E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ο Τσίπρας ζήτησε να ανοίξει η Βουλή για έκτακτη συζήτηση για τις παρακολουθήσεις

«Ναι» για τις 22 Αυγούστου λέει ο Οικονόμου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 8/8/2022 | 19:45

Ο Τσίπρας ζήτησε να ανοίξει η Βουλή για έκτακτη συζήτηση για τις παρακολουθήσεις

Τηλεφωνική επικοινωνία του Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα – Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατέθεσε αίτημα για διακοπή των θερινών διακοπών της Βουλής και έκτακτη συζήτηση προ ημερήσιας διάταξης για το θέμα των παρακολουθήσεων.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ενημέρωσε τον κ. Τασούλα ότι κατέθεσε επιστολή με το αίτημά του για το άνοιγμα της Βουλής και όπως αναφέρει ο Αλέξης Τσίπρας στην επιστολή του: «η πολιτική ζωή της χώρας βιώνει μια από τις κρισιμότερες στιγμές της στη Μεταπολιτευτική περίοδο» και προσθέτει πως: «ο Πρωθυπουργός εκμεταλλευόμενος το ότι διάγουμε περίοδο θερινών διακοπών επιχείρησε να αποφύγει την αναγκαία διαδικασία εκτενούς και δημόσιας λογοδοσίας στο χώρο που είναι το φυσικό περιβάλλον αυτής, δηλ. στη Βουλή και επέλεξε να απευθύνει διάγγελμα μέσω βιντεοσκοπημένης εξαγγελίας με προετοιμασμένο κείμενο».

Σημειώνεται, επίσης, ότι ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε από τον κύριο Τασούλα να «ανταποκριθεί στο αυτονόητα δημοκρατικό του καθήκον» να διευκολύνει να ασκηθούν το συντομότερο όλες οι αρμοδιότητες της νομοθέτησης και του κοινοβουλευτικού ελέγχου και εκτάκτως να ορίσει προ ημερησίας συζήτηση.

«Για τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία πρέπει “άμεσα να πέσει φως σε όσα έχουν συμβεί με την ύψιστη διαλογική διαδικασία κριτικού ελέγχου και συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής”», καταλήγει η εν λόγω ανακοίνωση.

Οικονόμου: «Ναι» στο άνοιγμα της Βουλής στις 22 Αυγούστου

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, μετά την επιστολή του Αλέξη Τσίπρα στον Κωνσταντίνο Τασούλα για το άμεσο άνοιγμα της Βουλής, απάντησε πως: «Η Κυβέρνηση επιδιώκει να γίνει με σοβαρότητα ό,τι απαιτείται σε θεσμικό και κοινοβουλευτικό επίπεδο για τη διερεύνηση της υπόθεσης της νόμιμης επισύνδεσης στο τηλέφωνο του κ. Ανδρουλάκη. Ο Πρόεδρος της Βουλής ενημέρωσε την Κυβέρνηση για το αίτημα του κ. Τσίπρα για τη διακοπή των θερινών διακοπών της Βουλής και τον ορισμό έκτακτης συζήτησης προ ημερησίας διάταξης για το θέμα αυτό στην Ολομέλεια.

Η Κυβέρνηση συμφωνεί στην επίσπευση του ανοίγματος της Βουλής στις 22 Αυγούστου και τον ορισμό της συζήτησης αυτής εντός εκείνης της εβδομάδας. Σημειώνεται ότι η Ολομέλεια της Βουλής είχε αρχικά προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 31 Αυγούστου».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Όταν η ισραηλινή τηλεόραση απεικόνιζε τον Ιησού ως… πίθηκο: Γυναίκα με μαγιό του κάρφωνε τα χέρια

Κόσμος Χτες
Το περιεχόμενο του σκετς προκάλεσε έντονη κατακραυγή από Χριστιανικές κοινότητες

Επιστημονικό ορόσημο: Γεγονός η πρώτη εγκυμοσύνη με τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης

Tech + Science Χτες
Το σύστημα STAR (Sperm Track and Recovery) και αντλεί την έμπνευσή του από παρόμοιες μεθόδους που χρησιμοποιούν οι αστροφυσικοί για την ανίχνευση νέων άστρων ή πλανητών μέσω τεχνητής νοημοσύνης

Οι τελευταίες στιγμές του άτυχου ορειβάτη πριν πέσει από γκρεμό στη Δράμα: Τι κατέγραψε στο βίντεο που τράβηξε ο ίδιος

Ελλάδα Χτες
Στο βίντεο - ντοκουμέντο ακούγεται ο άτυχος ορειβάτης να φωνάζει με αγωνία στον φίλο του: «Ρίξε σπρέι, ρίξε σπρέι!»

Τι περιλαμβάνει η νέα συμφωνία του Τραμπ με την Κίνα

Κόσμος Χτες
Ο Ντόναλντ Τραμπ επιβεβαιώνει νέα εμπορική συμφωνία με την Κίνα. Η Ουάσιγκτον εξασφαλίζει σπάνιες γαίες, ενώ οι Κινέζοι φοιτητές επιστρέφουν στα αμερικανικά πανεπιστήμια

Απολιθώματα άγνωστου είδους δεινοσαύρου είχαν «ξεχαστεί» σε συρτάρι για μισό αιώνα

Tech + Science Χτες
Τα απολιθώματα βρέθηκαν στη νοτιοανατολική Μογγολία, στις αρχές της δεκαετίας του ’70. Όμως εκείνη την εποχή αποδόθηκαν κατά λάθος στον Αλεκτρόσαυρο

Mακάρι να ζήσουν τα παιδιά λέει κλαίγοντας ο άνδρας που βούτηξε στον Αραχθο για να τα σώσει

Ελλάδα Χτες
«Μακάρι να ζήσουν τα παιδιά, κάναμε προσπάθεια όλοι μαζί. Ο Θεός βοηθός, η Παναγία να είναι μαζί τους να βοηθήσει να ξυπνήσουν να κάνουν τη ζωή τους», είπε ο Γκόγκα Λεβιάν

Στα πρόθυρα ρήξης ο κυβερνητικός συνασπισμός Νετανιάχου

Κόσμος Χτες
Απειλούν με διάλυση της Κνεσέτ οι υπερορθόδοξοι

Αραχθος: Πώς έβγαλαν τα παιδιά από το νερό ‑ Ήταν σε βάθος 8 μέτρων ‑ Έβγαζαν αίμα από τη μύτη

Ελλάδα Χτες
Η μαρτυρία του ανθρώπου που ειδοποιήθηκε από έναν φίλο των παιδιών που επέζησε, για τον πανικό και το κλάμα του μικρού αγοριού