E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

«Η ΕΥΠ παρακολουθούσε εμένα κι άλλους 11.000 επί ΣΥΡΙΖΑ!»

«Λάβρος» ήταν ο Παναγιώτης Λαφαζάνης σε συνέντευξή του

Δημοσίευση 6/9/2022 | 11:10

«Η ΕΥΠ παρακολουθούσε εμένα κι άλλους 11.000 επί ΣΥΡΙΖΑ!»

«Καταπέλτης» ήταν ο Παναγιώτης Λαφαζάνης σε συνέντευξή του κατά του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι το πρώην κυβερνών κόμμα παρακολουθούσε συστηματικά όχι μόνο τον ίδιο, αλλά τουλάχιστον 11.000 ανθρώπους.

Μιλώντας στην ιστοσελίδα «Ελλάδα 24», ο πρώην πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας τόνισε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μεταλλαχθεί πλήρως αφού δεν έχει καμία σχέση με την Αριστερά, ούτε με καμιά εκδοχή της Αριστεράς, καθώς πρόκειται για ένα συστημικό κόμμα, μία νέα Δεξιά σε ακραίες μορφές και εκδοχές της», συμπληρώνοντας ότι το τρίτο μνημόνιο ήταν ταφόπετρα για την Ελλάδα.

Για τις παρακολουθήσεις και αυτά που είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες από την επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ο κος Λαφαζάνης δήλωσε: «Αυτά που είπε ο κος Ρουμπάτης για τον κύριο Σαγιά και Πιτσιόρλα είναι μόνο η ορατή κορυφή του παγόβουνου και δεν μπορούσε να μην τα πει, γιατί είχανε βγει στην δημοσιότητα σε προηγούμενη φάση, δεν είπε όμως όλη την αλήθεια ο κος Ρουμπάτης καθώς έχουμε άλμα παρακολουθήσεων για λόγους εθνικής ασφάλειας από την ΕΥΠ στα χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ, περίπου 50.000, 11.000 κάθε χρόνο. Ποιοι είναι αυτοί κύριε Ρουμπάτη οι 11.000; ‘Όλοι αυτοί είναι υπόκοσμος και παρακολουθούνταν για εγκλήματα μεγάλα για το δημόσιο συμφέρον; Εδώ μιλάμε για παρακολουθήσεις χιλιάδων πολιτικών προσώπων, δημοσιογράφων και δημόσια ενδιαφέροντος. Αυτό έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ, ανέπτυξε την στρατηγική των παρακολουθήσεων στο έπακρο και μιλάω για τις επίσημες παρακολουθήσεις και όχι και για τις ανεπίσημες».

«Δεν είπαν την αλήθεια ο Ρουμπάτης και ο Τσίπρας»

Ο κ. Λαφαζάνης συνέχισε στον ίδιο τόνο αναφερόμενος στην ΕΥΠ αλλά και στο τμήμα της Γενικής Ασφάλειας. «Δεν είπε την αλήθεια ο Ρουμπάτης, δεν είπε την αλήθεια και ο Τσίπρας. Εμένα με παρακολουθούσε συστηματικά ο ΣΥΡΙΖΑ από δύο υπηρεσίες: Μία από την ΕΥΠ και μία από το περίφημο τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού πολιτεύματος της Γενικής Ασφάλειας, το οποίο ελέγχει όλες τις κοινωνικές και κινηματικές δραστηριότητες οι οποίες υποτίθεται βλέπουν το κράτος και την Δημοκρατία. Αυτό το τμήμα το ίδρυσε ο Σημίτης και το αναβάθμισε με προσωπικό και εξοπλισμό ο Τσίπρας, νομοθετικά.

Αυτό το τμήμα με παρακολουθούσε εμένα συστηματικά, με κατέγραφε, με βιντεοσκοπούσε και με μαγνητοσκοπούσε σφόδρα γιατί θεωρούσε ότι από την δραστηριότητα μου, την κινηματική ότι βλάπτω το δημόσιο συμφέρον και την δημοκρατία, γιατί εμείς παλεύαμε να αποτρέψουμε πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας φτωχών ανθρώπων και μ’ αυτές τις παρακολουθήσεις στοιχειοθέτησαν πλήθος κατηγοριών σε βάρος μου. Εχω στις πλάτες μου πέντε δικές από το 2017 δίκες, οι οποίες έχουν το μισό ποινικό κώδικα ως κατηγορίες. Αυτές οι δίκες και επί ΣΥΡΙΖΑ και επί Νέας Δημοκρατίας συνεχώς αναβάλλονται γιατί έχουν μεγάλο πολιτικό κόστος».

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Βουλευτής στην Ιταλία ντύθηκε... φάντασμα και αποβλήθηκε από τη Βουλή ‑ Δείτε βίντεο

Χιούμορ Χτες
Η Τζόρτζια Μελόνι παρακολούθησε το περιστατικό χαμογελώντας

Νέα Δημοσκόπηση: Πάνω από το 30% η ΝΔ, «εκτόξευση» Κωνσταντοπούλου

Πολιτική Χτες
Μόλις 6 κόμματα στη Βουλή - Ποιο κόμμα θα τα πήγαινε καλύτερα και ποιο χειρότερα με διαφορετικό αρχηγό

Η στιγμή που αστυνομικοί βρίσκουν το βρέφος σε κάδο απορριμμάτων στον Αλιμο – Δείτε βίντεο

Ελλάδα Χτες
Οι Αρχές εξετάζουν το περιστατικό με προσοχή, ενώ η καταγγελία της γυναίκας ερευνάται ως προς την αξιοπιστία και τις συνθήκες υπό τις οποίες φέρεται να χάθηκε το μωρό

Φρίκη στη Θεσσαλονίκη: Καθηγητής πληροφορικής έστελνε ερωτικά μηνύματα σε 11χρονη μαθήτρια του

Ελλάδα Χτες
Φρίκη προκαλούν τα όσα καταγγέλλει η 11χρονη μαθήτρια

Μια από τις πιο επικίνδυνες χώρες στον κόσμο προσελκύει χιλιάδες τουρίστες κάθε χρόνο λόγω... TikTok

Κόσμος Χτες
Παρά τις ρομαντικές εικόνες που προβάλλονται στα social media, οι ειδικοί προειδοποιούν ότι οι κίνδυνοι είναι πραγματικοί και σοβαροί

Φυλάκιση με αναστολή σε 44χρονο που ξυλοκόπησε με καδρόνι την πρώην σύζυγό του ‑ Τη χτυπούσε με μανία

Ελλάδα Χτες
Ο άγριος ξυλοδαρμός σταμάτησε μόνο όταν κάτοικοι άρχισαν να πετούν από τα παράθυρά τους γλάστρες και καρέκλες για να τον απομακρύνουν

Λάρισα: Το σκάνδαλο που ξεσκέπασε 28 χρόνια πριν ο ιερέας πατέρας της δολοφονημένης 52χρονης

Ελλάδα Χτες
Πώς είχε απασχολήσει την δημοσιότητα πριν αρκετά χρόνια ο πατέρας της αδικοχαμένης 52χρονης που δολοφονήθηκε από τον γιο της

Πάνος Βαλαβάνης: Πέθανε ο αρχαιολόγος που ανακάλυψε τον αρχαιότερο ελληνικό ιππόδρομο

Ελλάδα Χτες
Διετέλεσε καθηγητής Κλασικής Αρχαιολογίας στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής

Πέθανε o Ρόμπερτ Μπέντον

Κόσμος Χτες
Ο σκηνοθέτης της ταινίας «Κράμερ εναντίον Κράμερ»