E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Αυτά τα μέρη έχουν την πιο απόκοσμη ατμόσφαιρα του κόσμου

Σίγουρα, δε θα ήθελες να βρεθείς εκεί.

Γράφει η ΔΑΦΝΗ ΤΣΑΡΤΣΑΡΟΥ Δημοσίευση 26/9/2022 | 00:45

Αυτά τα μέρη έχουν την πιο απόκοσμη ατμόσφαιρα του κόσμου
Photo by Simon Wijers on Unsplash

Όσο πλησιάζουν οι κρύες ημέρες και η γιορτή του Halloween, τόσο μας αρέσει να ακούμε και να διαβάζουμε ιστορίες τρόμου και φαντασμάτων.

Σε αυτό το κείμενο, συγκεντρώσαμε πού θα βρούμε μερικά από τα πιο τρομακτικά σημεία του κόσμου. Από μια εγκαταλελειμμένη πόλη στη Ναμίμπια σε μια στοιχειωμένη πρώην φυλακή στην Αυστραλία... αυτά τα ανατριχιαστικά spots και οι τοπικοί τους θρύλοι θα σε κάνουν να ανατριχιάσεις.

The Banff Springs Hotel, Καναδάς

Έχοντας στο μυαλό μας τις ιστορίες της Agatha Christie, αλλά και το "The Shining" του Stephen King, είναι εύκολο να σκεφτεί κανείς ένα στοιχειωμένο και απόκοσμο ξενοδοχείο. Για το Banff Springs Hotel, οι ντόπιοι λένε ιστορίες για μια ολόκληρη οικογένεια που δολοφονήθηκε εν ψυχρώ στο δωμάτιο 873. Άλλοι μιλούν για ένα θυρωρό που εξαφανίζεται και εμφανίζεται ξανά σε ανύποπτο χρόνο. Το όμορφο ξενοδοχείο διαθέτει σκωτσέζικο βαρονικό στιλ, ενώ περιβάλλεται από τις ντυμένες με έλατα κορυφές των Καναδικών Βραχωδών Ορών και προσφέρει πρόσβαση στα εμβληματικά γήπεδα σκι του Jasper και του Banff.

Νησί Hashima, Ιαπωνία

Το αποκαλούμενο Gunkanijima ή αλλιώς «Νησί των Θωρηκτών», το Hashima είναι ένα εγκαταλελειμμένο και ακατοίκητο νησί κοντά στην πόλη Ναγκασάκι στη νότια Ιαπωνία. Είναι περιτριγυρισμένο από ένα μεγάλο θαλάσσιο τείχος και είναι γεμάτο με απόκοσμα, ερημωμένα ιστορικά κτίρια από σκυρόδεμα που στέκουν αγέρωχα. Σήμερα, οι επισκέπτες μπορούν να κάνουν ένα ταξίδι στο νησί και να δουν τα κτίρια που έχουν μείνει αναλλοίωτα στο χρόνο.

Kolmanskop, Ναμίμπια

Το Kolmanskop είναι μια εγκαταλελειμμένη πόλη-φαντάσματα που βρίσκεται στην έρημο Namib στη νότια Ναμίμπια. Ιδρύθηκε στις αρχές του 1900 και η πόλη κατοικήθηκε αρχικά από γερμανικές οικογένειες που συνέρρεαν στην περιοχή με την ελπίδα να φτιάξουν την περιουσία τους από διαμάντια που ανακαλύφθηκαν στην έρημο. Η πόλη ήταν εξαιρετικά πλούσια, αλλά όταν το χωράφι με τα διαμάντια είχε εξαντληθεί, εγκαταλείφθηκε το 1954. Οι επισκέπτες σήμερα μπορούν να περιδιαβούν μέσα σε σπίτια όπου η άμμος φτάνει ως τα γόνατα και τα απόκοσμα άδεια κτίρια έχουν κάνει αυτή την πόλη hot spot για κυνηγούς φαντασμάτων.

Οι κατακόμβες του Παρισιού

Ένα από τα πιο στοιχειωμένα μέρη στην Ευρώπη είναι οι Κατακόμβες του Παρισιού. Λόγω των ασφυκτικά γεμάτων νεκροταφείων τον 18ο αιώνα, οι Γάλλοι αποφάσισαν να αποθηκεύσουν τα οστά και τα κρανία περισσότερων από 6 εκατομμυρίων σορών, στα λατομεία ασβεστόλιθων μήκους 180 μιλίων κάτω από το Παρίσι. Σήμερα, μπορεί κανείς να δει αυτές τις κατακόμβες. Σε μια έκταση που μετρά 1,7 χιλιόμετρα, οι επισκέπτες μπορούν να περπατήσουν μπροστά από διάσπαρτα κρανία και οστά και να μάθουν την ιστορία της τοποθεσίας. Επιπλέον, μπορείς να κάνεις απλά μια εικονική περιήγηση στις Κατακόμβες.

Pripyat, Ουκρανία

Μία από τις πιο διάσημες πόλεις-φαντάσματα στην Ευρώπη είναι το Pripyat στην Ουκρανία. Αυτή η πόλη, που κάποτε κατοικούνταν από 55.000 ανθρώπους, χρειάστηκε να εκκενωθεί πλήρως μετά την καταστροφή στον πυρηνικό σταθμό του Τσερνομπίλ το 1986. Ωστόσο, το Pripyat δεν υπέστη ολοσχερή ζημιά από την πυρηνική καταστροφή, επομένως είναι δυνατό να επισκεφθεί κανείς την πόλη με έναν ειδικό οδηγό και, βέβαια, προστατευτικά ρούχα. Κατά την επίσκεψή σου, βλέπεις πώς η φύση έχει κυριεύσει την πόλη-φάντασμα τα τελευταία 36 χρόνια καθώς περπατάς δίπλα από την άδεια πισίνα της πόλης, το λούνα-παρκ και τα σοβιετικά διαμερίσματα. Η ραδιενεργή ακτινοβολία που εκλύθηκε κατά τη διάρκεια της καταστροφής μειώθηκε στο Pripyat με τα χρόνια, αλλά εξακολουθεί να είναι πολύ επικίνδυνη.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αντρας που έφυγε από την Αγγλία το 2008, εγκλωβίστηκε στην Αιθιοπία για 16 χρόνια

Stories 24.04.2024
Εχασε το ταξιδιωτικό του έγγραφο για τους πρόσφυγες και δεν μπορούσε να επιστρέψει στην οικογένειά του

Η συγγραφέας που υπερασπίζεται τους άντρες και κάνει πάταγο στη Βρετανία

Stories 24.04.2024
Είναι κι αυτοί θύματα της πατριαρχίας

Αυτό το νησί έχει την καλύτερη παραλία στον κόσμο

Περιβάλλον 24.04.2024
Σύμφωνα με τους Travel Experts, αξίζει να το επισκεφτείς!

Εορτολόγιο: Πότε πέφτει του Αγίου Γεωργίου

Ιστορικά Χτες
Το αιώνιο ερώτημα...

Η εποχή του Οzempic: Ένα φάρμακο που δημιούργησε κουλτούρα

Stories Χτες
Η κουλτούρα της δίαιτας, την εποχή της υπερκατανάλωσης

Πως κάνουν τατουάζ οι φυλακισμένοι;

Stories Χτες
Ο περιορισμός τους κάνει όλο και πιο εφευρετικούς

Το αρχαίο εpωτικό γκράφιτι που βρέθηκε σε ελληνικό νησί

Ιστορικά Προχτές
Αφορούσε τη συνέυρεση δυο αντρών

Ένας άνδρας που ο κόσμος δεν του έδωσε την αναγνώριση που άξιζε

Πρόσωπα Προχτές
Το επίτευγμά του και η αναγνώριση που δεν ήρθε

Εξωγήινοι: Οι 3 πιο γνωστές περιπτώσεις «στενών επαφών»

Stories Προχτές
Κάποιοι είδαν, κάποιοι έκαναν ότι δεν είδαν

Παγκόσμια Ημέρα Γης: Ποιο είναι το μέλλον μας σε αυτό τον πλανήτη;

Περιβάλλον Προχτές
To μέλλον διαγράφεται... ζεστό