E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ξεπέρασε το ρεκόρ της Αθήνας: Στην Ιταλία η υψηλότερη θερμοκρασία στην ιστορία της Ευρώπης

Η Αθήνα το κρατούσε από το 1977

Δημοσίευση 12/8/2021 | 23:39

Ξεπέρασε το ρεκόρ της Αθήνας: Στην Ιταλία η υψηλότερη θερμοκρασία στην ιστορία της Ευρώπης

Το νησί της Σικελίας στην Ιταλία ίσως έχει καταγράψει την πιο υψηλή θερμοκρασία που έχει σημειωθεί ποτέ στην Ευρώπη καθώς ο υδράργυρος απογειώθηκε στους 48,8 βαθμούς Κελσίου.

Οι τοπικές αρχές εντόπισαν τη θερμοκρασία - ρεκόρ κοντά στις Συρακούσες την Τετάρτη και τώρα μένει να επαληθευτεί από τον Παγκόσμιο Μετεωρολογικό Οργανισμό (WMO).

Σύμφωνα με τον WMO, το τρέχον επίσημο ρεκόρ στην Ευρώπη είναι 48 C, καταχωρημένο στην Αθήνα, το 1977.

Ο τελευταίος καύσωνας στην Ιταλία προκαλείται από έναν αντικυκλώνα - με το όνομα Lucifer (μτφ. Εωσφόρος) που ανεβαίνει από την Αφρική.

Οι αντικυκλώνες είναι περιοχές υψηλής ατμοσφαιρικής πίεσης όπου ο αέρας βυθίζεται.

Ο Lucifer προβλέπεται να κατευθυνθεί βόρεια στην ηπειρωτική Ιταλία, αυξάνοντας περαιτέρω τη θερμοκρασία σε αρκετές πόλεις, συμπεριλαμβανομένης της πρωτεύουσας Ρώμης.

Το ιταλικό υπουργείο Υγείας εξέδωσε «κόκκινη» προειδοποίηση για έντονη ζέστη σε αρκετές περιοχές και ο αριθμός των πόλεων που αντιμετωπίζουν τον υψηλότερο κίνδυνο αναμένεται να αυξηθεί από οκτώ σε 15 έως την Παρασκευή.

Ο μεσογειακός καύσωνας, εξαιτίας του οποίου κάποιες χώρες καταγράφουν τις υψηλότερες θερμοκρασίες τους εδώ και δεκαετίες, οδήγησε στην εξάπλωση των πυρκαγιών στη νότια Ιταλία, με τη Σικελία, την Καλαβρία και την Απουλία να είναι οι περιοχές που έχουν πληγεί περισσότερο.

Οι Ιταλοί πυροσβέστες ανακοίνωσαν την Τετάρτη ότι συμμετείχαν σε περισσότερες από 300 επιχειρήσεις σε διάστημα 12 ωρών, δίνοντας μάχη όλη τη νύχτα για τον έλεγχο των πυρκαγιών που καίνε χιλιάδες στρέμματα γης.

Η κλιματική αλλαγή αυξάνει τον κίνδυνο του ζεστού και ξηρού καιρού που τροφοδοτεί πυρκαγιές.

Ο πλανήτης έχει ήδη υπερθερμανθεί κατά περίπου 1,2 βαθμούς Κελσίου από τότε που ξεκίνησε η βιομηχανική εποχή και οι θερμοκρασίες θα συνεχίσουν να αυξάνονται εάν οι κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο δεν κάνουν απότομες περικοπές στις εκπομπές επικίνδυνων αερίων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μεξικό: Η «πόλη» που χάθηκε για πάντα – 130.000 ζωές εξαφανισμένες στον πόλεμο των ναρκωτικών

Stories 01.09.2025
Χιλιάδες οικογένειες ψάχνουν τους αγνοουμένους τους στο Μεξικό

Αφρική: Γιατί ζητά να ξαναγραφτούν οι παγκόσμιοι χάρτες

Stories 01.09.2025
Από το 1569 μέχρι σήμερα: Το λάθος που αλλάζει την εικόνα του κόσμου μας

Trans Rights υπό επίθεση: Το Τέξας ψηφίζει νόμο που θίγει την αξιοπρέπεια

Stories 01.09.2025
Όταν η πολιτική μπαίνει... στην τουαλέτα

Ένα χωριό με λεβάντες και... νεύρα! Γιατί οι κάτοικοι θέλουν τους τουρίστες μόνο τις καθημερινές

Stories Χτες
Η ισπανική πόλη που δεν θέλει τουρίστες τα Σαββατοκύριακα

Πώς η μουσική έσωσε τη ζωή μιας Εβραίας τσελίστριας

Πρόσωπα Χτες
Σήμερα, σε ηλικία 99 ετών, η Ανίτα Λάσκερ-Βάλφις είναι η τελευταία επιζήσασα της Γυναικείας Ορχήστρας του Αουσβιτς

4 διδασκαλίες του Μπρους Λι που θα σου αλλάξουν τη ζωή

Stories Χτες
Αρκεί να τις ακολουθήσεις

H εξαντλημένη γενιά: Μήπως ανήκεις σε αυτούς;

Νέα Εποχή Χτες
Αν γεννήθηκες στα 80s, πολύ πιθανόν

Το σπίτι‑σύμβολο του ελληνικού σινεμά ανοίγει ξανά τις πόρτες του – Δείτε πώς είναι σήμερα

Νέα Εποχή Προχτές
Το ιστορικό κτήριο της ταινίας «Η δε γυνή να φοβήται τον άνδρα» αναστηλώνεται και ετοιμάζεται να φιλοξενήσει προβολές κλασικού ελληνικού κινηματογράφου