευμένα ζευγάρια

Ωραίες Εικόνες 20.04.2024
Έχει ένα κενό 30 εκατοστών που δεν επιτρέπει αυτοκίνητα

Η γιαγιά της Helena Bonham Carter ήταν διάσημο ιστορικό πρόσωπο, εξίσου περίεργο και εκκεντρικό

Άνθρωποι 20.04.2024
Η cool πρόγονος της ηθοποιού είχε υψηλές γνωριμίες

Ο δολοφόνος που σκότωνε ερωτευμένα ζευγαράκια, και δεν πιάστηκε ποτέ

Άνθρωποι 20.04.2024
O Ζόντιακ ήταν ένας κατά συρροήν δολοφόνος, που έδρασε στην ευρύτερη περιοχή της βόρειας Καλιφόρνια

Γιατί οι Ιάπωνες σερβιτόροι δεν παίρνουν φιλοδωρήματα

ΝΕΑ 20.04.2024
Πότε είναι ΟΚ να αφήσετε φιλοδώρημα στην Ιαπωνία

H γυναίκα που έγινε διάσημη ως η πιο ευέλικτη αθλήτρια όλων των εποχών

Άνθρωποι 20.04.2024
Lottie Dod, αθλήτρια και πέντε φορές πρωταθλήτρια του Wimbledon

Οι μαύρες χήρες του Λίβερπουλ: H ιστορία των πανούργων γυναικών

Ιστορικά 20.04.2024
Η μία δεν δίστασε να σκοτώσει το παιδί της

Πού πήγαν μετά θάνατον ο Αδάμ και η Εύα; Η ερώτηση που δεν απαντά η Βίβλος

Ιστορικά Χτες
Υπάρχει όντως ένα ερώτημα εδώ που δεν έχει ξεκάθαρη απάντηση

Το υγρό που θα αντικαταστήσει τη βενζίνη και το έχουμε όλοι στα σπίτια μας

Τεχνολογία Χτες
Οι προσπάθειες που γίνονται από τους κατασκευαστές οχημάτων