E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Γιατί οι εργαζόμενοι σε εστιατόρια fast food συνήθως φορούν καπέλα;

Ο λόγος είναι πρακτικός

Γράφει ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ Δημοσίευση 7/4/2022 | 00:51

Γιατί οι εργαζόμενοι σε εστιατόρια fast food συνήθως φορούν καπέλα;
@TonyTheTigersSon via Twenty20

Οι στολές των εργαζόμενων σε αλυσίδες fast food είναι διαφορετικές ανάλογα με την εταιρεία. Ωστόσο, πάντα έχει ένα αξεσουάρ το οποίο είναι μοναδικό για τη συγκεκριμένη βιομηχανία. Σε οποιαδήποτε μεγάλη αλυσίδα, ο άνθρωπος που σου σερβίρει τα burgers ή τις πατάτες, συνήθως φοράει ένα καπέλο. Και δεν πρόκειται μόνο για στυλ, αλλά και για κάτι παραπάνω. Οι αλυσίδες fast food πρέπει να χρησιμοποιούν κάτι που συγκρατεί τα μαλλιά των εργαζομένων, ώστε να συμμορφώνονται με τους υγειονομικούς κανονισμούς.

Τα καπέλα λοιπόν συγκρατούν τις τρίχες από το να πέσουν μέσα στο φαγητό, κάτι που θα μπορούσε να είναι επικίνδυνο για την υγεία των πελατών αλλά και να κοστίσει αρκετά παραπάνω χρήματα στην εταιρεία.

Στην πολιτεία της Καλιφόρνια για παράδειγμα υπάρχει συγκεκριμένος νόμος για τα καπέλα στα εστιατόρια. Ο κώδικας υγείας και ασφάλειας λοιπόν αναφέρει πως «Όλοι οι εργαζόμενοι σε καταστήματα που ετοιμάζουν και σερβίρουν φαγητό πρέπει να φορούν κάτι που να συγκρατά τα μαλλιά τους, όπως καπέλα, καλύμματα, ή διχτάκια, τα οποία θα πρέπει να έχουν σχεδιαστεί και φοριούνται με σκοπό να συγκρατούν αποτελεσματικά τα μαλλιά από το να έρχονται σ επαφή με μη προσυσκευασμένο φαγητό, με καθαρό εξοπλισμό, με σκεύη και μη συσκευασμένα είδη μιας χρήσης».

Μπορεί να έχετε προσέξει ότι αυτό δεν συμβαίνει με κάθε εργαζόμενο. Σε μέρη όπου υπάρχουν θέσεις καθήμενων, οι μπάρμαν, οι υπεύθυνοι υποδοχής και αναμονής, μπορούν να εξαιρεθούν αν κόψουν πολύ κοντά τα μαλλιά τους ή αν τα πιάσουν προς τα πίσω, λόγω του ότι «παρουσιάζουν ελάχιστο κίνδυνο μόλυνσης των μη προσυσκευασμένων τροφίμων». Σε χώρους γρήγορου φαγητού, όπου όλο το προσωπικό είναι πιο πιθανό να μπαίνει και να βγαίνει από την κουζίνα όλη την ημέρα, απαιτείται η συγκράτηση των μαλλιών για τους ταμίες και τους διευθυντές καθώς και για τους μάγειρες.

Αυτοί οι κανονισμοί δεν εξηγούν ακριβώς γιατί οι περισσότεροι εργαζόμενοι στα fast food φορούν καπέλα αντί π.χ. για διχτάκια. Εδώ παίζει κάποιον ρόλο και η αισθητική. Οι εταιρείες θεωρούν πως τα καπέλα μπορούν ευκολότερα να δείξουν το στιλ και τον επαγγελματισμό που θέλουν να προάγουν με τις στολές τους. Και μπορούν κάλλιστα να γίνουν μέρος του brand. Αλλά ο πραγματικός λόγος, είναι ένα κοινό μυστικό και αφορά τους κανόνες υγιεινής.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πώς ήταν η καθημερινή ζωή στον Μεσαίωνα;

Ιστορικά 12.05.2024
Δύσκολη, ανυπόφορη, ατελείωτη

Ο «Δολοφόνος των Αυτόματων Πωλητών» που δεν έπιασε ποτέ η αστυνομία

Stories 12.05.2024
Σκότωσε 12 ανυποψίαστα θύματα στην Ιαπωνία στα μέσα της δεκαετίας του ’80

Αμφιλεγόμενα έργα τέχνης που προκάλεσαν σάλο και αντιδράσεις

Stories 12.05.2024
Η τέχνη ήταν πάντα ένας καθρέφτης που αντανακλά τις αξίες, τις πεποιθήσεις και τις αντιπαραθέσεις της κοινωνίας.

Ποιος έφτιαξε τα πρώτα πόστερ;

Ιστορικά 12.05.2024
Ο Jules Chéret και η ιστορία της καλλιτεχνικής αφίσας

Yφεση της φιλίας: Tι είναι αυτό το φαινόμενο που εμφανίστηκε τελευταία

Πρόσωπα 12.05.2024
Πώς τα social media και το YouTube έκαναν μια γενιά να πιστέψει ότι έχει φίλους

HΑΝ NΑΗ: `Ενα ποπ κορίτσι σε έναν άγριο κόσμο


ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Πρόσωπα Χτες
Μιλήσαμε μαζί της για να τη γνωρίσουμε λίγο καλύτερα

Ακραίες αιρέσεις σε όλο τον κόσμο που συζητιούνται ως σήμερα

Stories Χτες
Εξερευνώντας τις παράξενες αιρέσεις σε όλο τον κόσμο

Πόσο βαθύς είναι ο ωκεανός στην πραγματικότητα

FYI Χτες
Αν νομίζετε ότι γνωρίζουμε τα πάντα για τη θάλασσα, τότε θα εκπλαγείτε

Ποια ήταν η χειρότερη γενοκτονία στην ανθρώπινη ιστορία;

Ιστορικά Προχτές
Στην παγκόσμια ιστορία ένας σημαντικός αριθμός μαζικών δολοφονιών και εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας έχουν λάβει χώρα