E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τσικνοπέμπτη: 10 μαγαζιά της Αθήνας που ξέρουν από καλό κρέας

Μέρη αγαπημένα και τσεκαρισμένα που σίγουρα μπορούν να σε χορτάσουν με τον καλύτερο τρόπο!

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΔΕΡΙΝΗΣ Δημοσίευση 22/2/2022 | 11:18

Τσικνοπέμπτη: 10 μαγαζιά της Αθήνας που ξέρουν από καλό κρέας
@kia_gi / instagram

Κανονικά είναι η περίοδος που οι άνθρωποι προετοιμάζονται για τη μεγάλη νηστεία της Σαρακοστής. Βέβαια, αν ρωτήσεις πόσοι από αυτούς που θα βγουν να φάνε μεγάλες ποσότητες με κρέατα θα νηστέψουν, λογικά θα είναι ελάχιστοι. Η Τσικνοπέμπτη το 2022 είναι απλά μια ακόμα μέρα να γιορτάσεις και πολύ καλά θα κάνεις. Οι φίλοι σου λογικά θα έχουν ήδη αρχίσει να σου προτείνουν που θα πάτε για τσικνίσετε και αυτό θα κάνουμε και εμείς. 

Παρακάτω είναι δέκα μαγαζιά της Αθήνας που σίγουρα ξέρουν από καλό κρέας και είναι ιδανικά για να περάσεις την Τσικνοπέμπτη. Δες ποιο είναι αυτό που θα σου κάνει κλικ, οργανώσου με την παρέα ή το ταίρι σου και σήκωσε το τηλέφωνο να κάνεις μια κράτηση, γιατί είναι σχεδόν σίγουρο ότι όλα αυτά τα μαγαζιά θα γεμίσουν αυτή τη βραδιά! 

Θανάσης 1948

Κεφτεδάκια black angus, μοσχαρίσιες ταλιάτες,  Picanha steak, μπριζόλες Τόμαχοκ και αρκετά ακόμα κλασσικά πιάτα όπως σουβλάκια και παιδάκια. Στον Θανάση ξέρεις ότι θα φας καλά και στις σωστές ποσότητες. Τα συνοδευτικά είναι επίσης στην καλύτερη τους εκδοχή και η εξυπηρέτηση είναι γρήγορη. Το μόνο αρνητικό είναι ότι γεμίζει γρήγορα, γιαυτό εδώ έρχεσαι μόνο με κράτηση.

Το 2019 το μαγαζί αυτό εδώ βραβεύτηκε ως Meat Specialist. Επίσης, μια πληροφορία που αξίζει να ξέρεις είναι ότι είναι μια από τις τρεις πιο παλιές ταβέρνες στην Ελλάδα. Τουλάχιστον έτσι λένε οι άνθρωποι που τρέχουν αυτό το μαγαζί και δεν έχουμε κανένα λόγο μην το πιστέψουμε γιατί η εμπειρία αυτού του μαγαζιού, κάνει μπαμ! 

Κων/νου Καβάφη 48, Αθήνα 

 Ο Σπανός

Tα μαγαζιά που στο χώρο τους έχουν ένα jukebox και μερικά ξύλινα βαρέλια με κρασί σε κάνουν αμέσως να νιώθεις ότι κάνεις ένα ταξίδι στο χρόνο. Όταν αυτό το ταξίδι έχει και καλοψημένα κρέατα τότε μιλάμε για ένα βράδυ του Σπανού! Μια ταβέρνα με πλούσια ιστορία και ένα μαγαζί που ξέρεις ότι θα φας σαν να σου μαγείρεψε μια καλή νοικοκυρά σε κάποιο χωριό της Ελλάδας! 

Δεν είναι απαραίτητο να έρθεις μια Τσικνοπέμπτη εδώ, όλες οι μέρες είναι ιδανικές για να φας τα παιδάκια του σπανού μαζί με τις φρέσκες πατάτες τηγανιτές και την πεντανόστιμη τυροκαφτερή του. Όπως και να χει βάλε αυτό το μαγαζί στα επόμενα που θα επισκεφθείς για όταν θα θες καλό, ποιοτικό κρέας! 

Αριστείδου Οικονόμου 12, Αθήνα


Το Μαύρο Πρόβατο

Το καλύτερο μπουγιουρντί στην Αθήνα ίσως να είναι σε αυτό εδώ το μαγαζί που στολίζει δύο γειτονιές. Το Παγκράτι και τα Μελίσσια. Στο μαύρο πρόβατο έλα πεινασμένος και βάλε στο τραπέζι σου ψαρονέφρι σχάρας, Οσομπούκο μπρεζέ, κλέφτικο και κοτομπριζολάκια σχάρας. Τα κρέατα που θα φας θα είναι προσεγμένα και καρυκευμένα με τον καλύτερο τρόπο. Νόστιμα και χωρίς να σε βαραίνουν παρέα με αγαπημένα συνοδευτικά και επιλεγμένες ετικέτες κρασιών. 

Αν πάτε στο μαγαζί που είναι στα Μελίσσια, βάλτε στο τραπέζι και ένα χαλούμι στη σχάρα με δυόσμο και πάρτε και μια μερίδα από τα πιτάκια καισαρίας. Θα είναι το καλύτερο starter είτε είναι Τσικνοπέμπτη, είτε είναι μια οποιαδήποτε άλλη μέρα. 

Ο Καραγκιόζης 

Διαχρονική αξία στα δυτικά όλες τις εποχές του χρόνου. Το καλοκαίρι στην πολύ όμορφη αυλή του με τα ανθισμένα λουλούδια και τη δροσιά από τα δέντρα και τον χειμώνα στη μεγάλη αίθουσα που έχει μέσα και πάντα με το αναμμένο τζάκι και τις ωραίες μουσικές από τα ηχεία του.

Φημισμένο για τα παιδάκια του που κάνουν θραύση. Αθηναίοι από όλες τις γειτονιές φτάνουν εδώ για να τα γευτούν παρέα με άλλα νόστιμα καλούδια. Κοντοσούβλια, κοκορέτσι, πατάτες στη γάστρα, τυριά ψημένα, γαρδούμπες, πιπεριές τηγανιτές και άλλες δημιουργίες που αξίζει να δοκιμάσεις. 

Τρώων 9, Περιστέρι


Ο Χρσιστόφορος 

Σχεδόν 60 χρόνια ο Χριστόφορος έχει το πιο διάσημο όνομα στα Καλύβια. Ναι, πέφτει κομματάκι μακριά από την Αθήνα αλλά η Τσικνοπέμπτη (και όχι μόνο) σε αυτό το μαγαζί έχει άλλη αξία. Τεράστιες μπριζόλες και ένα μπιφτέκι γίγας που το ερωτεύεσαι αμέσως. 

Δεκάδες λόγοι για να έρθεις εδώ είτε είναι μεσημέρι, είτε είναι βράδυ, είτε είναι Τσικνοπέμπτη. Ο Χριστόφορος ξέρει από καλό κρέας και το αποδεικνύει με το τεράστιο μενού του. Αρνίσια παιδάκια ή παιδάκια κοτόπουλο. Μπον φιλέ και μπον στείκ. Λουκάνικα και σταβλίσιες μπριζόλες. Συκώτια μοσχαρίσια στη σχάρα ψημένα αριστοτεχνικά και Συκωταριά Τηγανητή. Ο κατάλογος δεν έχει τελειωμό και ότι φας θα είναι πεντανόστιμο! 

Μιχάλη Καλαβρυτινού 11, Καλύβια Θορικού


Το κουτούκι του Μαραθωνίτη

 Ο παππούς Φώτης Μαραθωνίτης έφτιαξε αυτό το μαγαζί τη δεκαετία του 70 τότε που η περιοχή αυτή ήταν πολύ αραιοκατοικημένη. Το έκλεινε μάλιστα από τις 22:30 το βράδυ γιατί δούλευε κομπρεσέρ και ξυπνούσε στις 5:30 το πρωί. Ο εγγονός του που έχει αναλάβει πια το μαγαζί, έχει καταφέρει να κρατήσει την παράδοση και την ποιότητα της τότε εποχής και έχει δώσει και ένα σύγχρονο touch στην εξυπηρέτηση αυτού του μαγαζιού. 
Κλασική Αθηναϊκή ταβέρνα με καλό κρασί και κλασσικά επίσης κρέατα ψημένα στα κάρβουνα από ανθρώπους που αγαπούν αυτό που κάνουν. Ένα κουτούκι καταπληκτικό για όλες τις μέρες αλλά σίγουρα ιδανικό για την Τσικνοπέμπτη! Μια κράτηση και εδώ είναι πάντα απαραίτητη. 
Βίνκελμαν 3, Αθήνα

Το Γίδι

T-Bone, φιλέτα μοσχίδας, προβατίνες, χοιρινό Iberico και δεξιοτεχνικά πλασμένα μπιφτέκια που μικροί και μεγάλοι αγαπούν. Σε αυτό το μαγαζί με το βουκολικό όνομα τα πάντα είναι φρέσκα γιατί απλά ...φεύγουν γρήγορα. Η πάντα γεμάτη αυλή του και η πέτρινη σάλα του είναι χώροι που έχουν φιλοξενήσει κόσμο και κοσμάκη όλα αυτά τα χρόνια. 

Στα θετικά του και τα ιδιαίτερα ορεκτικά όπως Προσούτο προβατίνας, Μοσχάρι καρπάτσιο και η φέτα βουτυράτη. Πιάτα που δεν μπορείς να δοκιμάσεις σε μια μόνο μέρα, γιαυτό κάνε κράτηση για την Τσικνοπέμπτη και βάλε και στο πρόγραμμα να πας ξανά σε αυτό το κρεατένιο μέρος! 

Τατοΐου 17, Μεταμόρφωση

Το στέκι του Ηλία

Ένα ταβερνάκι ξεχασμένο από το χρόνο στην καρδιά της Αθήνας και σε μια αυλή που μπορεί και να δεις ζευγαράκια άνω των 70 να κοιτάνε το ηλιοβασίλεμα μαζί. Εδώ σε αυτό το μέρος, κάθε Τσικνοπέμπτη, κάρβουνα γίνονται στάχτη πολλές φορές και κρέατα ψήνονται από μερακλήδες ψήστες που ξέρουν αυτήν την τέχνη. 

Ανάμεσα στα κρέατα φιγουράρουν κολασμένα μεζεδάκια και ίσως κάποια μαγειρευτά που βρίσκεις μόνο σε παραδοσιακά μαγαζιά. Εδώ, η Τσικνοπέμπτη είναι ένα πραγματικό ταξίδι σε μια άλλη εποχή. 

Επταχάλκου 5, Αθήνα

Τα σκαλάκια

Σε ένα πολύ όμορφο μέρος στα Ιλίσια υπάρχει αυτό εδώ το μαγαζί που οι ντόπιοι εκτιμούν τις Κυριακές και όχι μόνο. Ένα φανταστικό λουκάνικό από αγριογούρουνο και ζουμερά καλοψημένα χοιρινά φιλετάκια σε περιμένουν για να περάσεις μια Τσικνοπέμπτη που θα θυμάσαι για καιρό. 

Αν βρεις και έξω τραπεζάκι, θα είναι ακόμα καλύτερα. Το μαγαζί είναι σε τέτοιο σημείο που ακόμα και τον χειμώνα μπορείς να καθίσεις έξω και να έχεις μια όμορφη θέα. Όπως και να χει, για Τσικνοπέμπτη ή για κάποια άλλη φορά, σημειώστε και αυτό το μέρος με τα μαγαζιά της Αθήνας που ξέρουν από καλό κρέας! 

Διονυσίου Αιγινήτου 32, Αθήνα

Ο πρόεδρος

Σε πάνω από δέκα γειτονιές της Αττικής, θα βρεις τον Πρόεδρο. Έχει μια μεγάλη ιστορία και μια αγάπη για το κεμπάπ. Το ξέρει καλά και αυτό είναι γνωστό σε όλους έχουν καθίσει τα τραπέζια του. 

Το μενού έχει πολλά και εκλεκτά. Καραμανλίδικο λουκάνικο, σουτζούκι  και παστουρμάς, ταλιάτα από μοσχάρι, σις κοτόπουλο και μοσχάρι και φυσικά αριστοτεχνικό κεμπάπ! Κλασσικό κεμπάπ που πρέπει σίγουρα να δοκιμάσεις μια φορά. Γιαουρτλού που επίσης είναι συνέχεια στολισμένο σε τραπέζια και Κασερλί κεμπάπ που θα σε εντυπωσιάσει! 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πώς να φτιάξεις εύκολα το δικό σου πρωτομαγιάτικο στεφάνι

Σπίτι 27.04.2024
Ο πιο ωραίος τρόπος για να νιώσεις από κοντά την πανέμορφη ανοιξιάτικη φύση!

Αυτές είναι οι απαραίτητες πρωτεΐνες και βιταμίνες για το δέρμα σου

Body+Mind 27.04.2024
Ανάλογα τις ανάγκες σου, βάλτα στην καθημερινότητά σου

Tελικά κάθε πότε πρέπει να κόβουμε τα μαλλιά μας;

Body+Mind 27.04.2024
Εξαρτάται από κάποιους παράγοντες

Η καλύτερη άσκηση για να καθυστερήσουμε τη γήρανση

Body+Mind 27.04.2024
Ποια άσκηση μας κάνει βιολογικά νεότερους;

Αυτή είναι η γυμναστική που κάνει η JLO

Body+Mind Χτες
Ξεκίνα σήμερα!

Οι πιο προστατευτικές ράτσες σκύλων

Pets Χτες
Κάνουν τα πάντα για το αφεντικό τους

Ta vegan εστιατόρια στην Αθήνα που αξίζει να δοκιμάσεις

Eat + Drink Χτες
Όλα είναι πεντανόστιμα!

3 fashion trends που θα δεις πολύ στους δρόμους τώρα

Style Χτες
Δοκίμασέ τα κι εσύ και θα δεις πως θα γίνουν αγαπημένα σου

8+1 ιδέες για καλό Πάσχα στη Θεσσαλονίκη

Πάσχα Χτες
Ξεχωριστές εμπειρίες, βόλτες και ξεναγήσεις

Πώς να ξεφορτωθείς τα πράγματα που δε θες και να ανανεώσεις το χώρο σου

Σπίτι Προχτές
Το decluttering έχει να κάνει με τη δημιουργία ενός αρμονικού και εμπνευσμένου περιβάλλοντος που υποστηρίζει την ευεξία σας.

5 fashion trends που θα δούμε παντού τώρα που ο ήλιος επέστρεψε για τα καλά

Style Προχτές
Κάποια ίσως σε τρομάξουν, αλλά θα τα αγαπήσεις!