E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Athens Pride 2022: Σήμερα η παρέλαση με Γιώργο Καπουτζίδη, Ελενα Παπαρίζου και Onirama

Η μεγάλη παρέλαση θα γίνει στην Πλατεία Συντάγματος, στις 19:00

Δημοσίευση 18/6/2022 | 10:46

Athens Pride 2022: Σήμερα η παρέλαση με Γιώργο Καπουτζίδη, Ελενα Παπαρίζου και Onirama

Ο Ιούνιος τιμάται ως ο «Μήνας Υπερηφάνειας» αφού είναι αφιερωμένος στη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα και έτσι, το Σάββατο (18/06), διεξάγεται το Athens Pride 2022 και η μεγάλη παρέλαση θα γίνει στην Πλατεία Συντάγματος, στις 19:00, με την παρουσία -μεταξύ άλλων- του Γιώργου Καπουτζίδη, της Έλενας Παπαρίζου και των Onirama.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση των διοργανωτών του Athens Pride 2022, σύνθημα του φετινού Φεστιβάλ Υπερηφάνειας που άρχισε στις 10 Ιουνίου, είναι η φράση «Άνευ Όρων» και τονίζεται: «Τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι καθολικά και αδιαπραγμάτευτα. Όλα τα άτομα γεννιόμαστε αδιακρίτως ελεύθερα. Έχουμε δικαίωμα στην ελευθερία λόγου και έκφρασης της προσωπικότητας, στη σωματική ακεραιότητα, στην εκπαίδευση, στον γάμο, στην οικογένεια, στην εργασία και στην ασφάλεια. Φυσικά τίποτα από τα παραπάνω δεν ισχύει στην πράξη όταν τα δικαιώματα αυτά θα πρέπει να καλύπτουν και τον σεξουαλικό προσανατολισμό, τα χαρακτηριστικά, την έκφραση και την ταυτότητα φύλου μας. Ξαφνικά εμφανίζονται αυθαίρετοι περιορισμοί βασιζόμενοι σε ανυπόστατες εκτιμήσεις, οι οποίοι εντείνουν την ανασφάλεια και τις διακρίσεις που βιώνουμε διαρκώς».

Ακόμα, οι ιθύνοντες του Athens Pride 2022 επισημαίνουν: «Μπορούμε να συνάψουμε σύμφωνο συμβίωσης, αλλά όχι γάμο. Μπορούμε να τεκνοποιήσουμε, αλλά μόνο ως ατομικότητες. Μπορούμε να κάνουμε αναδοχή παιδιών, αλλά όχι να τεκνοθετήσουμε. Μπορούμε να είμαστε ελεύθερα, αλλά μόνο στο κρεβάτι μας. Μπορούμε να έρθουμε στη ζωή, αλλά μόνο αν έχουμε τυπικά χρωμοσώματα. Μπορούμε να απολαμβάνουμε προστασία της σωματικής μας ακεραιότητας, αλλά μόνο αν τα σώματά μας χωράνε στις ιατρικές νόρμες άρρεν/θήλυ. Μπορούμε να έχουμε πρόσβαση στην εκπαίδευση, αλλά τα αναλυτικά προγράμματα δεν μας περιέχουν. Μπορούμε να νιώσουμε ασφάλεια αλλά μόνο αν κρυβόμαστε ή μένουμε αόρατα. Οι ταυτότητές μας, η σωματικότητά μας, η έκφρασή μας και οι εκφάνσεις τους όμως αφορούν σε όλη τη ζωή μας. Δικαιούμαστε να ζούμε απολαμβάνοντας τα δικαιώματα και εκπληρώνοντας τις υποχρεώσεις που μοιραζόμαστε με τον υπόλοιπο κόσμο. Εμείς και οι οικογένειές μας διεκδικούμε πραγματική ισότητα χωρίς "ναι μεν… αλλά", με ασφάλεια και συμπερίληψη, χωρίς προϋποθέσεις και αστερίσκους. Άνευ Όρων».

Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό με σχετική ανάρτηση στο Twitter, παρουσιαστής της εκδήλωσης θα είναι ο Γιώργος Καπουτζίδης και στη σκηνή που έχει στηθεί στην Πλατεία Συντάγματος, θα εμφανιστούν οι εξής: Έλενα Παπαρίζου, Onirama, Marseaux, Joanne, Ιάσωνας Μανδηλάς, Κατερίνα Βρανά, Παυλίνα Ταμουρίδου, Ody Icons, Sam Albatros και Mary Sunshine.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πού θα φας το πιο νόστιμο sushi στην Αθήνα

Eat + Drink Προχτές
Είσαι sushi lover; Πρέπει να το διαβάσεις!

7 απίθανες ταράτσες & μπαλκονάκια στη Θεσσαλονίκη για δροσερά cocktails με θέα

Eat + Drink 12.06.2025
Κοκτέιλ, θέα και ανεμελιά στον αέρα της πόλης!

5 κορυφαίες ψαροταβέρνες για ουζάκι και ψάρι στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

Eat + Drink 11.06.2025
Αν σε βγάλει ο δρόμος προς τα ‘κει μετά το μπάνιο σου, πήγαινε οπωσδήποτε!

4 μαγαζιά για να απολαύσεις το γλυκό σου μπροστά στη θάλασσα

Eat + Drink 09.06.2025
Πάρε μαζί το βιβλιαράκι σου, βάλε αντηλιακό και χάρισε στον εαυτό σου το πιο γλυκό διάλειμμα της εβδομάδας!

5 ταβερνάκια δίπλα στη θάλασσα για να απολαύσεις το φαγητό σου μετά τις βουτιές

Eat + Drink 09.06.2025
Μετά το μπάνιο στις παραλίες της Αττικής, επιβάλλεται η επίσκεψη σε ένα παραλιακό ταβερνάκι!

Οι πιο όμορφες ταβέρνες με αυλή στην Αθήνα

Eat + Drink 09.06.2025
Πεντανόστιμο φαγητό σε αυτές τις δροσερές αυλές

5 μέρη στο Χαλάνδρι που σερβίρουν καλό φαγητό για όλα τα γούστα

Eat + Drink 07.06.2025
Από τις καλύτερες περιοχές να βγεις για φαγητό και όχι μόνο!

Τα ομορφότερα ευρωπαϊκά πάρκα που αξίζει να επισκεφτείς

Urban 07.06.2025
Ημέρα Πάρκων σήμερα και θυμόμαστε τα εντυπωσιακότερα της Ευρώπης

5 ταβερνάκια με καλό φαγητό στην Πλάκα που μόνο οι ντόπιοι ξέρουν

Eat + Drink 06.06.2025
Έχουν χαρακτήρα, ιστορία και αυθεντική γεύση!

4 ασιατικά εστιατόρια στην Αθήνα με απίθανο μπουφέ κάτω από 20€ που αξίζει να δοκιμάσεις

Eat + Drink 05.06.2025
Αν αγαπάς τις ασιατικές γεύσεις και θέλεις να το ρίξεις έξω χωρίς να αδειάσεις το πορτοφόλι σου, αυτά τα spots πρέπει να μπουν στη λίστα σου!

Πέντε rooftops στην Αθήνα για δροσερά κοκτέιλ με θέα

Eat + Drink 01.06.2025
Υπέροχη θέα και δροσιά για να περάσεις όμορφα τα καλοκαιρινά βράδια σου στην Αθήνα