E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τα πιο αφράτα τσουρεκάκια χωρίς μίξερ που θα τα φτιάχνετε συνέχεια

Είναι πεντανόστιμα που τα παιδιά σας θα σας τα ζητάνε συνεχώς

Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ Δημοσίευση 8/4/2022 | 09:33

Τα πιο αφράτα τσουρεκάκια χωρίς μίξερ που θα τα φτιάχνετε συνέχεια

Φτιάξτε μοναδικά Τσουρεκάκια  πολύ αφράτα με ίνες & εντυπωσιάστε τους πάντες - Όλοι θα νομίζουν ότι είναι αγοραστά

Τα Υλικά που θα χρειαστείτε:
Για το προζύμι

220 γρ νερό
50 γρ νωπή μαγιά
1 κτσ ζάχαρη

Για την ζύμη

1 κιλό αλεύρι για τσουρέκι
100 γρ λιωμένο βούτυρο
150 γρ γάλα(κρύο)
2 μέτρια αυγά
100 γρ χυμό πορτοκάλι(κρύο)
300 γρ ζάχαρη
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 κτγ μαχλέπι
1/2 κτγ κάρδαμο(κακουλέ)
4-5 δάκρυα μαστίχα(2 γρ)
2 βανιλίνες
50 γρ ηλιέλαιο

Για το άλειμμα

1 μέτριο αυγό
1 κτσ γάλα

Για το πασπάλισμα

Σουσάμι

Εκτέλεση

  • Σε ένα μπολ ρίχνουμε το νερό ,την μαγιά ,την ζάχαρη ανακατεύουμε για 1 λεπτό και το αφήνουμε στην άκρη.
  • Σε ένα μπολ προσθέτουμε τα αυγά , το γάλα , τον χυμό πορτοκάλι (κρύα), την ζάχαρη , το λιωμένο βούτυρο , το ξύσμα από το πορτοκάλι και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά.
  • Σε έναν πολυκόφτη ρίχνουμε το μαχλέπι , τις βανιλίνες , το κάρδαμο ,την μαστίχα , την ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι να γίνουν σκόνη.
  • Το προσθέτουμε στο μείγμα μαζί με το προζύμι και ανακατεύουμε πολύ καλά.
  • Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι για το τσουρέκι και ζυμώνουμε μέχρι να αρχίσει να γίνεται ζύμη.
  • Προσθέτουμε σταδιακά το ηλιέλαιο και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη.
  • Σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και το αφήνουμε να φουσκώσει για 1 ώρα.
  • Παίρνουμε την ζύμη και κάνουμε διπλώματα πάνω στον πάγκο με λίγο αλεύρι.
  • Χωρίζουμε την ζύμη σε 20 μπαλάκια των 100 γραμμαρίων και τα σκεπάζουμε να μην ξεραθούν.
  • Παίρνουμε ένα μπαλάκι το ανοίγουμε σε φυτίλι και το κάνουμε κόμπο ενώνοντας τις 2 άκρες.
  • Τα βάζουμε το ένα δίπλα στο άλλο αφού τα φτιάξουμε και τα αφήνουμε να φουσκώσουν για 1 ώρα.
  • Χτυπάμε ένα αυγό μαζί με 1 κουταλιά της σούπας γάλα και τα αλείφουμε πολύ καλά.
  • Πασπαλίζουμε με σουσάμι και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 25-30 λεπτά στους 190 c .
  • Τα πιο νόστιμα και αφράτα τσουρεκάκια που έχετε δοκιμάσει.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μια από τις πιο μικρές ευρωπαϊκές πόλεις που όμως θέλουν όλοι να επισκεφτούν

Ταξίδια 06.05.2024
Έχει υπέροχη αρχιτεκτονική και εντυπωσιακή ιστορία

5 συνήθειες self ‑ love που κάθε γυναίκα αξίζει να υιοθετήσει

Body+Mind 06.05.2024
Ακολουθείς κάποια από αυτές ή μήπως ήρθε η ώρα να το κάνεις;

Σήμερα είναι η παγκόσμια ημέρα κατά της δίαιτας, οπότε ξέρεις τι πρέπει να κάνεις

Body+Mind 06.05.2024
Εσύ πόσες φορές έχεις κάνει δίαιτα στη ζωή σου;

Κυριακή του Πάσχα: Φυσικοί τρόποι για να χωνέψετε πιο γρήγορα

Food Χτες
Μπορείτε να χωνέψετε πιο γρήγορα τα γεύματά σας, ακολουθώντας τις συμβουλές των ειδικών

Τι τρώνε οι άλλοι λαοί το Πάσχα

Food Χτες
Ηνωμένες Πολιτείες, Μεξικό και άλλοι

Η απλή πρωινή συνήθεια που προσθέτει 5 χρόνια ζωής

Body+Mind Χτες
Ένα μικρό, γλυκό μυστικό που βοηθάει στη μακροζωία

Τα νέα bakeries της Αθήνας που ξεφουρνίζουν τις πιο νόστιμες λιχουδιές

Eat + Drink Χτες
Μας τρέχουν τα σάλια με αυτές τις εικόνες!

H Anya Taylor Joy φόρεσε το it παπούτσι της άνοιξης που διχάζει τις fashionistas

Style Χτες
Οι μισές το λατρεύουν, οι μισές το σιχαίνονται!

4 trends που αρέσουν και στη Gen‑Z και στις Millennials

Style Χτες
Σίγουρες fashion επιλογές