E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Cost Plus Drug Company: Φάρμακα σε τιμές κόστους και όλοι ανησυχούν

Θα τα καταφέρει το project του εκκεντρικού δισεκατομμυριούχου Mark Cuban να αλλάξει την αγορά;

Γράφει ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ Δημοσίευση 30/6/2022 | 00:53

Cost Plus Drug Company: Φάρμακα σε τιμές κόστους και όλοι ανησυχούν
@goodhousekeeping.com

Ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής και ιδιοκτήτης των Dallas Mavericks, Mark Cuban, αποφάσισε να φέρει τα «πάνω - κάτω» στη φαρμακοβιομηχανία. Ξεκίνησε ένα διαδικτυακό φαρμακείο το οποίο εμπορεύεται γενόσημα φάρμακα, σε πάρα πολύ χαμηλές τιμές. Και έτσι ελπίζει όχι μόνο να φέρει τα «πάνω - κάτω» αλλά να αλλάξει και την φυσιογνωμία της βιομηχανίας.

Όπως δήλωσε σε μια συνέντευξή του στο «CBS Mornings» ο στόχος είναι να καταπολεμηθεί η κατακόρυφη αύξηση των τιμών των φαρμάκων στην Αμερική, προσφέροντας μια υπηρεσία χωρίς μεσάζοντες ή τεράστιες προσαυξήσεις.

Η εταιρεία λέγεται «Cost Plus Drug Company» και μέχρι στιγμής προσφέρει για αγορά 800 γενόσημα φάρμακα. Ωστόσο, ο Cuban έχει στα σχέδια του να προσθέσει και επώνυμα φάρμακα. «Όταν φτάσουμε κει, πιστεύουμε πως μπορούμε πράγματι να μπορούμε να διαταράξουμε και να αλλάξουμε τη φαρμακοβιομηχανία», δήλωσε.

Οι Αμερικανοί ξοδεύουν τουλάχιστον 365 δισεκατομμύρια δολάρια για συνταγογραφούμενα φάρμακα κάθε χρόνο, με τις τιμές να είναι πολύ πάνω από άλλες χώρες. Το 2021, μια έρευνα έδειξε πως 18 εκατομμύρια Αμερικανοί, ή αλλιώς το 7% του ενήλικου πληθυσμού των ΗΠΑ, δεν μπορούν να πληρώσουν για την απαραίτητη φαρμακευτική αγωγή.

Ο Cuban με αυτό του το εγχείρημα, υποστηρίζει πως μπορεί να κρατήσει τις τιμές χαμηλά, αγοράζοντας απευθείας από τους κατασκευαστές φαρμάκων. Η νέα του ιστοσελίδα, χρεώνει 15% προσαυξήσεις, 3 δολάρια κόστος διαχείρισης και 5 δολάρια για αποστολή.

«Όλοι γνωρίζουμε ανθρώπους που έπρεπε να πάρουν αποφάσεις να πληρώσουν μεταξύ του ενοικίου τους, της τροφής και των φαρμάκων τους, ή έπρεπε να μοιραστούν τα φάρμακά τους. Και αυτό είναι λάθος στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής το 2022», αναφέρει ο Cuban.

Η ιδέα για την επιχείρηση ήρθε από τον συνιδρυτή της Dr. Alex Oshmyansky, που κάποια στιγμή έστειλε ένα e-mail στον Cuban, για να συζητήσουν τη δημιουργία ενός website που θα εμπορεύεται σπάνια φάρμακα σε χαμηλό κόστος. «Σκέφτηκα, γιατί να το περιορίσουμε στα σπάνια φάρμακα; Ας φτιάξουμε μια εταιρεία και αντί να δουλέψουμε μέσα στο παραδοσιακό σύστημα, ας δουλέψουμε έξω από αυτό, έχοντας πλήρη διαφάνεια» συμπλήρωσε ο δισεκατομμυριούχος.

Ο ιδιοκτήτης των Dallas Mavericks και επενδυτής του τηλεοπτικού show «Shark Tank», είπε τέλος πως ελπίζει αυτή η επιχείρηση να γίνει τελικά το μέρος όπου θα ο κόσμος θα βρίσκει «κάθε φάρμακο στον πλανήτη».

«Είμαι ο πιο τυχερός τύπος στον κόσμο και αν μπορέσω να βρω κάτι που μπορεί να αλλάξει τη ζωή των ανθρώπων προς το καλύτερο, γιατί να μην το κάνω;» είπε ο Cuban. «Το επόμενο δολάριο που θα κερδίσω δεν πρόκειται να αλλάξει τη ζωή μου. Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Δεν πρόκειται να κάνει τη διαφορά για τα παιδιά μου, ούτε για τα παιδιά τους, ούτε για τα παιδιά τους... Αλλά το να μπορώ να κάνω το φάρμακο προσιτό, αυτό αλλάζει το παιχνίδι».

Πληροφορίες: cbsnews.com

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η Ελλάδα αντιστέκεται στην Ευρώπη: Σκληρή στάση σε αμβλώσεις και τζόγο ‑ Σε ποια θέση βρίσκεται

Νέα Εποχή 31.03.2026
Η χώρα που ισορροπεί ανάμεσα στη Μεσόγειο και την Ανατολή, μεταξύ παράδοσης και σύγχρονης λογικής

Το πιο αρχαίο ερωτικό γκράφιτι στον κόσμο βρέθηκε σε ελληνικό νησί

Ιστορικά 31.03.2026
Αποκαλύψεις για την ερωτική ζωή των αρχαίων Ελλήνων μέσα από πέτρινες επιγραφές 2.500 χρόνων

Σε ποιες χώρες είναι ευκολότερο να κάνεις οικογένεια

Νέα Εποχή 31.03.2026
Απλές λύσεις όταν υπάρχει θέληση

Τον συνέλαβαν γιατί τάιζε κόσμο, και αυτό λέει πολλά για όλους μας

Πρόσωπα 31.03.2026
Ο σεφ που έγινε «παράνομος» επειδή έκανε το σωστό

Δεν πέρασε ποτέ ‑ H ασθένεια που συνεχίζει να απειλεί τον κόσμο

Stories 31.03.2026
Ο αθόρυβος κίνδυνος που ξαναχτυπά

Αποκάλυψη για Κάρολο ‑ Νταϊάνα: Το πραγματικό τρίτο πρόσωπο στον γάμο τους δεν ήταν η Καμίλα

Stories Χτες
Στη βιογραφία της εκλιπούσας Βασίλισσας Ελισάβετ, ο Χιούγκο Βίκερς ρίχνει φως μεταξύ άλλων στην κατάρρευση του γάμου του Καρόλου και της Νταϊάνα

Η πρώτη Ελληνίδα που «άγγιξε» το Χόλιγουντ και χάθηκε σε ένα σκάνδαλο που κανείς δεν περίμενε

Πρόσωπα Χτες
Η άγνωστη ιστορία της Ελένη Αρίστη, από το συμβόλαιο με τη Universal Pictures μέχρι την πτώση που έβαλε τέλος σε μια πολλά υποσχόμενη πορεία

Η μεγάλη αντίπαλος της Coco Chanel

Πρόσωπα Χτες
Η επαναστάτρια της μόδας που έβαλε το σουρεαλισμό στην ντουλάπα των γυναικών

Τέρμα τα «ψέματα»: Οι 5 νέοι κανόνες που αλλάζουν το ποδόσφαιρο όπως το ξέραμε

Αθλητισμός Χτες
Η FIFA θα τους εφαρμόσει για πρώτη φορά στο Μουντιάλ 2026

Το απίθανο σύστημα ενός 14χρονου που ποτίζει δέντρα χωρίς νερό

Stories Χτες
Το πιο έξυπνο σύστημα ποτίσματος