E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ο Τσίπρας ζήτησε να ανοίξει η Βουλή για έκτακτη συζήτηση για τις παρακολουθήσεις

«Ναι» για τις 22 Αυγούστου λέει ο Οικονόμου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 8/8/2022 | 19:45

Ο Τσίπρας ζήτησε να ανοίξει η Βουλή για έκτακτη συζήτηση για τις παρακολουθήσεις

Τηλεφωνική επικοινωνία του Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα – Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατέθεσε αίτημα για διακοπή των θερινών διακοπών της Βουλής και έκτακτη συζήτηση προ ημερήσιας διάταξης για το θέμα των παρακολουθήσεων.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ενημέρωσε τον κ. Τασούλα ότι κατέθεσε επιστολή με το αίτημά του για το άνοιγμα της Βουλής και όπως αναφέρει ο Αλέξης Τσίπρας στην επιστολή του: «η πολιτική ζωή της χώρας βιώνει μια από τις κρισιμότερες στιγμές της στη Μεταπολιτευτική περίοδο» και προσθέτει πως: «ο Πρωθυπουργός εκμεταλλευόμενος το ότι διάγουμε περίοδο θερινών διακοπών επιχείρησε να αποφύγει την αναγκαία διαδικασία εκτενούς και δημόσιας λογοδοσίας στο χώρο που είναι το φυσικό περιβάλλον αυτής, δηλ. στη Βουλή και επέλεξε να απευθύνει διάγγελμα μέσω βιντεοσκοπημένης εξαγγελίας με προετοιμασμένο κείμενο».

Σημειώνεται, επίσης, ότι ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε από τον κύριο Τασούλα να «ανταποκριθεί στο αυτονόητα δημοκρατικό του καθήκον» να διευκολύνει να ασκηθούν το συντομότερο όλες οι αρμοδιότητες της νομοθέτησης και του κοινοβουλευτικού ελέγχου και εκτάκτως να ορίσει προ ημερησίας συζήτηση.

«Για τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία πρέπει “άμεσα να πέσει φως σε όσα έχουν συμβεί με την ύψιστη διαλογική διαδικασία κριτικού ελέγχου και συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής”», καταλήγει η εν λόγω ανακοίνωση.

Οικονόμου: «Ναι» στο άνοιγμα της Βουλής στις 22 Αυγούστου

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, μετά την επιστολή του Αλέξη Τσίπρα στον Κωνσταντίνο Τασούλα για το άμεσο άνοιγμα της Βουλής, απάντησε πως: «Η Κυβέρνηση επιδιώκει να γίνει με σοβαρότητα ό,τι απαιτείται σε θεσμικό και κοινοβουλευτικό επίπεδο για τη διερεύνηση της υπόθεσης της νόμιμης επισύνδεσης στο τηλέφωνο του κ. Ανδρουλάκη. Ο Πρόεδρος της Βουλής ενημέρωσε την Κυβέρνηση για το αίτημα του κ. Τσίπρα για τη διακοπή των θερινών διακοπών της Βουλής και τον ορισμό έκτακτης συζήτησης προ ημερησίας διάταξης για το θέμα αυτό στην Ολομέλεια.

Η Κυβέρνηση συμφωνεί στην επίσπευση του ανοίγματος της Βουλής στις 22 Αυγούστου και τον ορισμό της συζήτησης αυτής εντός εκείνης της εβδομάδας. Σημειώνεται ότι η Ολομέλεια της Βουλής είχε αρχικά προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 31 Αυγούστου».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πάφος ‑ Ερυθρός Αστέρας 1‑1: Εγραψε ιστορία η κυπριακή ομάδα και βρέθηκε στ` αστέρια!

Αθλητικά Νέα 27.08.2025
Η Πάφος των... θαυμάτων ζει στιγμές μοναδικές, πέταξε εκτός συνέχειας τον Ερυθρό Αστέρα (1-1) και εξασφάλισε θέση στη League Phase του Champions League

Φωτορεπόρτερ παραιτείται καταγγέλλοντας «νομιμοποίηση» της σφαγής από το Reuters – Viral η κομμένη δημοσιογραφική ταυτότητα

Κόσμος Χτες
Σύμφωνα με την Zink τα δυτικά μέσα ενημέρωσης συνέβαλαν να δημιουργηθεί το περιβάλλον μέσα στο οποίο λαμβάνουν χώρα αυτές οι ισραηλινές επιθέσεις σε δημοσιογράφους

Σκύδρα: «Τον σκότωσα γιατί μου έκλεψε τα φρούτα», λέει ο 75χρονος για τον 72χρονο

Ελλάδα Χτες
Το θύμα είχε δηλωθεί ως αγνοούμενος και αναζητούνταν για 10 μέρες

Φωτιά τώρα στην Παιανία κοντά στην Αττική Οδό

Ελλάδα Χτες
Μήνυμα 112 για ετοιμότητα

Κιργιστάν: Ρωσίδα ορειβάτισσα αποκλεισμένη εδώ και 14 μέρες σε βουνό

Κόσμος Χτες
Δραματική έκκληση του γιου της: «Είναι ζωντανή»

Τραγικός θάνατος 22χρονης από σπάνια αλλεργική αντίδραση μετά από αξονική τομογραφία

Κόσμος Χτες
Η θανατηφόρα αντίδραση προκλήθηκε από το σκιαγραφικό που της χορηγήθηκε

Αχαΐα: Διαστάσεις παίρνει η ευλογιά των αιγοπροβάτων ‑ Εφιάλτης για τους κτηνοτρόφους

Ελλάδα Χτες
Η κατάσταση με την εξάπλωση της ευλογιάς των αιγοπροβάτων στη Δυτική Αχαΐα επιδεινώνεται

Φθιώτιδα: Στη φυλακή 59χρονος που απείλησε με μαχαίρι την ανιψιά του ‑ «Βγες έξω να σε σφάξω»

Ελλάδα Χτες
Στο δικαστήριο ο 59χρονος εμφανίστηκε μετανιωμένος και υποστήριξε πως όλο αυτό ήταν «μια χαζομάρα»

Προσωπικός Αριθμός: Παράταση για την έκδοσή του με επιλογή δύο ψηφίων

Ελλάδα Χτες
Η παράταση δίνεται προκειμένου οι πολίτες να έχουν τη μέγιστη χρονική δυνατότητα επιλογής των δύο πρώτων ψηφίων