E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας

«Δεν πάει άλλο»

Δημοσίευση 27/1/2022 | 12:38

Πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας

O πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Αλέξης Τσίπρας, παίρνοντας εκτάκτως τον λόγο στη Βούλη, κατέθεσε πρόταση δυσπιστίας (μομφής) κατά της κυβέρνησης.

Τόνισε ότι η κυβέρνηση αποδείχθηκε ανίκανη να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε κρίση και πρέπει να φύγει το συντομότερο δυνατόν. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρθηκε στο χάος που προκάλεσε η κακοκαιρία Ελπίδα, στους νεκρούς της πανδημίας, αλλά και στην έξαραση της ακρίβειας.

«Δεν πάει άλλο με την ανάλγητη κυβέρνηση του κ.Μητσοτάκη» επισήμανε ο Αλέξης Τσίπρας στην παρέμβασή του λέγοντας πως "έχουμε υποχρέωση την απόγνωση και την οργή της πλειοψηφίας να την κάνουμε δύναμη πολιτικής αλλαγής" σημειώνοντας πως «αυτή η κυβέρνηση πρέπει να φύγει το συντομότερο δυνατό».

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στην κακοκαιρία Ελπίδα λέγοντας πως «εδώ και πολλές μέρες κακοκαιρία έθαψε οριστικά το επιτελικό κράτος του κ.Μητσοτάκη» περιγράφοντας μια κατάσταση για τους πολίτες «με κλειστούς δρόμους, χωρίς ρεύμα ακόμη και σήμερα» κι έναν «εξαφανισμένο αυτές τις δύσκολες ώρες πρωθυπουργό».

Επισήμανε ότι η χιονόπτωση «έθαψε τις αυταπάτες ότι αυτός ο πρωθυπουργός και αυτή η κυβέρνηση έχουν την δυνατότητα να διδάσκονται από τα λάθη τους και τις ολιγωρίες». Παράλληλα αναφέρθηκε στην πανδημία λέγοντας πως «κάθε ώρα που μιλάμε και που η κυβέρνηση παραμένει στην εξουσία 4 με 5 συμπολίτες μας χάνουν την ζωή τους» ενώ «χάνονται καθημερινά συνάνθρωποί μας που θα μπορούσαν να είχαν σωθεί αν εδώ και 2 χρόνια είχατε ενισχύσει το ΕΣΥ», επισημαίνοντας ότι πρόκειται για «διαρκές έγκλημα που καμία επικοινωνία δεν μπορεί να κρύψει».

Επίσης, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μίλησε και για την πανδημία σημειώνοντας πως στην κυβέρνηση «αρνούνται να πάρουν μέτρα και έχουν αφήσει την κερδοσκοπία και την ασυδοσία των συμφερόνων» να πλήττει τους πολίτες. Τέλος, σημείωσε ότι «η χώρα μας είναι στην τελευταία θέση από άποψη δικαιωμάτων και δημοσιογραφικής ελεύθερίας» μιλώντας για «ορμπανοποίηση της πολιτικής ζωής».

Απαντώντας στον Αλέξη Τσίπρα, ο παραβρισκόμενος υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε ότι η συζήτηση θα ξεκινήσει το απόγευμα της Παρασκευής.

Τι ισχύει για την πρόταση δυσπιστίας

Σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στον κανονισμό της Βουλής «η συζήτηση για την πρόταση εμπιστοσύνης ή δυσπιστίας αρχίζει μετά δύο ημέρες από την υποβολή της σχετικής πρότασης, εκτός αν η Kυβέρνηση, σε περίπτωση πρότασης δυσπιστίας, ζητήσει να αρχίσει αμέσως η συζήτηση, η οποία δεν μπορεί να παραταθεί πέρα από τρεις ημέρες από την έναρξή της».

Επίσης «η ψηφοφορία για την πρόταση εμπιστοσύνης ή δυσπιστίας διεξάγεται αμέσως μόλις τελειώσει η συζήτηση, μπορεί όμως να αναβληθεί για σαράντα οκτώ ώρες, αν το ζητήσει η Kυβέρνηση».

Τέλος «πρόταση εμπιστοσύνης δεν μπορεί να γίνει δεκτή, αν δεν εγκριθεί από την απόλυτη πλειοψηφία των παρόντων βουλευτών, η οποία όμως δεν επιτρέπεται να είναι κατώτερη από τα δύο πέμπτα του όλου αριθμού των βουλευτών. Πρόταση δυσπιστίας γίνεται δεκτή, μόνο αν εγκριθεί από την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σαλαμίνα: Αυτό είναι το πόρισμα για τον θάνατο της 75χρονης

Ελλάδα 05.11.2025
Οι αστυνομικοί εξετάζουν δύο σενάρια για τη δολοφονία της 75χρονης στο σπίτι της στη Σαλαμίνα

Black Friday και Cyber Monday 2025: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε – Οι ημερομηνίες «κλειδιά»

Οικονομία 05.11.2025
Ερχονται προσφορές τόσο στα καταστήματα όσο και στο διαδίκτυο

Πειραιάς: Λιμενικός βούτηξε στη θάλασσα και έσωσε τη ζωή σε περαστικό

Ελλάδα 05.11.2025
Αισθάνθηκε αδιαθεσία και έπεσε στο νερό

Τον έπιασαν σε καφετέρια με... το πιστόλι στην τσάντα

Ελλάδα 05.11.2025
Kατηγορείται για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα

Μυστήριο με τον θάνατο μοντέλου του Only Fans στη Μαλαισία

Κόσμος 05.11.2025
Για δολοφονία μιλούν οι αρχές και ψάχνουν 42χρονο ράπερ

Έκρηξη έξω από το νυχτερινό κέντρο στο Μπουρνάζι στο οποίο είχε πέσει νεκρός 37χρονος από μαχαίρωμα

Ελλάδα 05.11.2025
Προκλήθηκαν εκτεταμένες, υλικές ζημιές στην είσοδο του νυχτερινού κέντρου

Αλλαγή στη Νέα Υόρκη: Ο Ζόχραν Μαμντάνι εκλέγεται δήμαρχος παρά τις προειδοποιήσεις Τραμπ

Κόσμος 05.11.2025
Ο 34χρονος Ζόχραν Μάμντανι, προηγείται με διαφορά του πρώην κυβερνήτη της πολιτείας, του κεντρώου Αντριου Κουόμο

Ολυμπιακός – Αϊντχόφεν 1‑1: Τον πάγωσε στο 93′

Αθλητικά Νέα Χτες
Έχασαν τη νίκη μέσα από τα χέρια τους στις καθυστερήσεις οι ερυθρόλευκοι

ΗΠΑ: Ραντεβού με την ιστορία έχει ο Ζόραν Μαμντάνι – Όλα τα βλέμματα στη Νέα Υόρκη

Κόσμος Χτες
Ο Ζόραν Μαμντάνι ετοιμάζεται να γράψει ιστορία έχοντας ως κεντρική προεκλογική υπόσχεσή του ένα χαμηλότερο κόστος διαβίωσης για τους πολλούς.