E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

5 τρόποι να ανανεώσεις τη σχέση σου

Πώς μπορούμε να καταπολεμήσουμε τη ρουτίνα που επέρχεται στο πέρασμα του χρόνου;

Γράφει η MATINA KONTOY Δημοσίευση 18/11/2022 | 11:07

5 τρόποι να ανανεώσεις τη σχέση σου
Photo by Sotnikov_Misha at envato.com

Η δημιουργία μιας σχέσης δεν προϋποθέτει μόνο ευχάριστες στιγμές, αλλά και πολλές δοκιμασίες, όπως είναι η ρουτίνα, η οποία μπορεί να οδηγήσει το ζευγάρι σε μία στάσιμη καθημερινότητα.

Μετά από την πρώτη περίοδο -που είναι και η πιο έντονη συναισθηματικά- σε μακροχρόνιες σχέσεις είναι απόλυτα φυσιολογικό να προκύψει κάτι τέτοιο. Δεν φταίει κανείς από τους δύο, είναι μάλλον αναπόφευκτο. Το σημαντικό είναι να το αναγνωρίσεις και να βρεις τρόπους να έρθεις πιο κοντά με την/ τον σύντροφό σας. 

Δεν έχει τόση σημασία να αναλωθούμε στο πότε ξεκίνησε η ρουτίνα, αλλά στο πού αξίζει να επικεντρωθούμε.

Σε μια σχέση είναι απαραίτητο ο καθένας να διαθέτει τον προσωπικό του χώρο και να εστιάζει στον εαυτό του, αλλά σε συνδυασμό πάντα με την φροντίδα και της άλλης πλευράς.

Πώς μπορούμε να καταπολεμήσουμε τη ρουτίνα που επέρχεται στο πέρασμα του χρόνου;

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να ανανεωθεί μια σχέση. Η συνταγή δεν είναι μία και μοναδική (ωραία θα ήταν!), το κοινό συστατικό όμως παραμένει το ίδιο. Πρωτίστως θέληση και έπειτα:

 

Τρυφερότητα

Τον πρώτο καιρό κρατιόσασταν από το χέρι, ανταλλάσατε φιλιά φανερά ή κρυφά, αγκαλιαζόσασταν και κάνατε φιλοφρονήσεις ο ένας στον άλλο.
Φλερτάρατε! Το «σ’αγαπώ» δεν έβγαινε τόσο εύκολα όσο τώρα, αλλά είχε μεγαλύτερη βαρύτητα. Γιατί όμως να αναπολείς αυτό το στάδιο της σχέσης και να μην το επαναφέρεις στην καθημερινότητά σου; Δεν χρειάζεσαι λόγο και αιτία για να φιλήσεις τον σύντροφό σου, να τον αγκαλιάσεις, να του πεις κάτι όμορφο. Η τρυφερότητα που υπάρχει σε συνδυασμό με την εγγύτητα θα υπενθυμίσει και στους δύο πόσο δυνατή είναι η σχέση σας.

 

Ευγνωμοσύνη

Τίποτα δεν μπορεί να ενδυναμώσει τη σχέση σας περισσότερο από την αναγνώριση -την αμοιβαία κατανόηση για την προσπάθεια που γίνεται και από τις δύο πλευρές. Μην ξεχνάτε να λέτε «ευχαριστώ» και για τα πιο απλά πράγματα. Είναι κάτι που θεωρείται αυτονόητο και δεν λέγεται συχνά, όμως, μόλις ειπωθεί γαληνεύει την ψυχή μας.

Εκπλήξεις

Ένας ρομαντικός τρόπος για να δείξουμε έμπρακτα την αγάπη μας είναι κάνοντας εκπλήξεις ο ένας στον άλλον. Η αποστολή ενός μπουκέτου με λουλούδια, εισιτήρια για τη συναυλία του αγαπημένου του συγκροτήματος ή για έναν αγώνα της ομάδας του ή οτιδήποτε ξέρεις ότι θα φτιάξει τη διάθεση του/ της συντρόφου.

 

Περάστε ποιοτικό χρόνο μαζί

Όταν τα ζευγάρια κάνουν ένα χόμπι μαζί, ανανεώνεται η επικοινωνία και το δέσιμο που έχουν μεταξύ τους. Αυτό μπορεί να είναι για παράδειγμα ένα άθλημα, μια νέα σειρά ή ακόμα και μαθήματα μαγειρικής. Με αυτό τον τρόπο θα έρθετε πιο κοντά, θα μοιραστείτε μία κοινή εμπειρία και θα έχετε νέα θέματα για συζήτηση, ενώ παράλληλα θα διασκεδάσετε. Έτσι, όσες υποχρεώσεις κι αν έχετε, στο τέλος της ημέρας θα βρίσκετε χρόνο για να περάσετε εναλλακτικά από τα συνηθισμένα σας.

 

Περάστε χρόνο χωριστά

Μερικές φορές δεν αναγνωρίζουμε πόσο πολύ νοιαζόμαστε για τους άλλους μέχρι να μας λείψουν – η αλήθεια είναι πως είναι πιο δύσκολο να εκτιμήσεις κάποιον όταν είναι συνεχώς δίπλα σου. Ο προσωπικός χώρος για τον καθέναν είναι πολύ σημαντικός και απαραίτητος. Κάνε λοιπόν μια συνειδητή προσπάθεια να βγαίνεις τακτικά με τις δικές σου παρέες αλλά και να ασχολείσαι με τις δραστηριότητες που αγαπάς.

 

Οι σχέσεις δεν μένουν στάσιμες. Είναι ζωντανά συστήματα που εξελίσσονται. Ακόμη και οι κρίσεις που ενδεχομένως προκύψουν, μπορούν να αποτελέσουν κίνητρο για εσωτερική αναζήτηση και εξέλιξη.

 

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τα πιο αφράτα πασχαλινά τσουρέκια με ίνες

Food 29.04.2024
Όλα τα tips για να φτιάξετε αφράτο και πεντανόστιμο τσουρέκι

4 συμβουλές για καλύτερη διάθεση στη δουλειά

Body+Mind 29.04.2024
Μάθε πώς θα περνάς καλά στη δουλειά σου κάθε μέρα!

Νιώθεις το πρόσωπό σου πρησμένο; Να πώς θα το καταπολεμήσεις

Body+Mind 29.04.2024
Υπάρχει λύση, αρκεί να ακούσεις το σώμα σου

Πώς θα σωθείς από τις παρανυχίδες και τα πετσάκια που σου χαλάνε το μανικιούρ

Body+Mind Χτες
Τι μπορεί να κάνεις λάθος και δεν τα ξεφορτώνεσαι

Πως θα απαλλαγείς από την δυσκοιλιότητα

Body+Mind Χτες
Μυστικά κατά της δυσκοιλιότητος

Ο νόστιμος ξηρός καρπός που θα σταματήσει τις λιγούρες σου

Food Χτες
Έχει επίδραση στο κέντρο αυτοελέγχου του εγκεφάλου

Λαύκος: Το ελληνικό χωριό που απαγορεύονται τα αυτοκίνητα

Ταξίδια Χτες
Το πανέμορφο χωριό του Πηλίου που πρέπει να επεισκεφθείς

Πώς να φτιάξεις εύκολα το δικό σου πρωτομαγιάτικο στεφάνι

Σπίτι Προχτές
Ο πιο ωραίος τρόπος για να νιώσεις από κοντά την πανέμορφη ανοιξιάτικη φύση!