E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κουτσούμπας: Μόνο στη Μύκονο δε βάλατε ανεμογεννήτριες ‑ Έπαψε να είναι το νησί των ανέμων;

O γενικός γραμματέας του ΚΚΕ τρολάρει απο το βήμα της Βουλής

Δημοσίευση 28/7/2022 | 18:50

Κουτσούμπας: Μόνο στη Μύκονο δε βάλατε ανεμογεννήτριες ‑ Έπαψε να είναι το νησί των ανέμων;

Με αναφορά στα πύρινα μέτωπα που βρίσκονται σε εξέλιξη ανά την Επικράτεια ξεκίνησε την τοποθέτησή του στη Βουλή ο γ.γ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «είναι τραγική ειρωνεία την ώρα που η κυβέρνηση φέρνει στη Βουλή ακόμα ένα νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος η χώρα και ο λαός να δοκιμάζονται από καταστροφικές πυρκαγιές».

Στη συνέχεια έκανε λόγο για «διαρκές προδιαγεγραμμένο έγκλημα που έχει την υπογραφή όλων όσοι κυβέρνησαν καθώς καμία κυβέρνηση δεν είχε ολοκληρωμένο σχέδιο προστασίας με επίκεντρο την πρόληψη, ενώ όλες ενίσχυσαν την εμπορευματοποίηση της γης».

«Τελικά, το προσάναμμα για τις καταστροφικές πυρκαγιές, τις συνέπειές τους μέσα σε αυτό το σύστημα είναι η πολιτική που αντιμετωπίζει τα δάση, τη γη, συνολικά το περιβάλλον ως πηγή κερδοφορίας για μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους» τόνισε στη συνέχεια.

Ακόμη απευθυνόμενος στα υπουργικά έδρανα είπε πως «ακόμα και αυτή τη στιγμή, για να αποφευχθούν τα χειρότερα, πάρτε μέτρα, κάνετε τα αυτονόητα: εξασφαλίστε ακόμα και έκτακτη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, τις αναγκαίες υποδομές και τα μέσα για να αντιμετωπιστούν οι πυρκαγιές, προχωρήστε τώρα στις αναγκαίες προσλήψεις ώστε να καλυφθούν τα 4.000 κενά στους μόνιμους πυροσβέστες και τα 1.500 κενά επιστημονικού προσωπικού στη Δασική Υπηρεσία».

«Ψηφίστε την τροπολογία που κατέθεσε η ΚΟ του ΚΚΕ για τη μονιμοποίηση όλων των 5ετών, 7ετών και των εποχικών πυροσβεστών. Προχωρήστε άμεσα στην καταγραφή των ζημιών, στην αποκατάσταση και την αποζημίωση των πληγέντων» προσέθεσε ο γ.γ του ΚΚΕ.

Η ομιλία του είχε και αναφορά στη... Μύκονο. «Μόνο στη Μύκονο δε βάλατε ανεμογεννήτριες… Γιατί άραγε; Έπαψε να είναι το νησί των ανέμων;», ανέφερε χαρακτηριστικά. Μάλιστα η συγκεκριμένη αναφορά μέσα σε λίγη ώρα έγινε viral στα social media.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ολυμπιακός – Αϊντχόφεν 1‑1: Τον πάγωσε στο 93′

Αθλητικά Νέα Χτες
Έχασαν τη νίκη μέσα από τα χέρια τους στις καθυστερήσεις οι ερυθρόλευκοι

ΗΠΑ: Ραντεβού με την ιστορία έχει ο Ζόραν Μαμντάνι – Όλα τα βλέμματα στη Νέα Υόρκη

Κόσμος Χτες
Ο Ζόραν Μαμντάνι ετοιμάζεται να γράψει ιστορία έχοντας ως κεντρική προεκλογική υπόσχεσή του ένα χαμηλότερο κόστος διαβίωσης για τους πολλούς.

Χαμός σε αγώνα της ΕΠΣΑ: Ποδοσφαιριστής αποβλήθηκε γιατί κλώτσησε και γρονθοκόπησε αντιπάλους του

Ελλάδα Χτες
Χάος επικράτησε στο Αγιος Θωμάς-Αστέρας Ζωγράφου, καθώς ποδοσφαιριστής των φιλοξενούμενων, αφού πρώτα κλώτσησε πεσμένο στο έδαφος αντίπαλό, στη συνέχεια έριξε μπουνιά σε άλλον που του ζήτησε τον λόγο

Ξεσηκωμός αγροτών και κτηνοτρόφων – Μεγάλο πανελλαδικό συλλαλητήριο σε μια εβδομάδα

Ελλάδα Χτες
Κλιμακώνουν τον αγώνα τους αγρότες και κτηνοτρόφοι. Μαζικό συλλαλητήριο στο κέντρο των Αθηνών, στις 11 Νοεμβρίου, αποφάσισαν αγρότες και κτηνοτρόφοι στη σκιά του σκανδάλου ΟΠΕΚΕΠΕ.

Αλέξης Τσίπρας: Στη δημοσιότητα το εξώφυλλο του βιβλίου του «Ιθάκη»

Ελλάδα Χτες
Το βιβλίο θα βρίσκεται στις προσθήκες των βιβλιοπωλείων μέχρι το τέλος Ιανουαρίου

Συνεχίζονται οι διασταυρωτικοί έλεγχοι οχημάτων

Οικονομία Χτες
Νέα ειδοποιητήρια για ασφάλιση και τέλη κυκλοφορίας

Βορίζια: Παραδόθηκαν τα τρία καταζητούμενα αδέρφια για το μακελειό – Ξενοδοχείο ήταν η μια από τις κρυψώνες τους

Ελλάδα Χτες
Ο δικηγόρος τους επικοινώνησε με την αστυνομία και όρισαν σαν σημείο συνάντησης περιοχή έξω από ένα χωριό του νομού Ηρακλείου

Σουδάν: Οι αντάρτες σκοτώνουν αθώους πολίτες γελώντας

Κόσμος Χτες
Απίστευτη φρίκη από τις σφαγές

Δεν μισώ κανέναν, να σταματήσει το κακό εδώ, λέει η μητέρα της Ευαγγελίας Φραγκιαδάκη

Ελλάδα Χτες
Η αδερφή της 56χρονης υποστήριξε πως «απειλούν ότι θα ρίξουν βόμβα στο σπίτι μας»

Βίντεο: Χαμός σε πτήση στο Βιετνάμ, έδιωξαν γυναίκα που φώναζε και έκλαιγε για να καθίσει δίπλα στον σύντροφό της

Κόσμος Χτες
Η ένταση ξεκίνησε πριν την επιβίβαση, με την γυναίκα να φωνάζει στον σύντροφό της στην πύλη και τον ίδιο να της λέει πως είναι άπιστη - Η γυναίκα φώναζε στις αεροσυνοδούς για να κάτσει δίπλα του - Η πτήση καθυστέρησε 1 ώρα και 40 λεπτά