E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ρίχνει τους τόνους ο Ακάρ: Σημαντικό να κρατάμε ανοιχτούς τους διαύλους επικοινωνίας με την Ελλάδα

«Η εστίαση σε μια θετική ατζέντα και η μείωση των εντάσεων θα συμβάλει τόσο στις διμερείς σχέσεις όσο και στην περιφερειακή συνεργασία»

Δημοσίευση 17/6/2022 | 11:58

Ρίχνει τους τόνους ο Ακάρ: Σημαντικό να κρατάμε ανοιχτούς τους διαύλους επικοινωνίας με την Ελλάδα

«Θεωρούμε σημαντικό να παραμείνουν ανοιχτοί οι δίαυλοι επικοινωνίας για την επίλυση των προβλημάτων με την Ελλάδα» δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ κατά την ενημέρωση Τύπου μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Υπουργών Άμυνας του NATO.

«Η εστίαση σε μια θετική ατζέντα και η μείωση των εντάσεων θα συμβάλει τόσο στις διμερείς σχέσεις όσο και στην περιφερειακή συνεργασία» πρόσθεσε ο Ακάρ, αναφερόμενος στο σύντομο τετ-α-τετ που είχε με τον Έλληνα ομόλογό του, τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο, στο περιθώριο της Συνόδου.

Το σύντομο τετ α τετ Παναγιωτόπουλου - Ακάρ στις Βρυξέλλες, σχολίασε νωρίτερα το τουρκικό υπουργείο Άμυνας, σε σχετική ανάρτηση στο Twitter.

«Στη συνάντηση του υπουργού Άμυνας Χουλουσί Ακάρ με τον Έλληνα ομόλογό του, τονίστηκε η σημασία της διατήρησης των ανοικτών διαύλων επικοινωνίας, η επικέντρωση στη θετική ατζέντα, η συμβολή αυτής της επικοινωνίας στις σχέσεις καλής γειτονίας, η διμερής/περιφερειακή συνεργασία, καθώς και η σημασία της διατήρησης του διαλόγου για τη μείωση των εντάσεων» αναφέρει το τουρκικό υπουργείο Άμυνας στο κείμενο που συνοδεύει το βίντεο από τη συνομιλία που είχαν οι Παναγιωτόπουλος - Ακάρ.

Το μήνυμα Παναγιωτόπουλου στον Ακάρ

Σαφές μήνυμα προκειμένου να σταματήσουν οι προκλήσεις από την πλευρά της Τουρκίας έστειλε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος στον Τούρκο ομόλογό του, Χουλουσί Ακάρ, στις Βρυξέλλες

Μετά την «οικογενειακή» φωτογραφία των υπουργών που συμμετείχαν στη σύνοδο του ΝΑΤΟ ο Έλληνας υπουργός Εθνικής Άμυνας και ο Τούρκος ομόλογός του είχαν ένα σύντομο τετ-α-τετ στις 13:13 το οποίο κράτησε περίπου πέντε λεπτά. Μετά την τυπικά θερμή χειραψία, όπως επιβάλλεται από τους καλούς τρόπους, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο Χουλουσί Ακάρ αντάλλαξαν κάποιες κουβέντες.

«Δεν μπορούμε να πάμε έτσι» είπε κατά πληροφορίες ο Έλληνας υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος στον Τούρκο ομόλογό του, αναφερόμενος στην όξυνση των λεκτικών προκλήσεων από την πλευρά της Άγκυρας. Σύμφωνα μάλιστα με τις ίδιες πηγές, ο Έλληνας υπουργός Εθνικής Άμυνας είπε στον Τούρκο ομόλογό του, πως οι εντάσεις πρέπει να σταματήσουν οι εντάσεις και οι προκλήσεις καθώς και οι παραβιάσεις και οι λεκτικές επιθέσεις από την πλευρά της Τουρκίας. Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο Χουλουσί Ακάρ άκουσε τις παρατηρήσεις ωστόσο δεν φαίνεται να τοποθετήθηκε σχετικά.

Παριστάμενοι έλεγαν ότι το κλίμα ήταν καλό, κάτι που έχει ιδιαίτερη σημασία ύστερα από την έντονη περίοδο στις διμερείς σχέσεις λόγω της προκλητικής ρητορικής από την πολιτική ηγεσία και την έγερση πρωτοφανών διεκδικήσεων σε βάρος της Ελλάδας. Σημειώνεται πως η συνάντηση πραγματοποιήθηκε κατόπιν επιδίωξης της τουρκικής πλευράς, ενώ την ίδια ώρα η προσέγγιση είναι ιδιαίτερης σημασίας από την στιγμή που πλέον ο μοναδικός δίαυλος επικοινωνίας των δύο χωρών είναι οι δύο υπουργοί.

Δεδομένης της απόφασης του Ταγίπ Ερντογάν να σταματήσουν οι επαφές των ανώτατων στελεχών μεταξύ Άγκυρας και Αθηνών, δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι ο Νίκος Παναγιωτόπουλος θα έχει επί της ουσίας συνάντηση με τον Χουλουσί Ακάρ, με την ευκαιρία της σύναξης των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ολυμπιακός – Αϊντχόφεν 1‑1: Τον πάγωσε στο 93′

Αθλητικά Νέα Χτες
Έχασαν τη νίκη μέσα από τα χέρια τους στις καθυστερήσεις οι ερυθρόλευκοι

ΗΠΑ: Ραντεβού με την ιστορία έχει ο Ζόραν Μαμντάνι – Όλα τα βλέμματα στη Νέα Υόρκη

Κόσμος Χτες
Ο Ζόραν Μαμντάνι ετοιμάζεται να γράψει ιστορία έχοντας ως κεντρική προεκλογική υπόσχεσή του ένα χαμηλότερο κόστος διαβίωσης για τους πολλούς.

Χαμός σε αγώνα της ΕΠΣΑ: Ποδοσφαιριστής αποβλήθηκε γιατί κλώτσησε και γρονθοκόπησε αντιπάλους του

Ελλάδα Χτες
Χάος επικράτησε στο Αγιος Θωμάς-Αστέρας Ζωγράφου, καθώς ποδοσφαιριστής των φιλοξενούμενων, αφού πρώτα κλώτσησε πεσμένο στο έδαφος αντίπαλό, στη συνέχεια έριξε μπουνιά σε άλλον που του ζήτησε τον λόγο

Ξεσηκωμός αγροτών και κτηνοτρόφων – Μεγάλο πανελλαδικό συλλαλητήριο σε μια εβδομάδα

Ελλάδα Χτες
Κλιμακώνουν τον αγώνα τους αγρότες και κτηνοτρόφοι. Μαζικό συλλαλητήριο στο κέντρο των Αθηνών, στις 11 Νοεμβρίου, αποφάσισαν αγρότες και κτηνοτρόφοι στη σκιά του σκανδάλου ΟΠΕΚΕΠΕ.

Αλέξης Τσίπρας: Στη δημοσιότητα το εξώφυλλο του βιβλίου του «Ιθάκη»

Ελλάδα Χτες
Το βιβλίο θα βρίσκεται στις προσθήκες των βιβλιοπωλείων μέχρι το τέλος Ιανουαρίου

Συνεχίζονται οι διασταυρωτικοί έλεγχοι οχημάτων

Οικονομία Χτες
Νέα ειδοποιητήρια για ασφάλιση και τέλη κυκλοφορίας

Βορίζια: Παραδόθηκαν τα τρία καταζητούμενα αδέρφια για το μακελειό – Ξενοδοχείο ήταν η μια από τις κρυψώνες τους

Ελλάδα Χτες
Ο δικηγόρος τους επικοινώνησε με την αστυνομία και όρισαν σαν σημείο συνάντησης περιοχή έξω από ένα χωριό του νομού Ηρακλείου

Σουδάν: Οι αντάρτες σκοτώνουν αθώους πολίτες γελώντας

Κόσμος Χτες
Απίστευτη φρίκη από τις σφαγές

Δεν μισώ κανέναν, να σταματήσει το κακό εδώ, λέει η μητέρα της Ευαγγελίας Φραγκιαδάκη

Ελλάδα Χτες
Η αδερφή της 56χρονης υποστήριξε πως «απειλούν ότι θα ρίξουν βόμβα στο σπίτι μας»

Βίντεο: Χαμός σε πτήση στο Βιετνάμ, έδιωξαν γυναίκα που φώναζε και έκλαιγε για να καθίσει δίπλα στον σύντροφό της

Κόσμος Χτες
Η ένταση ξεκίνησε πριν την επιβίβαση, με την γυναίκα να φωνάζει στον σύντροφό της στην πύλη και τον ίδιο να της λέει πως είναι άπιστη - Η γυναίκα φώναζε στις αεροσυνοδούς για να κάτσει δίπλα του - Η πτήση καθυστέρησε 1 ώρα και 40 λεπτά