E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η γερμανική ταινία που θα σε κάνει να αναθεωρήσεις κάποια πράγματα για τη ζωή

Το μήνυμα είναι: Κάθε δευτερόλεπτο μπορεί να σου αλλάξει τη ζωή!

Γράφει η ΔΑΦΝΗ ΤΣΑΡΤΣΑΡΟΥ Δημοσίευση 5/11/2022 | 04:46

Η γερμανική ταινία που θα σε κάνει να αναθεωρήσεις κάποια πράγματα για τη ζωή
E-Daily Illustration

Το Run Lola,Run προβλήθηκε για πρώτη φορά το 1999 και πρόκειται για ένα ιδιαίτερο φιλμ που όσες φορές και να το δεις, διαπιστώνεις το πόσο μπορεί να αλλάξει τη ζωή σου κάθε δευτερόλεπτο.

Η ταινία αφορά τη Lola, η οποία λαμβάνει ένα τηλεφώνημα από το αγόρι της τον Manni. Αυτός της εξομολογείται ότι πρέπει μέσα σε 20 λεπτά να βρει 100.000 γερμανικά μάρκα που οφείλει να παραδώσει σε έναν γκάνγκστερ, αφού η βαλίτσα που είχε με αυτά, κλάπηκε από κάποιον στο μετρό. Εάν δεν τα βρει μέσα σε αυτό το διάστημα, το πιθανότερο είναι πως θα πεθάνει. Τα 20' που η Lola τρέχει για να βρει το ποσό γυρίζονται 3 φορές με διαφορετικό σχέδιο και διαφορετικό τέλος την κάθε φορά. 

Υποδυόμενη από τη Franka Potente, η Lola είναι η πρωταγωνίστρια της ταινίας. Είναι γρήγορη και πνευματώδης, αν και δεμένη συναισθηματικά με λάθος ανθρώπους. Σε όλη την ταινία, βλέπουμε αρκετές δυναμικές πλευρές του χαρακτήρα της. Ωστόσο, δεν είναι σαφές ποια είναι η αληθινή της προσωπικότητα λόγω των συνεχών αλλαγών των γεγονότων. Το σίγουρο είναι πως πρόκειται για ένα άτομο δοτικό και γενναιόδωρο με τους ανθρώπους του, αφού δίνει και τη ζωή της για να βοηθήσει αυτούς που αγαπάει.

Το μήνυμα της ταινίας

Το μήνυμα είναι ότι ακόμα και τα πιο μικρά γεγονότα μπορεί να έχουν τεράστιες συνέπειες και να φέρουν μεγάλες αλλαγές στη ζωή που δε μπορούμε να αντιληφθούμε. Όπως το φαινόμενο της πεταλούδας δηλαδή, που εξηγεί πως το πέταγμα μιας πεταλούδας στην Μαλαισία μπορεί να επιφέρει τυφώνα στο Τρίνινταντ ...και πάει λέγοντας.

Το Lola Rent (όπως είναι ο γερμανικός τίτλος) σε σκηνοθεσία Tom Tykwyer, είναι μια «πειραματική» ταινία εγκλήματος, δράματος και δράσης, για την οποία ο σκηνοθέτης είχε δηλώσει ότι «θα είναι μια πειραματική ταινία για ένα μαζικό κοινό». Το Run Lola Run έχει να κάνει με τον βαθύ αντίκτυπο που μπορούν να έχουν στη ζωή οι μικρές αποφάσεις της στιγμής. Ο δημιουργός Tom Tykwer είναι ένας αυτοδίδακτος σκηνοθέτης, ο οποίος ήθελε να εξερευνήσει αυτήν την ιδέα και "να μεταφράσει το συναισθηματικό κόσμο των ανθρώπων στη γλώσσα του κινηματογράφου".

Το σύντομο διάστημα των 20 λεπτών που διαδραματίζονται τα γεγονότα, μας επιτρέπουν να δούμε καθεμία από τις κινήσεις της Lola και του Manni, αναλύοντάς τις και συγκρίνοντάς τις με τις ζωές μας.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

5 + 1 παράξενες θεωρίες για τα Φιλαράκια που έφτιαξαν οι φαν

TV Σειρές 02.05.2024
Η μια πιο ακραία από την άλλη

Η παράξενη προέλευση 5 πολύ διάσημων τραγουδιών

Μουσική Προχτές
Δεν είναι όλα όπως τα νομίζουμε

Eurovision 2024: Το βίντεο από την πρώτη πρόβα της Μαρίνας Σάττι

Eurovision 29.04.2024
Στη δημοσιότητα δόθηκε το πρώτο βίντεο από την πρόβα της Μαρίνας Σάττι στη σκηνή της Eurovision

Αρλεκιν: Ποιο ήταν το πρώτο βιβλίο στην Ελλάδα και ο μοναδικός Έλληνας συγγραφέας με ψευδώνυμο

Paper 27.04.2024
Τα Αρλεκιν μας αποχαιρετούν: H ιστορία των πιο πετυχημένων βιβλίων περιπτέρου

The Bear: Η σειρά που οφείλεις στον εαυτό σου να ξεκινήσεις

TV Σειρές 27.04.2024
Ανάγκασε εκατομμύρια τηλεθεατές να κολλήσουν μαζί της

Τέλος τα Αρλεκιν μετά από 45 χρόνια: Η συγκινητική ανακοίνωση του εκδότη

Paper 25.04.2024
Το τέλος εποχής για τα Αρλεκιν ανακοίνωσε ο επικεφαλής των εκδόσεων, Χάρης Νικολακάκης