E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Μητσοτάκης στο CNN: «Fake news» από την Αγκυρα, έχουμε σώσει δεκάδες χιλιάδες μετανάστες

Ο πρωθυπουργός κάλεσε την Τουρκία να συμμορφωθεί με τους κανόνες Διεθνούς Δικαίου και το Δίκαιο της Θάλασσας

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 22/9/2022 | 21:59

Μητσοτάκης στο CNN: «Fake news» από την Αγκυρα, έχουμε σώσει δεκάδες χιλιάδες μετανάστες

Ψύχραιμη ήταν η απάντηση που έδωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά τις εμπρηστικές δηλώσεις του Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος -από το βήμα του ΟΗΕ- επεδίωξε να προκαλέσει τις εντυπώσεις, κατηγορώντας την Ελλάδα για πνιγμούς βρεφών στο Αιγαίο, ενώ δεν δίστασε να εμφανίσει και σχετικές φωτογραφίες, προς επίρρωσιν των ανυπόστατων ισχυρισμών του.

Ο κ.Μητσοτάκης, μέσα από τη συνέντευξή του στο CNN, κάλεσε την τουρκική πλευρά να συμμορφωθεί με τους κανόνες Διεθνούς Δικαίου και το Δίκαιο της Θάλασσας, ενώ μίλησε για «fake news» όσον αφορά στους τουρκικούς ισχυρισμούς για το μεταναστευτικό. Ξεκαθάρισε, πάντως, ότι η Ελλάδα παραμένει ανοιχτή στον διάλογο.

«Έχουμε σώσει δεκάδες χιλιάδες μετανάστες» τόνισε ο Έλληνας πρωθυπουργός απαντώντας στις τουρκικές επιθέσεις περί δήθεν εγκλημάτων από την Ελλάδα.

Μάλιστα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε παράλογο από την πλευρά της Άγκυρας να εξαπολύει αυτού του είδους τις κατηγορίες προς την Αθήνα όταν η πρώτη έχει τέτοιο ιστορικό αναφορικά με το μεταναστευτικό.

«Ο Ερντογάν έχει ενθαρρύνει δεκάδες χιλιάδες να περάσουν στην Ευρώπη» τόνισε ο πρωθυπουργός ενώ πρόσθεσε πως «έχουμε υποχρέωση να προστατεύουμε μετανάστες».

Σχολιάζοντας τις τουρκικές επιθέσεις για το μεταναστευτικό, μίλησε για fake news, για ανυπόστατες κατηγορέις.

«Πρεπει να καθίσουμε και να μιλήσουμε η Τουρκία» είπε, ωστόσο, ο Έλληνας πρωθυπουργός δείχνοντας έτσι ότι ελληνική πλευρά είναι ανοιχτή στον διάλογο.

Σημείωσε, ακόμη, ότι η Τουρκία έχει να επιτελέσει σημαντικό ρόλο όσον αφορά στο μεταναστευτικό.

Αναφέρθηκε, δε, στο «κρεσέντο προκλητικότητας» από τους Τούρκους που «αμφισβητούν την κυριαρχία των νησιών»

«Η Τουρκία θα πρέπει να ακολουθήσει το Δίκαιο της Θάλασσας» υπογράμμισε ο Έλληνας πρωθυπουργός εστιάζοντας στο θέμα της τουρκικής παραβατικότητας.

Για την ενέργεια

Αναφορικά με το ζήτημα της ενεργειακής κρίσης, ο Έλληνας πρωθυπουργός τόνισε ότι θα πρέπει να απορροφηθεί η ακρίβεια και να μπει ένα πλαφόν στις τιμές φυσικού αερίου.

«Όλες οι χώρες παλεύουν με την ενεργειακή κρίση και την αύξηση των τιμών» σημείωσε ο κ.Μητσοτάκης εστιάζοντας στις προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει η Γηραιά Ήπειρος ενόψει του χειμώνα και ενώ η Ρωσία κλείνει τη στρόφιγγα των παροχών φυσικού αερίου.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός τόνισε, ακόμη, ότι στο στόχαστρο έχουν μπει τα υπερκέρδη εταιρειών με σκοπό το όφελος των περισσότερων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πάφος ‑ Ερυθρός Αστέρας 1‑1: Εγραψε ιστορία η κυπριακή ομάδα και βρέθηκε στ` αστέρια!

Αθλητικά Νέα 27.08.2025
Η Πάφος των... θαυμάτων ζει στιγμές μοναδικές, πέταξε εκτός συνέχειας τον Ερυθρό Αστέρα (1-1) και εξασφάλισε θέση στη League Phase του Champions League

Φωτορεπόρτερ παραιτείται καταγγέλλοντας «νομιμοποίηση» της σφαγής από το Reuters – Viral η κομμένη δημοσιογραφική ταυτότητα

Κόσμος Χτες
Σύμφωνα με την Zink τα δυτικά μέσα ενημέρωσης συνέβαλαν να δημιουργηθεί το περιβάλλον μέσα στο οποίο λαμβάνουν χώρα αυτές οι ισραηλινές επιθέσεις σε δημοσιογράφους

Σκύδρα: «Τον σκότωσα γιατί μου έκλεψε τα φρούτα», λέει ο 75χρονος για τον 72χρονο

Ελλάδα Χτες
Το θύμα είχε δηλωθεί ως αγνοούμενος και αναζητούνταν για 10 μέρες

Φωτιά τώρα στην Παιανία κοντά στην Αττική Οδό

Ελλάδα Χτες
Μήνυμα 112 για ετοιμότητα

Κιργιστάν: Ρωσίδα ορειβάτισσα αποκλεισμένη εδώ και 14 μέρες σε βουνό

Κόσμος Χτες
Δραματική έκκληση του γιου της: «Είναι ζωντανή»

Τραγικός θάνατος 22χρονης από σπάνια αλλεργική αντίδραση μετά από αξονική τομογραφία

Κόσμος Χτες
Η θανατηφόρα αντίδραση προκλήθηκε από το σκιαγραφικό που της χορηγήθηκε

Αχαΐα: Διαστάσεις παίρνει η ευλογιά των αιγοπροβάτων ‑ Εφιάλτης για τους κτηνοτρόφους

Ελλάδα Χτες
Η κατάσταση με την εξάπλωση της ευλογιάς των αιγοπροβάτων στη Δυτική Αχαΐα επιδεινώνεται

Φθιώτιδα: Στη φυλακή 59χρονος που απείλησε με μαχαίρι την ανιψιά του ‑ «Βγες έξω να σε σφάξω»

Ελλάδα Χτες
Στο δικαστήριο ο 59χρονος εμφανίστηκε μετανιωμένος και υποστήριξε πως όλο αυτό ήταν «μια χαζομάρα»

Προσωπικός Αριθμός: Παράταση για την έκδοσή του με επιλογή δύο ψηφίων

Ελλάδα Χτες
Η παράταση δίνεται προκειμένου οι πολίτες να έχουν τη μέγιστη χρονική δυνατότητα επιλογής των δύο πρώτων ψηφίων